Scouting Reports 2021Wide Receivere 2021

Damonte Coxie: Speed kills – mangel på samme koster

Damonte Coxie havde med en “vanlig” stærk sæson for Memphis Tigers muligheden for at sætte nye skolerekorder for både catches og yards, og der er ingen tvivl om, at han kan gribe bolden. Men kan han maskere manglen på fart i NFL?

Damonte Coxie er født i Reserve, Louisianna, hvor han dyrkede flere forskellige sportsgrene. Coxie havde en lidt uortodoks vej til Memphis, da han oprindeligt havde et tilbud fra Nick Saban og Alabama om at gribe bolde fra Tua Tagovailoa. I stedet valgte Coxie at committe til LSU – to gange faktisk – før en knæskade under track and field-sæsonen ødelagde den plan. I stedet valgte han Memphis, hvor han redshirtede sin første sæson.

I 2017 måtte han stå i skyggen af Anthony Miller, men greb alligevel 21 bolde for 323 yards og 3 TD i Mike Norvells system, før han brød ud i 2018. Her greb han 72 bolde for imponerende 1.174 yards og 7 touchdowns, inden han fulgte den præstation op med næsten identiske stats i 2019, hvor det blev til 76 catches, 1.276 og 9 touchdowns. Det betød også, at med en lignende sæson i 2020, ville han slå Millers skolerekorder for yards og catches (manglede 69/700), men her blev det kun til to kampe, 16 catches og 175 yards, før Coxie i stedet satte kursen mod NFL.

Alder ved draften: N/A (28. november 199X)
Højde: 6ft 2 in. (188 cm)
Vægt: 200 lbs (91 kg)

Damonte Coxie Scouting Reports

Styrker

  • Damonte Coxie er med sine 6'2, 200 lbs godt bygget og har god størrelse for positionen. Har en kort, lidt smal overkrop med lange muskuløse arme, en atletisk mid-section og lange ben. Er ret imponeret over hans fleksibilitet i overkroppen og evne til at få drejet hovedet, skuldre og hofter.
  • Har ikke løbet et specielt udviklet route-tree hos Memphis, men det er ret tydeligt, at han er komfortabel med at operere ud fra et vertikalt udgangspunkt. Er bestemt ikke den hurtigste, men har et hæderligt release, hvor han får presset nok eksplosivitet ud af kroppen til at kunne arbejde begge veje. Er lidt af en long strider, men forstår at sænke hofterne og geare ned, så han kan arbejde tilbage i banen på comebacks, curls, hitches etc.
  • På grund af hans størrelse og mangel på fart dybt, ender han ofte i contested situationer, hvor det kræver nærmest perfekt timing for at vinde. Heldigvis for Coxie har han en virkelig god evne til at tracke bolden i luften, en god catch radius og fremragende kropskontrol. Hans tape er fyldt med eksempler på veludførte backshoulder fades, hvor han i sidste øjeblik vender sig, skærmer bolden med kroppen og hiver bolden ind. Vil samtidig rose ham for altid at arbejde tilbage i banen eller søge mod åbne arealer, når quarterbacken forlænger spil.
  • Er ikke nogen specielt veludviklet ruteløber, men der er alligevel flashes, hvor han tvinger corners til at åbne hofterne og bruger samtidig sin fysik udmærket på toppen af ruter. Vinder en del reps sent efter at have hand-fightet igennem hele ruten, og gør et godt stykke arbejde i forhold til at gribe bolden udenfor sin frame.
  • Ligner umiddelbart en både villig, stærk og fysisk blocker. Bruger sin længde godt og spiller med god intensitet. Bruger også sine hænder aktivt på releases - og viser også, at han kan være svær at tackle med bolden i hænderne.

Svagheder

  • Desværre for Coxie virker han ikke som en specielt dynamisk atlet, og der mangler helt sikkert noget fart - især ned ad banen. Hans acceleration og get-off er faktisk hæderligt i forhold til hans størrelse, men han har allerede problemer med at separere hurtigt på college-niveau, og det bliver kun sværere i NFL.
  • Det er tydeligt, at alt for mange af hans ruter bliver contested undervejs, hvilket betyder, at han ofte skal kæmpe en kamp rent fysisk for at komme fri. Corners kan af den årsag godt lide at få hænderne på ham, og det er desværre for tit, at de lykkes med at ødelægge timingen. Det betyder formentlig også, at Coxie skal lære/finpudse enhver lille nuance, trick eller teknik i bogen for at vinde konsekvent. Ellers kommer for meget af hans spil til at afhænge af late separation, fysik og ball skills.
  • Har løbet et begrænset antal ruter, og selvom han forstår at sælge ruter vertikalt som udgangspunkt, så synes jeg, at han kommer for "højt" ud af horisontale ruter, hvilket betyder, at han ikke får det ønskede momentum og fart med ud af sine breaks. Det giver aggressive defensive backs en mulighed for at få endnu en chance for at udfordre ham fysisk.

Opsummering

Damonte Coxie har været ekstremt produktiv hos Memphis, og havde det ikke været for covid-19-situationen, så havde han formentlig med en fuld sæson under bæltet slået både Anthony Millers skolerekorder for både catches og yards, ligesom han havde forbigået Rams-legenden Isaac Bruce. Dog er hans mangel på fart og separation quickness ret bekymrende i forhold til at tage springet til NFL. Der er ingen tvivl om, at Damonte Coxie har nogle NFL-egenskaber og sagtens kan spille football, men det er bare en svær opgave at vinde kontinuerligt, hvis man bliver udfordret fysisk på alle spil. Hvis Coxie skal blive en succes i NFL, så kræver det, at han finder og finpudser alle tekniske tips og tricks i bogen, så han kan være mere ovenpå gennem sine ruter og vinde "sent" med sin længde, veltimede udfald, kropskontrol og gode ball skills.

NFL Comparison: Travis Fulgham

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button