Safeties 2021Scouting Reports 2021

Damar Hamlin: Erfaren leder for Pittsburgh, men hvad er NFL-rollen?

Damar Hamlin var tydeligvis Pittsburghs erfarne og kloge leder på forsvaret, men hvad skal hans NFL-rolle være? De atletiske evner og hans build sætter nogle begrænsninger, som formentlig gør ham til et dag 3-valg.

Damar Hamlin er født og opvokset i Pittsburgh, Pennsylvania, hvor han ud af high school var et 4-stjernet talent. Var anset som et top 5-talent i Pennsylvania af de fleste rangeringssites. På trods af tilbud fra skoler som Ohio State, Penn State og Notre Dame valgte han at blive i hjembyen Pittsburgh.

Hos Pittsburgh redshirtede han sit første år i 2016, hvor han kun spillede i tre kampe pga. en skade. I 2017 spillede han ni kampe, heraf fire som starter, men missede også et par kampe pga. skader. I 2018 blev han fast starter og spillede alle kampe med over 90 tacklinger. Den rolle fortsatte i 2019, hvor han lavede 84 tacklinger og slog 10 kast ned. I 2020 var han fast starter og leder for tredje år i træk, og det blev til 67 tacklinger og to interceptions.

Alder ved draften: 23 år (24. marts 1998)
Højde: 6ft 0 in. (183cm) (Ved Senior Bowl)
Vægt: 201 lbs ( 91kg) (Ved Senior Bowl)

Damar Hamlin Scouting Reports

Styrker

  • Det skinner hurtigt igennem, at Damar Hamlin ved, hvad der foregår på banen, og hvad angrebet prøver at opnå. Han er meget komfortabel i sin rolle, spiller disciplineret og virker sjældent overrasket over spillets udvikling. Læser spillet godt, og han er sjældent ude af position. Klog og disciplineret spiller.
  • Hamlin er ikke en fantastisk atlet, så det er vigtigt, at han tager gode vinkler til bolden. Han har flere spil, hvor han på imponerende vis kan angribe boldholderen i høj fart, fordi han anticiperer spillet godt og finder den optimale vinkel.
  • Hamlin havde en svær rolle hos Pittsburgh, hvor han ofte måtte matche receivere og tight ends i man coverage. Selvom de atletiske evner nogle gange gjorde det svært for ham, så var hans anticipation og route recognition ret god, og hvis bare man ikke matcher ham op mod Tyreek Hill-typer, så kan han godt hjælpe til i man coverage uden at blive brændt alt for ofte.
  • Som tidligere nævnt, så havde Hamlin en svær og afgørende rolle på Pittsburghs forsvar. Han var tydeligvis lederen og den meste erfarne spiller på det forsvar. Han kommunikerede konstant og var ret tydeligt en god leder på forsvaret. Føles ikke som, at den mentale del af at være en NFL-spiller vil være for stor en mundfuld for ham.

Svagheder

  • De atletiske evner sætter nogle seriøse begrænsninger på Hamlins spil. Hans topfart er gennemsnitlig at best, og mere kritisk er han lidt langsom om at komme op i fart. Der savner man lidt eksplosivitet og twitchyness i hans bevægelser.
  • I forlængelse af ovenstående, så har Hamlin ikke fart og range til at spille dyb safety på NFL-niveau, tror jeg. Han vil få hænderne på for lidt og ikke dække et stort nok område.
  • Han er en lidt mindre safety, og han er ikke som sådan fysisk intimiderende. Jeg savner lidt noget styrke og evne til rigtigt at sætte sit aftryk på spillet i boksen. Han er sådan set villig nok, men han bliver for let fanget, og han mangler også lidt hitting power. Ikke en rendyrket bokssafety.
  • For at opsummere de to overstående punkter, så har jeg personligt lidt svært ved at se, at der er en fuldtidsrolle til ham. Han er lidt for langsom til at være en dyb safety, og han mangler lidt styrke til at være bokssafety. Han føles i bedste fald som en tredje-safety, der kan komme ind og være pålidelige i åbenlyse kastesituationer.

Opsummering

Damar Hamlin var en tydelig leder hos Pittsburgh, og hans erfaring skinner tydeligt igennem på banen. Han var en klog og disciplineret safety, der sjældent var ude af position. Han havde glimrende alsidighed hos Pitt, men man kunne også se, at hans atletiske evner gav ham problemer fra tid til anden. Jeg synes ikke, at han helt har de atletiske evner til rigtigt at blive en coverage-safety, og han mangler også noget styrke til at gøre sig rigtigt i boksen. Det gør det svært for mig at vælge ham før et stykke nede på dag 3, hvorfra man kan håbe, at han udvikler sig til en dime-safety, der kan spille i åbenlyse kastesituationer. Ellers bør han være en acceptabel backup og special teamer.

NFL Comparison: Duron Harmon

Related Articles

Skriv et svar

Check Also
Close
Back to top button