EDGE Rushers 2021Scouting Reports 2021

Daelin Hayes: Pass rusher med en plan B klar

Det er ikke så ofte, at man se en pass rusher i college rent faktisk formå at justere sin plan, som spillet skrider frem. Desværre for Hayes kan hans størrelse og styrke mod løbet betyde, at han kun bliver rotationsspiller.

Dealin Hayes er født og opvokset i Belleville, Michigan. Han flyttede en kort overgang til Californien, men endte tilbage i Michigan efter en fejde over forældremyndigheden. Ud af high school var han et 4-stjernet talent, der valgte Notre Dame over Michigan State og Ohio State.

Hos Notre Dame spillede han special teams i sin første sæson i 2016, inden han blev starter og startede 12 kampe i 2017. I 2018 mistede han startertjansen og blev i steden del af en hyppig rotation. I 2019 spillede han kun fire kampe, inden en skulderskade stoppede han sæson, som han derefter redshirtede. I 2020 var han tilbag som starterog startede 12 kampe med tre sacks til følge.

Alder ved draften: 22 år (15. maj 1998)
Højde: 6ft 3in. (191cm) (ved Senior Bowl)
Vægt: 253 lbs (115kg) (ved Senior Bowl)

Daelin Hayes Scouting Reports

Styrker

  • Daelin Hayers har plus eksplosivitet og quickness på de første meter. Har farten til at true udvendigt som pass rusher. Derudover kan jeg godt lide hans generelle quickness. Alt hvad han laver både med arme og ben har noget hurtighed over sig.
  • Hayes er en af de få college pass rushere, jeg har set i år, som tydeligvis kan korrigere sin pass rush plan, hvis det første move ikke virker. Læser sine rushes hurtigt nok til at udnytte fejl hos den offensive tackles og angribe rushet alt efter, hvad tacklen gør. Den evne er guld værd.
  • Generelt synes jeg, at Hayes læser spillet godt, og han hurtigt reagerer på spillets udvikling. Han er ret disciplineret og virker hele tiden opmærksom på de forskellige muligheder, mens han samtidig spiller med glimrende effort og sense of urgency.

Svagheder

  • Hayes er i den mindre ende, når vi kigger på pass rushere, og hans længde er ikke imponerende. Der er altid en risiko med de her mindre pass rushere, der kan få det svært i NFL mod granvoksne tackles.
  • Som pass rusher skal Hayes være bedre til at holde sit bryst frit, når han forsøger at runde hjørnet. Hvis han arbejdede lidt lavere og drejede overkroppen bedre, kunne han reducere den overflade, som tackles kan blokere og gøre hjørnet lidt blødere for ham selv.
  • I løbespillet mangler han noget styrke til at stå imod i løbespillet, og han er ikke så god til at stacke og shedde blokeringer effekivt lige nu. Vil måske ikke sige, at han er en liability i løbespillet, men han er i bedste fald fyld lige nu.

Opsummering

Daelin Hayes har over middel atletiske evner og er en af de få pass rushere i år, der kan suge information, mens han rushere, og rent faktisk bruge den til at justere sin pass rush-plan. Det store spørgsmålstegn ved Hayes er hans størrelse og de problemer, den medfører. Har han styrken til at være mere end bare en solid pass rusher? Og har han styrken mod løbet til rent faktisk at tilspille sig en fuldtidsrolle? Lige nu virker det mest sandsynlige for Hayes, at han udvikler sig til en solid rotationsspiller, der kan komme ind på kastedowns. Derudover er det værd at nævne, at Hayes har døjet med skulderskader i fire af sine sidste syv sæsoner daterende helt tilbage til high school.

NFL Comparison: Jacob Martin

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button