Offensiv linje 2021Scouting Reports 2021

Cole Van Lanen: Stærk atletisk profil, der ikke er til at spore på tape

Fire år på stribe har Wisconsin fået en offensiv linjemand valgt i draften. Cole Van Lanen ligner bedste bud i 2020, men trods god spilforståelse og evner i løbespillet, kan det godt blive en lang ventetid for at blive valgt – hvis han overhovedet bliver det.

Cole Van Lanen er Wisconsin ”born and bred”. Født og opvokset i Green Bay og gik på Bay Port High School, ca. et kvarters kørsel fra Lambeau Field. Som et fire-stjernet recruit fik Van Lanen tilbud fra bl.a. Michigan og Minnesota, men valgte at blive i hjemstaten og tørne ud for University of Wisconsin.

Efter at have redshirtet 2016-sæsonen, var han i aktion i alle kampe over de kommende år, men startede blot én kamp i 2018 inden han overtog starterjobbet på left tackle i 2019 og fastholdt det i 2020, inden han dog missede sidste to kampe af sæsonen med en skade.

Alder ved draften: 23 år (23. april 1998)
Højde: 6ft. 4in. (194 cm)
Vægt: 305 lbs (138 kg)

Cole Van Lanen Scouting Reports

Styrker

  • Van Lanen har god styrke i overkroppen og kommer af snappet med glimrende power, der kan overrumple en modstander. Der er også styrke nok i den nedre halvdel af kroppen til at skabe noget push i short-yardage situationer.
  • Han er samtidig teknisk velfunderet med hænderne, og har glimrende styrke i dem ved point of attack.
  • Spilforståelsen er klart i den gode ende, og han har et godt overblik over hvad der foregår, og justerer derefter. Han forstår hvem skal blokere hvornår og ved hvordan han skal positionere sig.
  • Af statur er Van Lanen klart en guard, og mens jeg tvivler på at han kommer til at få mange chancer – om nogen – på tackle, så er erfaringen fra ydersiden bestemt ikke spildt. Selvom det ikke er det samme at pass protecte indvendigt som udvendigt, så har han fået udviklet nogle evner i pass protection, der kan komme ham til nytte.

Svagheder

  • At Van Lanens fremtid formentlig er på guard, er bl.a. en konsekvens af at han simpelthen mangler længde og atletiske evner til at klare sig udvendigt. Fødderne bevæger sig ganske enkelt ikke hurtigt nok til at jeg kan se et hold være tryg ved at sætte ham på tackle.
  • Van Lanens atletiske profil er faktisk ganske flot, men det er bare ikke noget der er til at se på hans tape. Profilen kunne indikere en mand, der kan spille udvendigt, men selv med viden om den profil kunne jeg ikke se nævneværdige indikationer af det på Van Lanens tape. Don’t get fooled.
  • Jeg savner lidt styrke i pass protection fra Van Lanen. Han viser god styrke i løbespillet, men når det er kastespillet fornemmer man slet ikke det samme. Hans anchor lader en del tilbage at ønske, og det kan også give problemer på indersiden.
  • Systemmæssigt ser jeg nogle begrænsninger for Van Lanen, der bør holdes i et power blocking scheme.

Opsummering

Den atletiske profil kan godt snyde. Van Lanen testede umiddelbart solidt på alle parametre, men han gjorde det også som en relativt let mand på positionen, hvilket giver en fordel i i hvert fald nogle af øvelserne. Trods erfaring som tackle kan der i min bog ikke være tvivl om at han vil skulle rykkes indvendigt. Hans korte vingfang, sløve bevægelser og begrænsede anchor vil få ham dræbt på tackle. På guard er der lidt håb om en fremtid i NFL, men jeg kan heller ikke komme udenom at jeg generelt ser flere begrænsninger end forhåbninger, når jeg skal gøre status for Van Lanens fremtid.

NFL Comparison: Mike Remmers

Opdateret: 24/04/2021
- Peter Meier Jensen

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button