RunningbacksScouting Reports 2021

Chuba Hubbard: Track speed og 2000 yards som sophomore

Efter en fuldstændig forrygende 2019-sæson var forventningerne til Hubbard kæmpe store op til den her sæson. Dog faldt produktionen markant – men Hubbard viste stadig prøver på sit stærkeste våben: Breakaway speed.

Chuba Hubbard er født i Edmonton i Canada, hvor han på Bev Facey Community High School spillede canadisk football. Alligevel havde en lang række colleges fået øje på Hubbard, der havde tilbud fra store skoler som Miami, Georgia, Tennessee, Oklahoma og Oregon. Dog faldt valget på Oklahoma State, hvor Hubbard redshirtede sit første år.

Året efter blev det til spilletid i 13 kampe og i alt 740 rushing yards og 7 touchdowns på 124 carries. Da Hubbard i 2019 blev udnævnt til starter, kvitterede han med en en fuldstændig fænomenal sæson, hvor han løb 328 gange for 2.094 yards og 21 touchdowns. Det var nok til at gøre ham til Big 12 Offensive Player of the Year, hvilket også startede spekulationer om, om han ville smede, mens jernet var varmt og tage springet til NFL.

Dog var valgte Hubbard at tage sin (redshirt) junior-sæson med hos Oklahoma State, men i optakten til sæsonen var det lige ved at ende med et grimt brud, da Hubbard truede med at droppe al football-aktivitet og tilknytning til universitetet, da træner Mike Gundy på en video bar en One America News Network t-shirt i kølvandet på Black Lives Matter-demonstrationerne. En undskyldning fik dog Hubbard til at blive, men effektiviteten dalede fra de forgående sæsoner til 625 yards, 5.7 i average og bare fem touchdowns.

Alder ved draften: 21 år (11. juni 1999)
Højde: 6ft. 0in. (183 cm)
Vægt: 207 lbs. (94kg)

Chuba Hubbard Scouting Reports

Styrker

 • Hubbard har et rimelig solidt build for positionen og ser relativt atletisk ud. High-cut waist, god muskeldefinition og relativt lange ben. Dog ser han måske mere powerful ud, end han spiller på banen, og det er engang imellem til at se på hans pad level, at han er 6'0. Dog giver hans længde ham mulighed for virkelig at åbne op for gassen.
 • Besidder fremragende straight line speed og ligner en trussel til at tage den hele vejen på en del spil. Dog har man ikke helt fornemmelsen af, at han kan gøre det fra hvilken som helst position på banen, og det kræver ofte, at spillene er tegnet rigtigt op. Accelerer godt både gennem gaps og off-tackle. Har en personlig best 10.55 100-meter sprint, og det er tydeligt at se på tape, at han har evnen til at trække fra og holde hjem, hvis han først ser dagslys. Track speed.
 • Kan faktisk godt lide Hubbards vision og patience, selvom der til tider er situationer, hvor han får en smule tunnelsyn og presser det samme gap for længe. Forstår generelt at presse linjen både vertikalt og horisontalt og er god til at ramme runninglanes, når de opstår. Forstår samtidig at sætte moves sammen, udnytte leverage og læse linebackers og safeties, der kommer ned i runsupport. Forstår at han somme tider ikke skal spilde yards på at tage kampen mod ydersiden, men i stedet plante foden, cutte op i banen og samle 10-12 ekstra yards op, før en safety bliver tvunget til at lave tacklingen. Smart football.
 • Ligner en god kandidat til et wide zone/outside zone scheme, hvor han kan bruge sine evner som north/south runner til hurtigt at komme ned ad banen. Vil dog samtidig have forståelsen og tålmodigheden til at fungere i gap schemes, inside zone og counters.

Svagheder

 • Selvom Hubbard på ingen måder må betegnes som svag eller som havende dårlig contact balance, så sidder man ikke med fornemmelsen af, at han straffer forsvarsspillere, der vil tackle ham head on. Er dog god til at falde forlæns, og hans fart og momentum giver ham en fordel, hvis forsvaret ikke kan få en god vinkel på ham. Ujævnt pad level.
 • Har sprinter-speed, men mangler måske en smule change of direction til min smag. Er ikke nogen specielt god kreatør, når han står stille, og samtidig kan han godt have problemer med at få "samlet" sine skridt, når han presser linjen mod ydersiden. Tager engang imellem et skridt eller to for meget til at geare ned, hvilket gør, at gappet lukker en smule hurtigere, når han er på vej igennem.
 • Hubbard må og skal arbejde på sine evner som pass protector og 3rd down back, hvis NFL coaches skal kunne stole på ham. Finder ofte de rigtige targets, men ser engang imellem utrolig passiv ud. Faktisk i en grad, så han engang imellem bare ender med at se football. Mangler teknik, pad level og anchor til for alvor at tage imod blitzers, og når spil udvikler sig, uden han får samlet nogen op, bliver han i tvivl, om han skal leake ud som receiver eller blokere luft.
 • Er samtidig ikke nogen specielt naturlig receiver ud af backfielden. Griber bolden nogenlunde som Adrian Peterson og kan kæmpe gevaldigt med at finde håndtaget. Samtidig ser han ikke specielt naturlig ud, når han løber ruter, og har på film flere forspildte chancer for at breake sin rute af ved markøren og give sin QB et target i tide. Bevares, det er noget, der kan arbejdes på, men det nedjusterer altså hans værdi, at han ikke rigtig er en faktor i kastespillet.
 • Har generelt et problem med at håndtere bolden, ser det ud til. Har gennem de sidste tre sæsoner hele 11 fumbles - to i 2020 (syv kampe), fem i 2019 og fire i 2018. Det er en smule bekymrende, og der skal arbejdes med hans ball security.

Opsummering

Der skal helt sikkert nok været et spændende fit til Hubbard i NFL, og det er nemt at se, hvorfor NFL-trænere måske vil være interesserede i hans fart og breakaway-evner. Her kigger jeg særligt mod nogle af de efterhånden mange coaches, der har implementeret det her Kubiak/Shanahan outside zone-system, der giver Hubbard mulighed for at udnytte flydende gaps til at plante foden og komme ned ad banen, hvor han kan bruge sin fart til at ødelægge vinkler. Dog er det en alvorlig streg i regningen, at Hubbard ser så lost ud i både pass protection og i de naturlige aspekter af det at agere receiver ud af backfielden. Speed kills, men det er i mine øjne ret tydeligt, at det kræver de rigtige omstændigheder, før Hubbard for alvor bliver farlig. Men hvis han bliver draftet til det rigtige sted - på det rigtige tidspunkt i draften - så skal det bestemt ikke udelukkes, at Hubbard kan få en god NFL-karriere.

NFL Comparison: Darren McFadden / Tevin Coleman

Styrker

 • Chuba Hubbard har verdensklasse burst, og det er tydeligt, at han har en fordel på atletiskbanen som sprinter. Han er virkelig eksplosiv, og det ser effortless ud for ham, når han skal op i fart.
 • Topfarten matcher bursten, og han må forventes at være en af de hurtigste runningbacks i årets draft. Han giver regelmæssigt forsvarsspillere problemer med at finde vinklen grundet hans fart.
 • Generelt må man bare sige, at han bevæger sig godt. Han har også nogle rimelig eksplosive retningsskift fra tid til anden, og han er en smooth atlet på mange måder.
 • Det blev kun til otte catches i 2020, men i 2019 var han en større del af kastespillet og generelt virkede han rimeligt komfortabel med at gribe bolden. Det er ikke en styrke, men det virker tåleligt

Svagheder

 • Jeg savner virkelig noget styrke hos Hubbard. Hans momentum stopper nærmest med det samme, så snart han bliver ramt, og han falder sjældent forover i en fysisk tackling. Der mangler virkelig noget styrke som runner.
 • Derudover savner jeg generelt bedre balance som runner, da han alt, alt for let bliver tacklet og falder selv ved svage tacklingsforsøg. Hans elusiveness i lav fart er ligeledes lidt skuffende for en mand med hans burst, så generelt bliver han tacklet for let.
 • Lidt i forlængelse af ovenstående savner jeg bare et skaber gen. Jeg savner noget kreativitet, især mellem tackles, og så snart pladsen bliver snæver og blokeringerne lidt mudret, så virker han til at have det svært.
 • I pass protection er der en del at forbedre, hvilket nok ikke er overraskende, når man læser, at jeg synes, han mangler power. Han går til opgaverne i pass pro næsten med en frygt for at være fysisk, og det duer bare ikke - så bliver man alt for ofte løbet over.
 • Hubbard har haft ret store fumble-problemer i sin college-tid, og det er en ting, der bare ikke duer i NFL. I alt syv fumbles de sidste to sæsoner.

Opsummering

Chuba Hubbad trak overskrifter i 2019 med over 2.000 yards, og hans fart og burst kan også virkelig gøre noget skade, hvis han får pladsen til det. Jeg er dog meget skuffet over hans evne til at bryde tacklinger, og når pladsen bliver meget mindre i NFL, så tror jeg, at han får det svært. Når man kombinerer det med pass pro-problemer, gennemsnitlige receiver-evner og for mange fumbles, så har vi en spiller, som jeg personligt ikke ville tage før sidst på dag 3.

NFL Comparison: Darrynton Evans/Tevin Coleman

Senest opdateret 25/02/2021
- Teis Joranger

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button