SafetiesScouting Reports 2021

Christian Uphoff: Tøvende spil skal elimineres

Christian Uphoff bevæger sig ganske udmærket og har noget potentiale i opdækningen. Lige nu er han dog for tøvende i sit spil, og det går ikke i NFL, hvor spillet går meget hurtigere end hos Uphoffs Illinois State.

Christian Uphoff er født og opvokset i Peoria i det centrale Illinois. Han var et 0-stjernet talent ud af college og havde ingen tilbud fra FBS-hold. Flere FCS-hold var dog interesseret, og her kunne Uphoff vælge Illinois State over North Dakota og Southern Illinois.

Hos Illinois State redshirtede han sin første sæson i 2016, inden han i 2017 og 2018 var backup og kun spillede sparsomt. I 2019 bed han sig fast som starter og imponerede med 70 tacklinger, 5 kast slået ned og to interceptions. Illinois States 2020-sæson blev aflyst i efteråret og flyttet til foråret 2021. Derfor valgte Uphoff at fokusere på 2021-draften fremfor at vente tilbage til holdet.

Alder ved draften: 23 år (22. januar 1998)
Højde: 6ft 2in. (188cm) (ved Senior Bowl)
Vægt: 213 lbs (97kg) (ved Senior Bowl)

Christian Uphoff Scouting Reports

Styrker

  • Der er en dejlig elegance over Christian Uphoffs spil. Han er flydende og elegant i hans bevægelser, og han har glimrende retningsskift med fin foot speed og fluidity i sine hofter. Også ganske glimrende eksplosivitet. Dejlig glidende atlet på banen.
  • De gode bevægelsesevner kommer ham til gode i opdækningen, hvor han har evnerne til at dække et rimeligt område. Ser også ud til at have nok fluidity til at arbejde i mandsopdækning på nogle spil. Glimrende potentiale som coverage-safety.
  • Der er en dejlig gejst i Uphoffs spil, og han er ikke bange for at spille fysisk. Han jagter bolden godt og står ikke bare at kigger på, selvom spillet ikke kommer direkte mod ham. Slet ikke bange for at stikke snuden i en klynge og arbejde ned ad bakke.

Svagheder

  • Jeg savner nogle bedre instinkter i opdækningen. Det hele virker sådan lidt tøvende og forsigtigt. Jeg savner den der trigger, hvor han ser noget og bare kommer blæsende, fordi han stoler på sine øjne og fornemmelse. Det føles næsten over-disciplineret.
  • Når han kommer fra en dyb position og skal op og fylde mod løbet eller på kortere kast, så får han taget nogle tvivlsomm vinkler fra tid til anden. De vinkler vil kun blive endnu vigtigere på NFL-niveau.
  • Som tackler skal han arbejde i bedre kontrol og med bedre teknik. Det er fint, at han ikke er bange for kontakten, men han forlader sin fødder alt for ofte som tackler, og han ser ikke, hvad han tackler. Alt for mange vilde tacklinger, hvor han bare hopper lidt ukontrolleret ind i folk.

Opsummering

Christian Uphoff er en safety fra lidt lavere niveau, men hans bevægelsesevner er rigtig pæne og kan sagtens gøre sig i NFL. Det kombineret med en god attitude på banen giver ham en chance for at kunne udvikle sig til en starter med lidt held. Jeg synes dog, det er svært at tage ham alt for højt, når hans instinkter selv på FCS-niveau ikke skinnede igennem. Og hvis han tøver lidt på FCS-niveau, hvordan ser det så ud i NFL, hvor alt går meget, meget hurtigere? Uphoff ligner derfor en mand til femte/sjette runde, som man kan håbe på udvikler sig positivt mentalt.

NFL Comparison: Brian Cole

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Check Also
Close
Back to top button