EDGE RushersScouting Reports 2021

Chris Rumph II: Søn af en NFL-træner ses på teknikken

Chris Rumph II har fået football ind med modermælken, og det fornægter sig ikke, at hans teknisk ser ud til at have fået en del fif fra faderen Chris Rumph, der har været defensiv linjetræner de sidste 18 år.

Chris Rumph II er født mens hans far, Chris Rumph, var high school-træner i South Carolina, men er flyttet meget gennem sin opvækst grundet faderens skiftende trænerjob. Faderen har været outside linebacker/defensive line-træner siden 2003 hos hold som Memphis, Clemson, Alabama, Florida, Texas og Tennessee. Senest har han træner hos Houston Texans i 2020 og er blevet ansat hos Chicago Bears inden 2021-sæsonen.

Chris Rumph II gik på high school i Florida, hvor han høstede en del sacks og endte som et 3-stjernet talent. Han havde ikke tilbud fra de største skoler, men endte med at vælge Duke over skoler som UCF og Vanderbilt.

Hos Duke redshirtede han sin første sæson, og i sin anden sæson blev det til tre sacks som rotationsspiller. I 2019 blev han fast starter, og han blev brugt i en alsidig playmaker-roller. Han kvitterede med 6,5 sacks og tre kast slået ned. Det byggede han videre på i 2020, hvor han opnåede otte sacks.

Alder ved draften: 22 år (19. oktober 1998)
Højde: 6ft 4 in. (193 cm)
Vægt: 235 lbs (96 kg)

Chris Rumph Scouting Reports

Styrker

  • Teknisk er Chris Rumph ganske veludviklet allerede. Han viser flere forskellige pass rush-moves, og han bruger consistently sine hænder til at forsøge at vinde som pass rusher. Har et reelt arsenal, hvilket langt fra er sædvanligt i college.
  • Der er god intensitet i Rumphs spil, og han giver ikke op på spil før tid. Jagter ofte spillet, selvom det går i den anden retning, og man er ikke i tvivl om, at han nok skal levere en god indsats.
  • Blev hos Duke ofte brugt som en stående rusher indvendigt, hvor han få en løbende start til at angribe gaps mellem center og guard. Her viste han ret fin timing i sine rushes, og han var glimrende til med sine hænder at komme hurtigt på kant af folk.

Svagheder

  • Da Chris Rumph i 2019 skabte lidt røre i andedammen var han en seriøs undersized EDGE-rusher på kun 225 pund. Den vægt ville han aldrig overleve med i NFL, og det vidste han. Inden 2020 tog han derfor 10 pund på, og han skal nok stadig blive endnu tungere, hvis han skal være en reel EDGE i NFL. 235 pund er stadig meget, meget let, og kun meget få EDGE-rushere kan klare sig på under 245 pund.
  • De rushere, der kan klare sig med en lav vægt, er typisk rigtig gode atleter, og her kommer et andet problem på banen for Rumph. Atletisk set er han ret gennemsnitlig, og man savner både noget burst, noget fleksibilitet, bend og noget short area quickness. Undersized og gennemsnitlig atletisk er en tvivlsom kombination.
  • Den manglende størrelse har den naturlige konsekvens, at der mangler noget styrke i Rumphs spil. Som rusher dør hans momentum alt for let på kontakt, og han bliver generelt skubbet for let rundt på banen.
  • I forlængelse af ovenstående punkt må man bare konstatere, at selv på college-niveau blev Rumph ofte spist i løbespillet. Man så sågar adskillige eksempler på, at han blev domineret af tight ends i løbespillet, og der er ikke ret meget, som får en til at tro på, at han ville kunne gøre sig i løbespillet i NFL.

Opsummering

I sommeren 2020 var der en del snak om Rumph, men den snak er desværre forståeligt forstummet lidt i løbet af efteråret. Den tilføjede vægt før 2020-sæsonen kostede en del på hans eksplosivitet og fart, og det giver nu for alvor en bekymring om, at han ikke har de atletiske evner til at være effektiv ved en nødvendig vægt. Hans manglende tyngde gør, at hans udsigter til at bidrage i løbespillet er ringe, og hans primære håb er, at han kan blive en pass rush-specialist, der kan få lidt snaps i åbenlyse kastesituationer. Men selv der mangler der nogle atletiske evner til rigtigt at gøre ham spændende. Derfor er Rumph også et sent dag 3-valg i min bog.

NFL Comparison: Tim Williams

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Check Also
Close
Back to top button