RunningbacksScouting Reports 2021

Chris Evans: Hvordan vurderer man 16 carries siden 2018?

Hopper man en tur i tidsmaskinen, er jeg sikker på, at 2016-2018-udgaven af Chris Evans havde ønsket, at det hele gik anderledes. I stedet for at bide sig fast hos Michigan Wolverines blev han suspenderet og røg godt og grundigt ud i glemslen.

Chris Evans kommer fra Indianapolis i Indiana, hvor han gik på Ben Davis High School. Udover at spille football dyrkede Evans også atletik undervejs og løb blandt andet 100 meter under 11 sekunder. Selvom Chris Evans var en livslang Ohio State-fan, valgte han at committe til Michigan, efter Jim Harbaugh fik øje på ham til en lokal camp i Indianapolis. Ohio State bød sig faktisk til, men Evans holdt fast og var tro mod sin beslutning.

Evans startede da også som lyn og torden hos Michigan, da han i sin aller første kamp løb for 100 yards som freshman. I alt sluttede han en imponerende start i Ann Arbor med 88 carries, 614 yards og 4 TD. Året efter tog han, selvom han delte snaps med Karan Higdon, et skridt frem og løb 135 gange for 685 yards og 5 TD. I 2018 gik det dog statistisk lidt ned ad bakke, inden det i 2019 gik helt galt, da han blev suspenderet på grund af et akademisk problem. Dog viste han en forbilledlig attitude og kom tilbage til holdet i 2020 – dog uden at få andet end 16 carries og 9 receptions.

Alder ved draften: 23 år (5. oktober 1997)
Højde: 5ft 11 in. (180 cm)
Vægt: 216 lbs (98 kg) 

Chris Evans Scouting Reports

Styrker

  • Evans ligner virkelig en NFL-spiller. Har nærmest perfekt højde for positionen og bærer 216 lbs super godt. Har god thickness gennem hele kroppen og god muskeldefinition i overkroppen.
  • Bevæger sig ganske udmærket på banen og løber med et godt forward lean. Får bøjet knæene og vredet udmærket agility ud af stængerne. Jeg elsker ikke hans juice, men han har nok acceleration og homerun speed til at nå ydersiden eller bryde fri for store spil. Bevæger sig overall ret godt.
  • Spiller med ret god contact balance for sin størrelse og formår at square up og absorbere hits. Er ikke bange for at arbejde igennem kontakt, og selvom han ikke er nogen sneplov eller wrecking ball, så har han rimelig solid balance, og forsvarsspillere glider af ham lavt.
  • Jeg kan faktisk rigtig godt lide Evans' naturlige evner som receiver ud af backfielden. Viser flere gange, at han kan flexe ud som egentlig receiver eller løbe gode, eksplosive ruter ud af backfielden. Griber bolden naturligt uden for kroppen og kan vende op i banen uden at sænke farten.
  • Viser rigtig lovende takter som pass protector. Mangler måske lidt teknik, men viser god villighed til at tage imod blitzers head on. Får squared sine skuldre og brugt sin størrelse godt, og viser også, at han forstår at slippe blokeringer i tide og måske chippe et andet sted, hvor det er ved at brænde på.

Svagheder

  • Jeg synes, at Evans' vision til tider virker en lille smule ubeslutsomt. Der er spil, hvor man vil rose hans tålmodighed, men også spil, hvor han tøver for meget.  Jeg kan godt sætte pris på hans evne til at bounce spil til ydersiden, men jeg synes også, at han forsømmer muligheden for at ramme små creases mere aggressivt engang imellem. Han vil lidt for gerne se den store motorvej åbne sig, før han trykker på gaspedalen og kommer ned ad banen.
  • Jeg er ikke sikker på, at Evans vil være et super godt fit til et outside zone scheme, da han ikke virker helt så komfortabel med at læse trafikken on the fly og hurtigt bestemme sig for et cutback. Samler ikke altid fødderne lige effektivt og vil nok være mere effektiv i et inside zone eller gap scheme.
  • Vil nok i det hele taget betegne Evans som pure runner som "just a guy". Selvom han bevæger sig udmærket lateral og har noget fart, så er der ikke noget ekstraordinært dynamisk over hans bevægelsesmønster bag linjen, og jeg ved ikke, om han har et definerende trait som runner.
  • Evans missede hele 2019-sæsonen på grund af akademiske problemer, men holdt sig i form og tog online kurser, så han kunne blive re-instated i 2020. Her fik han dog en super sparsom rolle med kun 16 rushes for 73 yards og 1 TD og blev igen forbigået i rotationen. Dermed har han altså kun 16 carries siden 2018. Er han overhovedet up to speed?

Opsummering

Det er ikke så svært at forstå, hvis mange helt har glemt, at Chris Evans eksisterede, når hans seneste meningsfulde stribe kampe ligger helt tilbage fra 2016-2018. Selv den version af Evans var ikke et færdigt produkt, og jeg vil tillade mig at stille spørgsmålstegn ved, om Evans har et definerende trait som rendyrket runner. Der er dog ingen tvivl om, at han har fin NFL-fysik, og jeg kan godt sætte pris på hans contact balance, agility og evne til engang imellem at skabe et spil. Jeg synes dog, at der er langt mellem snapsene i forhold til vision og kontinuitet. Dog har han nogle interessante egenskaber som receiver og pass protector på 3rd down, som han også fik vist frem til Senior Bowl, og det kan måske godt friste et NFL-hold til at finde det gamle tape frem og måske spendere et draftvalg på ham i de senere runder.

NFL Comparison: Ty Johnson

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button