EDGE Rushers 2021Scouting Reports 2021

Chauncey Golston: Fra 1 offer recruit til NFL?

Chauncey Golston har alt det fysiske på plads, men kan han få samlet det hele i én pakke, så han kan få forløst sit potentiale i NFL? Det kræver nok en god DL coach!

Rekrutteret ud af Detroit, Michigan, kom Golston til Iowa som et 230 lb 3-star recruit, og Iowa var den eneste Power 5 skole, der tilbød ham et scholarship. Det kom de ikke til at fortryde, da Golston kvitterer med mange starter for skolen i staten, der ligger cirka lige midt i landet. Golston slutter karrieren af med en forkortet sæson pga. COVID-19, som resulterer i 8.5 tackles for loss og 5.5 sacks – tied for næstflest i Big 10. Han har bygget sin krop op til noget virkelig imponerende, og der er stadig plads på hans frame til yderligere at forfine fysikken, hvis dette skulle blive fundet nødvendigt i NFL.

Golston havde endvidere en god uge til Senior Bowl, hvor han hovedsageligt spillede på interior defensive line, hvor mange for alvor begyndte at få øjnene op for ham.

Alt info fra Iowa pro day
Alder ved draften: 23 år (10. februar 1998)
Højde: 6ft 4 6/8 in. (195 cm)
Vægt: 269lb (122 kg)
Hand 10 3/8
Arm 34 6/8
Wing 84 2/8
40-yd 4.86/4.90
VJ 36.0
BJ 9-11
20-yd 4.65
3C 7.52
BP 22

Chauncey Golston Scouting Reports

Styrker

 • Golston ligner på tape en above average atlet med fornuftigt get-off. Første skridt er fornuftigt, selvom han ikke besidder elite fleksibilitet i sine hofter til fuldt ud at låse op for det atletiske potentiale, hans besidder.
 • Rigtig god længde. Målte 6046, 269lb til Senior Bowl med næsten 35” arme og 10” 1/3 hænder, og han bruger det også fint på tape.
 • Stærke stack and shed evner. Viser dem gentagne gange mod Michigan State – dispatcher fuldstændig en tight end, og laver en rigtig fin TFL med stack & shed mod en guard.
 • For en spiller på hans størrelse savner jeg noget mere power i hans hænder. Han bliver ikke skubbet rundt, men han er heller ingen bully, og jeg mangler noget ægte power bag hans punches, der virkelig kan sætte hans direkte modstander på hælene.
 • Egentlig OK lateral agility, som han bruger ganske udmærket mod både løb og kast. Dette, kombineret med hans størrelse og længde, betyder, at han formentlig kan bruges som inside rusher i subpackages i NFL.
 • Virker som en intelligent spiller, der forstår sine run fits, og spiller generelt options rigtig fint fra kanten.

Svagheder

 • Golston har relativt stive hofter, og besidder bestemt ikke elite bend.
 • Besidder ikke top-tier atletiske evner, hvilket i bund og grund er hans allerstørste problem.
 • Teknisk er han stadig rå som sushi som passrusher. Uinspirerende ambitioner på første bølger, og besidder ej heller noget fantastisk counter game.
 • Spiller til tider for upright, hvilket får ham til at miste sin power, hvis han ikke når langt ned i knæ. Længde er hans største våben og værste fjende simultant. Super inconsistent pad level.
 • Mangler elite bend, når han forsøger sig på ydersiden. Når ikke rigtig langt ned i knæ, og har hverken fleksibiliteten i hofterne eller anklerne til at forkorte afstanden rundt om sin modstander ind til quarterbacken.

Opsummering

Jeg havde forventet meget mindre, da jeg smed Golstons tape på! Golston er umiddelbart en 5 technique i NFL med lidt inside/out versatility på åbenlyse passing downs. Han ligner på tape en rigtig fornuftig atlet og har samtidig god længde – begge dele kritiske for hans skillset. Golston er en high upside developmental 5-technique, og det ville ikke overraske mig, hvis han udspillede hans draftposition, hvis han ender hos det rette hold. Golstons højde er hans største fjende, da han for ofte spiller med for dårligt pad level, som annullerer hans power. Golston er en high energy spiller, som formentlig både vil kunne gøre sig som en ganske udmærket run defender og passrusher i forskellige sub-packages afhængige af situationen, og måske han på sigt kan udvikle sig til noget mere end det. Kombinationen af et fantastisk frame og gode atletiske evner betyder, at der er et stærkt fundament at bygge på for en god defensive line coach i NFL.

NFL Comparison: Aaron Lynch

 

 

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button