EDGE Rushers 2021Scouting Reports 2021

Cameron Sample: Leverage monster med et stærkt bull rush

Cameron Sample er ikke den højeste pass rusher i årets draft, men han udnytter det til sin fordel og arbejder med et godt lavt tyngdepunkt, som giver ham et stærkt bull rush. Der skal dog flere facetter på spillet, hvis han skal blive en rigtig succesfuld pass rusher.

Cameron Sample er født og opvokset i Snellville i det østlige Georgia. Han var et 2-stjernet talent ud af high school og vadede ikke lige frem i tilbud. Han endte med at vælge Tulane over Georgia Southern.

Hos Tulane kom Sample hurtigt i aktion og spillede 11 kampe – 3 fra start – i sin første sæson i 2017. I alt lavede han 26 tacklinger. I 2018 startede han 11 ud af 13 kampe og kvitterede med 40 tacklinger og fem sacks. I 2019 startede han alle kampe for holdet og lavede 44 tacklinger og et sack. I 2020 blev det til fem sacks i 11 kampe.

Alder ved draften: 21 år (19. september 1999)
Højde: 6ft 2½ in. (189cm) (Ved Senior Bowl)
Vægt: 274 lbs (124kg) (Ved Senior Bowl)

Cameron Sample Scouting Reports

Styrker

  • Cameron Sample viser rigtig fin burst af line of scrimmage, og hans fart på de første meter er rigtig fin. Kan hurtig generere noget fart, og har glimrende closing speed, når tingene åbner sig for ham.
  • Sample er et sandt leverage monster. Han er lavere end de fleste EDGEs, og det udnytter han til sin fordel. Kommer konsekvent ind under tackles med et lavere tyngdepunkt, som slår tackles ud af kurs.
  • Fordi hans leverage er så god, så er hans største våben som pass rusher også klart et bull rush. Det er ganske effektivt, og kombinationen af god burst og et lavt tyngdepunkt har skabt mange pass rushere gennem tiden. Sample kan stadig blive endnu bedre til at konvertere speed to power, men vi er på rette vej.
  • Selvom Sample er lidt lavere, så er han ikke lettere end en typisk EDGE, og den kompakthed kombinerer han med ganske god styrke. Han har veldefineret muskulatur, og han har klart styrke nok til at stå imod i løbespillet. Og hans gode pad level betyder også, at han sjældent bliver skubbet tilbage i løbespillet.
  • Generelt er hans disciplin i løbespillet rigtig fin, og han forstår sin opgave og forstår at holde sit gap og contain som den yderste mand på linjen. Fin pålidelighed til at stå fast og arbejde mod bolden med fin styrke.

Svagheder

  • Som pass rusher savner jeg virkelig en evne til at runde hjørnet lavt med god fleksibilitet i underkroppen. Han er ganske stiv, og mange af hans rushes dør på toppen af rushet, fordi han ikke kan skrue/dreje sig rundt om tacklen effektivt. Begrænser hans upside som rusher en del.
  • Derudover vil jeg gerne se ham bruge sine hænder endnu bedre som rusher. Lige nu er det meget endimensionelt med hans bull rush. Det er også det rigtige go-to-move for ham, men der skal noget mere variation til, så han kan true på flere måder.
  • Generelt skal han lære, hvordan han håndterer at være lidt lavere. Han skal blive meget bedre til at holde sit bryst fra af tacklens hænder, og det gælder både mod kastet og løbet. Det kan godt være svært for ham at komme af blokeringer, fordi den offensive linjemand har for godt fat i brystet på ham.

Opsummering

Cameron Sample er en lidt atypisk pass rusher, fordi han er lidt lavere, men stadig ganske kompakt og solidt bygget. Han har glimrende eksplosivitet og udnytter den og hans lavere tyngdepunkt godt til at arbejde meget med et bull rush. Han skal dog lægge flere facetter på sit spil som rusher. Mod løbet gør hans tyngdepunkt og generelle styrke ham ganske pålidelige, og det kan være vejen til, at han allerede tidligt i sin karriere kan finde vej til banen. Han har måske ikke den største upside i årets draft, men hvis man misser Kwity Paye i første runde, så er han måske en light version, der kan give dig lidt af det samme i tredje/fjerde runde.

NFL Comparison: Olivier Vernon

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button