Cornerbacks 2021Scouting Reports 2021Topnavn 2021

Caleb Farley: Få cornerbacks er farligere når bolden er i luften

Caleb Farley valgte ikke at spille i 2020-sæsonen grundet Corona-situationen, og det er ikke svært at se, hvorfor han er tilfreds med sit spil i 2019. Farley besidder en fænomenal kombination af størrelse, fart og evne til at spille bolden.

Caleb Farley er født og opvokset i North Carolina, hvor han i high school var quarterback. I college skulle han dog skifte position, og der valgte han Virginia Tech, hvor planen var, at han skulle være wide receiver. Han blev dog skadet i sit første collegeår, og da han kom tilbage i 2018 skiftede han til cornerback. Her startede han for Virginia tech i 2018 og 2019.

I sommeren 2020 blev Farley det første store collegetalent til at vælge at sidde ude i 2020-sæsonen og fokusere på draften grundet usikkerheden ved corona-situationen.

Alder: 22 år (2. November 1998)
Højde: 6ft. 2 in. (188cm)
Vægt: 207 lbs. (94kg)

Caleb Farley Scouting Reports

Styrker

 • Farley har virkelig fin størrelse for positionen, og han kombinerer sine 6'2, 207 lbs med et atletisk skill-set, der tillader ham at matche op én-mod-én mod praktisk talt alle topreceivers i ligaen.
 • Produktionen i to sæsoner hos Virginia Tech var virkelig fin. 6 interceptions og 19 forsvarede kast - hhv. 4 og 12 i hans sidste sæson, 2019 - og det er ikke tilfældigt han er kommet til det. Farley er eminent til at tracke bolden, og han forstår at positionere sig til at få en hånd på bolden - eller til at få bolden ind i hænderne.
 • Der er reelt ikke noget defensivt system jeg ikke kan se Farley fungere i, men det vil være synd ikke bare at lade ham spille press/man coverage, hvor han er på sit suverænt bedste. Han bruger hænderne effektivt i press til at sikre sig en fordel, og spiller sticky når han følger receiveren ned ad banen.
 • Farleys upside er aldeles uomtvistelig, og selvom han kommer med lidt bekymringer, er det noget der i høj grad kan overkommes ved at bruge ham på den rette måde.

Svagheder

 • Det behøver som sådan ikke være en svaghed - for det vidner også om hvorfor hans upside er så stor - men Farley har kun to års erfaring på positionen, og den begrænsede erfaring kan ses til tider. Hans værste snaps er typisk kommet i off coverage, og han er heller ikke ufejlbarlig i zoneopdækning, selvom han overordnet er sluppet godt fra det. Han skal generelt blive bedre til at læse spillet.
 • Jeg kunne godt ønske at se mere fra ham i løbespillet. For en spiller med de evner i opdækning som Farley har, er det lidt en biting, men skal man pege på nogle svagheder, så er den manglende villighed til at deltage i dén del af spillet svær at komme udenom.
 • I forhold til de andre topnavne i årgangen er Farley til den ældre side. Patrick Surtain er over to år yngre end Farley, og både Jaycee Horn og Kelvin Joseph er født i november 1999 - 21 måneder efter Farley.
 • Farley missede 2017 med et overrevet korsbånd i det ene knæ, og selvom det ikke virker til at have påvirket hans spil, så må det nævnes hér. Han missede også de sidste to kampe af 2019-sæsonen og måtte gennem en operation for en rygskade efterfølgende - og vi har ikke set ham i aktion siden, efter han optede ud af 2020-sæsonen.

Opsummering

Det er svært ikke at være begejstret for Farley. Hans manglende erfaring på positionen dukker lidt op i ny og næ, men det er ikke noget der bekymrer mig nævneværdigt, og at han kan blive fanget lidt i ingenmandsland når han spiller off coverage, kan man arbejde sig udenom ved at lade ham spille mand mod mand, hvor han "bare" skal holde sig i position i forhold til sin direkte modstander - for dét gør han på et virkelig højt niveau. Jeg har ikke en ligeså høj grade på Farley som jeg havde på Jeff Okudah sidste år, men jeg kan ikke mindes den sidste corner jeg har gradet så godt i press/man som jeg har med Farley. Farleys kombination af størrelse, fysik, atletiske evner og potentiale er umulig at komme udenom, og han er i min bog den bedste cornerback i årets draft.

NFL Comparison: Jimmy Smith

Opdateret: 13/02/2021
- Peter Meier Jensen

Styrker

 • Når man kigger på det fysiske, er der ikke meget at klage over hos Farley. Tværtimod er han et sublimt fysisk talent, der både har strålende størrelse og længde, men også besidder glimrende fart og en evne til at bevæge sig flydende ind og ud af retningsskift. Fænomenal kombination af størrelse og bevægelsesevner.
 • Farleys gode bevægelsesevner virker til at give ham en herlig selvtillid, som klæder enhver cornerback. I press er han helt rolig og tålmodig og lader receiveren gøre sine udfald, inden han gør sine udfald. Når Farley så gør noget besidder han fin styrke og god timing i sit punch og han formår regelmæssigt at forstyrre timingen på receiverens rute. Når han fra tid til anden bliver slået, har han fart til at komme tilbage og ikke blive brændt på grum vis.
 • Farleys gode bevægelsesevner og hans gode styrke på ruterne gør ham rigtig dygtig i man coverage, hvor han er virkelig sticky. Hvis du ikke er en god ruteløber, får du ikke skabt separation.
 • Sidste salgspunkt for Farlig er måske det bedste af dem alle sammen. Det er få cornerbacks gennem de sidste år, som så regelmæssigt som Farley formår at spille bolden, når den er i luften. Hans længde hjælper ham til at nå boldene, men hans timing og teknik, når han angriber boldene er fantastiske. Han gør næsten alle catches til contestede og viser derudover fornuftige hænder, når chancen byder sig.

Svagheder

 • Kun to år har Farley spillet cornerback, og en gang imellem kan det måske godt ses. Hist og her var der nogle tekniske svipsere eller blundere i coverage, hvor han undervurderer situationen. I college kunne han ofte slippe afsted med det pga. sin fart, men i NFL vil det straffes.
 • Farley er en virkelig aggressiv cornerback, og det vil nok skulle nedtones lidt i NFL. Han spiller ofte med en del kontakt, og der skal han nok spille lidt mere clean. Derudover tager han nogle aggressive vinkler på ruter fra tid til anden, og han kan blive fanget på double moves. Hans kommende NFL-hold skal lære Farley at tøjle aggressiviteten.

Opsummering

Få cornerbacks vil besidde mere potentiale til at være en difference maker end Caleb Farley. Udover Farleys fantastiske kombination af størrelse og fart, som vil gøre ham i stand til at spille man coverage mod næsten alle NFL-receivere, så har Farley ball skills, der kan ændre kampe. Teknisk er han også allerede veludviklet, og det handler bare om at tøjle hans aggressive spillestil, og så kan han blive en af ligaens bedste cornerbacks. Og alt dette, synes jeg, er tydeligt, selvom Farley kun har spillet cornerback i to sæsoner.

NFL Comparison: Dominique Rodgers-Cromartie

Related Articles

En kommentar

Skriv et svar

Back to top button