SafetiesScouting Reports 2021

Caden Sterns: Lovende free safety-takter

Caden Sterns viser adskillige lovende free safety-takter med god fart og range nede bagved. Der er dog også en stribe ting, han skal arbejde på, før han kan blive starter på NFL-forsvar.

Caden Sterns er født og opvokset i Cibolo, Texas, hvor han var et stort 4-stjernet talent, som ESPN rangerede i top 50 i sin årgang. Sterns havde oprindeligt valgt LSU som sit college, men skiftede holdning og endte i hjemstaten hos Texas.

Hos Texas startede han alle 13 kampe i sin første sæson i 2018, og han lavede fire interceptions og blev årets freshman i BIG12-konferencen. I 2019 startede han ni kampe, men missede en lille håndfuld pga. en skade. I 2020 startede han syv kampe, inden han valgte at slutte sin collegekarriere lidt før tid og tilmelde sig 2021-draften.

Alder ved draften: 21 år (2. november 1999)
Højde: 6ft 0 in. (183 cm)
Vægt: 202 lbs (92 kg)

Caden Sterns Scouting Reports

Styrker

  • Caden Sterns er ret atletisk, og hans fart og eksplosivitet er tydelig, når man ser ham spille. Lukker hurtigt afstanden til bolden, og han han har farten til at dække store områder.
  • Sterns gør sig bedst, når han kan ligge som dyb safety og benytte sin fart til at dække fra sidelinje til sidelinje. Han har legit range, og hans feel for at spille single high virker god.
  • Sterns er ikke den fysisk mest intimiderende safety, men han er ikke bange for at spille fysisk. Kommer flyvende ned og kaster sig gladeligt ind i tacklinger. Godt at se, at han ikke er bange for at gå lidt til stålet.
  • Han overraskede mig lidt i hans arbejde ned ad bakke, hvor hans trigger er glimrende, og han faktisk kommer op og fylder sit gap eller støtter op mod løbet med god appel og god sense of urgency.

Svagheder

  • Selvom han ikke er bange for at spille fysisk, så mangler der bare noget styrke i Sterns' spil. Der er ikke meget hitting power i hans tacklinger, og i mandsopdækningen skal han blive stærkere, så han ikke bliver skubbet væk eller skærmet. Skal lige få arbejdet lidt flere muskler på kroppen.
  • Som tackler gør Sterns det rimeligt, men han er meget en drag down tackler, hvor angrebsspilleren ofte kan få et par yards ekstra, fordi Sterns ikke har styrken til at stoppe ham på stedet. Vil gerne se ham være stærkere, så han rigtigt kan lave nogle bedre stops.
  • Hans evne til at læse spillet er meget op og ned, og der var nogle spøjse spil, hvor man er lidt i tvivl om, hvad han helt præcist ser. Især når angrebene begynder på en masse play action og misdirection, så virker han frosset alt for meget, og den mentale del skal speedes op.
  • Det havde været lækkert, hvis Sterns var bedre i man coverage, da han har størrelsen og de atletiske evner til, at det kunne være et kort på hans hånd. Hans teknik og anticipation er bare ikke særlig udviklet i man coverage.

Opsummering

Caden Sterns viser nogle rigtig lovende takter som en dyb free safety, der kan ligge og vogte over midten af banen og har farten til at nå ud til sidelinjerne. Der er også noget dejlig effort i hans spil, og det giver håb for, at han kan lægge den arbejdsindsats, der skal til for at udvikle sig lidt mere. Her tænker jeg på, at han skal blive lidt mere muskuløs, og han derudover skal forbedre sine instinkter og sine evner i mandsopdækningen, så han bliver mere alsidig. Håbet for ham vil være, at han om et års tid eller to kan blive en startende free safety. Fjerde runde og ned virker fint for Sterns.

NFL Comparison: Jessie Bates

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button