Quarterbacks 2021Scouting Reports 2021

Brady White: Højt rekrutteret spiller i kamp for overhovedet at blive valgt

I den stærke 2015-årgang var var Brady White ud af high school rangeret over tidligt draftede spillere som Joe Burrow, Sam Darnold, Drew Lock og Lamar Jackson. Årene der er gået siden har dog ikke været så gavmilde mod White, der meget vel kan ende med at gå undrafted.

Brady White er født og opvokset i Newhall i Californien og spillede på Willian S. Hart High School, hvor tidligere NFL-quarterbacks som Kyle Boller og Matt Moore – og tilbage i 1950’erne Joe Kapp (startende quarterback for Vikings i Super Bowl IV) – også har spillet. Som et fire-stjernet recruit, rangeret som den fjerdebedste pocket passer hos ESPN, to pladser foran Drew Lock og fire foran Sam Darnold, var White en eftertragtet herre, der fik tilbud fra 15 forskellige skoler, herunder Cal, Oregon, Louisville og Washington State, men han valgte at committe til Arizona State.

Efter at have redshirtet 2015-sæsonen, fik White spilletid i to kampe som redshirt freshman i 2016, og startede den anden af de kampe mod UCLA, hvor en fodskade dog sendte ham ud for sæsonen og også kostede ham 2017. White fik sin bachelorgrad i slutningen af 2017 og skiftede derefter som graduate transfer til Memphis, hvor han overtog starterjobbet og fulgte op med tre solide sæsoner – hans skade hos Arizona State bidrog til at han fik tildelt et ekstra års eligibility – med samlet 10690 yards, 62,4% completions, 8,7 YPA, 90 TDs og 30 INTs, samt yderligere syv touchdowns på jorden.

Alder ved draften: 24 år (15. august 1996)
Højde: 6 ft. 3 in. (191 cm)
Vægt: 210 lbs (95 kg)

Brady White Scouting Reports

Styrker

  • White har leveret stabil produktion henover sine tre sæsoner hos Memphis på vej mod en 28-11-record, og har gjort sit for henover de seneste sæsoner at hjælpe sin værdi på vej efter de succesfattige år hos Arizona State.
  • Mobiliteten er ikke overvældende, men White formår alligevel at få det meste ud af det når han ruller ud af lommen. Han viser generelt rigtig fin præcision når han er i bevægelse – i hvert fald så længe det er mod højre han ruller ud.
  • Der er nogle spændende flashes på Whites tape, hvor han viser at han kan lede receiverne og kaste med anticipation

Svagheder

  • Alle ovenstående ting kommer med et aberdabei. Produktionen har været stabil, men hvorfor blev den ikke bedre, efterhånden som han fandt sig bedre til rette i systemet og med sine pass catchers? Hans 2019-sæson var bedre end 2018, men 2020 kunne ikke helt matche det. Læg dertil at White har spillet med nogle talentfulde pass catchers, der har været i stand til at skabe noget med bolden i hænderne, og at han generelt har nydt godt af at spille i et system, hvor livet er blevet gjort let for ham med mange lette reads. Man ser ham simpelthen alt for sjældent vise at han kan gå gennem progressions.
  • De spændende flashes overstråles desværre af nogle grusomme kast, hvor hans præcision er helt off og han tvinger receiverne til at justere på dårligt placerede bolden.
  • Teknisk har en trænerstab en opgave i vente med White. Fodarbejdet er rodet med for mange kast fra bagfoden, og der er flere kast, når han er i bevægelse mod venstre, hvor han ligner en mand, der er på nippet til at snuble. Hans kastebevægelse skal strammes op, og han har noget der minder om et kortvarigt stop i bevægelsen lige inden han fører bolden frem – på det sted hvor bolden er allermest udsat i forhold til at kunne blive slået fri. Jeg synes også bolden virker til at komme lidt underligt ud af hånden på ham når han prøver at kaste med touch – det ser simpelthen ikke helt naturligt ud når han ”lobber” bolden ned ad banen.
  • Armstyrken er ikke kritisk, men den er på ingen måde en styrke, og kastebevægelsen kan meget vel være en måde at prøve at generere ekstra fart. Kastene fra bagfoden hjælper ham heller ikke på vej til at få bolden hurtigt frem.
  • Whites frame er også ret smal. De 210 lbs han er listet til kan sagtens være mere end han har spillet på. En sådan frame kombineret med en skadeshistorik – selvom det var foden – hjælper ikke Whites chancer for at blive drafted.
  • Rutine er fint, men at fylde 25 år før ens rookiesæson overhovedet starter, er ikke gavnligt. Det betyder måske knapt så meget på det tidspunkt af draften hvor White ventes at blive valgt – hvis han bliver valgt – og positionen gør det også mindre kritisk, men står valget mellem en soon-to-be 25-årig med begrænset upside og en yngre quarterback med større upside, så vil de fleste beslutningstagere nok fravælge White.

Opsummering

Ovenstående efterlader nok ikke den store tvivl om at jeg ikke er superbegejstret for White. Jeg synes sådan set godt at man på hans tape kan fornemme den spiller, der var så højt rekrutteret ud af high school, men bekymringerne hober sig simpelthen op når man graver sig igennem hans tape. Der er stort set intet på hans tape, der antyder et draftable prospect i min bog, og mens jeg da ikke vil afvise at han kan snige sig ind i bunden af draften, så lugter det mest af at han skal finde vej til et roster via undrafted free agency.

NFL Comparison: David Fales

Opdateret 03/02/2021
- Peter Meier Jensen

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button