Offensiv linje 2021Scouting Reports 2021

Brady Christensen: Danskklingende efternavn med solidt teknisk fundament

Hjalte Froholdt er på kontrakt i NFL, og nu kan vi snart se Hr. Christensen fra Utah snart være det samme. Det danskklingende efternavn knytter sig i hvert fald til et solidt teknisk fundament, der har brugt de sidste par år på at beskytte Zach Wilsons blinde vinkel.

Brady Christensen er født og opvokset i Bountiful, Utah. Jeg har ikke kunne finde nogen umiddelbar kobling til Skandinavien, men efternavnet kunne indikere, at Hr. Christensen måske har nøgle rødder i vores del af verden.

Ud af high school var Brady Christensen et to-stjernet talent, og han havde egentlig planer om at tilslutte sig Air Force og deres college-hold, inden det lokale BYU-hold kom på banen med et sent tilbud. Det accepterede han, men brugte de første to år efter high school på at missionere i New Zealand, som man ofte ser det i den Mormonske religion.

Da han efter de to år i New Zealand sluttede sig til BYU, redshirtede han sin første sæson, inden han i 2018 blev starter og spillede alle 13 kampe. I 2019 spillede han ligeledes alle 13 kampe for BYU, inden han i 2020 havde en yderst succesfuld sæson med resten af holdet. Kun et nederlag i 12 kampe blev det til, mens han beskyttede det store quarterback-talent Zach Wilson.

Alder ved draften: 23 år (Dato ukendt)
Højde: 6ft 5 in. (196 cm)
Vægt: 300 lbs (136 kg)

Brady Christensen Scouting Reports

Styrker

  • Brady Christensen viste mange solide takter i pass protection. Hans fodarbejde er stabilt og pålideligt, og han viser en evne til at variere sit pass set til forskellige situationer. Man ville kunne bede ham om at replikere et pass set 10 gange uden problemer.
  • Hans hænder i pass protection er ligeledes ganske glimerende, og hans timing og placement er som oftest rigtig solid. Han bliver ikke nervøs, men venter tålmodigt på sin mulighed for at få fat i rusheren.
  • I løbespillet har han rigtig fin grip strength, og forsvarsspillerne har svært ved at komme af hans blokeringer. Nogle gange holder han også lidt for godt fast, og det kan koste holdings, men generelt er han god til at få fat i brystkassen på folk og holde fast.
  • Jeg vil generelt rose Christensen for en all round soliditet. Der er ikke nogle store huller i hans spil, og han føles mere moden i sit spil end den gennemsnitlige college-tackle, der er på vej i NFL. Hvilket måske giver mening, da han er 23 ved draft dagen og 24 ved starten af 2021-sæsonen.

Svagheder

  • Christensen er ikke den mest elegante tackle i verden, og der er en god portion stivhed i hans bevægelser. Hans short area quickness og de små justeringer i hans bevægelser sker ikke flydende, og han er en rimelig lineær blocker. Kan give lidt bekymring mod hurtige NFL-spillere.
  • Lidt i forlængelse af ovenstående, så har Christensen lidt problemer med at få helt nok dybde på sine pass sets, selvom de er teknisk solide. Der mangler bare noget burst og fleksibilitet i underkroppen til at forøge hans skridtlængde i hans pass set. Mod speed rushere kan man godt frygte, at han vil tabe hjørnet for ofte.
  • Christensen er også lidt til den lette side for en tackle, og jeg synes, han ser ud til at kunne blive angrebet på hans core strength og anchor fra tid til anden. Når nogle af de mere talentfulde spillere, han mødte, eksempelvis Payton Turner fra Houston, fik fat i hans brystkasse, så blev han skubbet og kastet mere rundt, end man ideelt vil se.
  • Jeg vil påpege, at BYU's offensive system ofte gjorde det ganske let for offensive tackles i pass protection, og det giver noget usikkerhed om, hvorvidt Christensen virkelig er så all round solid, som det virkede til i perioder.

Opsummering

På mange måder var Brady Christensen en rigtig dygtig college-tackle. Teknikken er solid, og han har en god modenhed i sit spil. Jeg er dog noget usikker på, om han helt har de fysiske redskaber til for alvor at håndtere NFL-rushere. Stivheden kan hæmme hans evne til håndtere speed rushere i NFL, og når han samtidig har lidt under middel styrke og vægt, så kan man også blive i tvivl, om han kan håndtere de stærkeste pass rushere i NFL. Derfor er jeg også noget tøvende ved at tage Christensen på dag 2, og jeg ser ham mere som en spiller til starten på dag 3. Han bør som minimum være en rigtig solid backup.

NFL Comparison: Jamarco Jones

Senest opdateret 21/02/2021
- Teis Joranger

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button