CornerbacksScouting Reports 2021

Benjamin St-Juste: Høj fransktalende canadier med gode fødder

Canadiske Benjamin St-Juste lærte først engelsk som 17-årig, men efter et college-ophold hos Minnesota ligner han en talentfuld høj cornerback, der har overraskende gode fødder og hofter.

Benjamin St-Juste er født og opvokset i den canadiske by Montreal i delstaten Quebec. Hans modersmål er fransk, som de fleste andres i Quebec, og han lærte først at tale flydende engelsk som 17-årig. Han var anset som Quebecs største football-talent i sin årgang og et tre eller firestjernet talent overordnet.

Han endte med at vælge Michigan som sit college, men efter en skade, der holdte han ude i hele sin anden sæson i 2018, ville Michigan ikke lade ham spille længere af skadesmæssige hensyn. Da St-Juste allerede havde færdiggjort sin uddanelse på lidt over to år, skiftede han derfor til Minnesota, hvor han kunne spille med det samme.

Her blev St-Juste en fast profil, der i 2019 startede 9 ud af 13 kampe på Minnesotas forsvar. I 2020 spillede han i alle Minnesotas fem kampe i den afkortede sæson, inden han tilmeldte sig 2021-draften.

Alder ved draften: 23 år (8. september 1997)
Højde: 6ft 3 in. (191 cm) (Ved Senior Bowl)
Vægt: 200 lbs (91 kg) (Ved Senior Bowl)

Benjamin St-Juste Scouting Report

Styrker

  • Benjamin St-Juste er en af de højeste cornerbacks i årets draft, og han har virkelig den længde og højde, som mange hold leder efter til deres udvendige cornerbacks. Derudover er han relativt robust bygget og har god fysik til at spille en fysisk form for football.
  • Store cornerbacks har ofte en del stivhed i hofterne og lidt tunge fødder, men det er ikke tilfældet med St-Juste. Han har en virkelig imponerende lethed over sine bevægelser, og han kan sagtens skifte retning uden større besvær. Gode movement skills for en stor dude.
  • Jeg kan gode lide St-Justes evne til at gå lidt på kroppen af receiverne, og især på udvendige releases er han dygtig til at presse receiverne ud mod sidelinjen og reducere deres plads.
  • I sine opdækningen viser vores canadiske ven ret fin evne til at stoppe hurtigt og eksplodere op til korte kast til receivere foran ham. Skal ikke bruge unødvendige skridt på at stoppe, og han er dygtig til at holde fødderne under sig, så han er i balance.
  • Med hans størrelse og fine armlængde viser St-Juste glimrende tackleevner, og han får som oftest wrappet armene fint rundt om receiverne og har styrken til at få dem ned.

Svagheder

  • I press coverage har St-Juste fin størrelse og fysik til at forstyrre receiveren, men jeg synes, at hans timing og aggressivitetsbalance er for svingende. Han hade nogle whiffs i sit jam, og for ofte virkede han ikke helt tålmodighed nok. Skal lige finde sine fødder for alvor i press.
  • Jeg savner generelt lidt anticipation i St-Justes spil. Han virker ikke langsom i opfattelsen, men man vil gerne se ham være lidt mere på forkant nogle gange, og i man coverage eller i off coverage fornemmer han ikke altid ruterne fantastisk.
  • Når man er så høj, som St-Juste er, så havde jeg gerne set, at han fik hænderne på lidt mere. Nul interceptions og 13 pass deflections i 19 og 20 er ikke dårligt, men jeg synes ikke, at han fandt catch punktet så stærkt, som hans fysik berettiger til.
  • Jeg vil sige generelt, at jeg savner lidt finishing. Der var mange gode takter, og han spiller ret disciplineret med glimrende movement skills, men man savnede lidt de der dominerende resultater, hvor man sidder med fornemmelsen af, at han har receiveren i sin baglomme eller er en reel trussel for at lave store spil. Der mangler lige 5% over der hele.

Opsummering

Store cornerbacks er stadig populære, og Benjamin St-Juste er et perfekt eksemplar. Han har derudover bedre movement skills end de fleste høje cornerbacks, og det gør ham også til et spændende talent for mig. Der mangler dog lidt tekniske og mentale procenter, før han for alvor kan sætte et dominerende slutprodukt på sit spil Derfor ville jeg også vente til slutningen af tredje runde eller fjerde runde med at tage ham.

NFL Comparison: Kevin King

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button