Scouting Reports 2021Tight Ends 2021Wide Receivere 2021

Ben Skowronek: Wide receiver i en tight ends krop – eller omvendt?

Notre Dame har så småt fået historik for at sende store receivers ind i NFL, og efter et par stykker, der blev spekuleret i ville rykke til tight end, kan det meget vel være med Ben Skowronek det bliver til virkelighed.

Ben Skowronek er født og opvokset i Fort Wayne i Indiana, hvor han også gik på high school. Han blev som high school-senior kåret til First Team All-Indiana. Som et 3-stjernet recruit fik han tilbud fra 14 forskellige skoler, herunder Purdue, Ball State og Indiana i hjemstaten. Han valgte dog at søge mod nabostaten Illinois hos Northwestern.

Efter begrænset spilletid som Freshman blev han starter som Sophomore og greb over de næste to sæsoner 90 bolde for 1206 yards og 8 touchdowns. I 2019 blev han skadet tidligt på sæsonen og endte med at redshirte året. Han transferede derefter til Notre Dame som graduate student og greb i ni kampe 29 bolde for 439 yarsd og 5 touchdowns, og føjede et rushing touchdowns til samlingen i sin ene sæson for Fighting Irish.

Alder ved draften: 24 år (27. juni 1997)
Højde: 6ft 3in. (190 cm)
Vægt: 220 lbs (100 kg)

Ben Skowronek Scouting Reports

Styrker

  • Med sine 6'3, 220 lbs er Skowronek en stor, fysisk receiver, og han bruger sin størrelse effektivt i alle faser af spillet. På tape ser han endnu større ud end han er målt til at være.
  • Skowronek er en uhyre pålidelig pass catcher, der har stærke hænder til at hive bolden ind, og han gør det både over midten og langs sidelinjen.
  • Med sin størrelse er Skowronek et oplagt våben i red zone, og han er da også uhyre velfungerende i contested situationer. Han er eminent til at gå op og hive bolden ned, og han har fysikken til at stå imod hvis en cornerback også er i position til at lave et spil på bolden. Selvom han ikke just kan betegnes som dynamisk (mere om det under svagheder), viser viser Skowronek også gode ting i forsøget på at skabe ekstra yards, når han har fået bolden i hænderne, og han er svær at få bragt ned.
  • Også i løbespillet viser Skowronek sin fysik frem, og han er en både villig og dygtig blocker. Han ser generelt ud til virkelig at nyde den fysiske del af spillet.

Svagheder

  • Der er ingen vej udenom det: Skowronek er ikke specielt atletisk, og det er umiddelbart grelt nok til at det rejser spørgsmål omkring hans fit i NFL. Det er ganske enkelt svært at se en spiller med hans fart og atletiske formåen begå sig på ydersiden i NFL.
  • Mens Skowronek kunne dominere med sin fysik i college, vil modstanderne på NFL-niveau være større, stærkere og hurtigere, og det kan meget vel gøre det sværere for ham at vinde på samme måde som han gjorde hos Northwestern og Notre Dame.
  • Ved Senior Bowl forværrede Skowronek en fodskade (Jones fracture), og det har afholdt ham fra at deltage ved Notre Dames Pro Day.
  • Skorwonek er fanget lidt mellem positioner. Hans styrker oversættes formentlig bedst til tight end, om end han vil skulle bulke op for det. Til gengæld er hans 6'3 en smule til den lille side for positionen, uden at det er kritisk.

Opsummering

Notre Dame har gjort en dyd ud af at sende store receivers ind i NFL over de senere år - Equanimeous St. Brown i 2018, Miles Boykin i 2019 og Chase Claypool i 2020 er alle faldet i den kategori. Både Boykin og Claypool var fremragende atleter, der blev diskuteret som både receivers og tight ends, men har bidt sig fast som wide receivers. For Ben Skowronek ser NFL-fremtiden lidt mere tvivlsom ud. I første omgang har han en kamp foran sig for at blive valgt, og der er nogle betingelser, der klart vil modarbejde ham. Han runder 24 år henover sommeren og vil derfor være en halvgammel spiller af en rookie at være. Når man dertil lægger at han ikke er specielt atletisk taler det ikke for det store udviklingspotentiale, og smid så en fodskade oveni, samt usikkerhed om hvilken position han skal spille, og vi har en spiller, der meget vel kan gå sent eller slet ikke blive valgt. Jeg kan sådan set godt lide Skowroneks tape og kan godt se en NFL-fremtid for ham - bedste bud er nok på tight end og special teams - men det er nok en chance, der ikke bør tages før sidste del af tredjedagen.

NFL Comparison: Simmie Cobbs Jr. / Robert Tonyan

Opdateret: 18/04/2021
- Peter Meier Jensen

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button