Scouting Reports 2021Tight Ends 2021

Ben Mason: Den hårde fyr med hanekammen

Selvfølgelig! Vi kan da ikke have lavet mere end 250 scouting reports og så ikke have en fullback med. Ben Mason var et halvhøjt LB-recruit ud af high school, men er blevet brugt som både FB og DL hos Michigan, hvor han tilmed fik titlen som holdets “toughest guy”… to gange.

Ben Mason kommer fra Newtown, Connecticut, hvor han spillede football på Newtown High School. Faktisk blev Mason ikke rekrutteret som FB, men derimod som LB, og faktisk blev han flere steder enten rangeret som et 3-stjernet eller sågar 4-stjernet recruit med tilbud fra Cal, Columbia, Army og Boston College. Valget faldt dog på Michigan og Ann Arbor.

Her skiftede Mason dog position til FB og spillede i 13 kampe, hvor han fik lov til at røre bolden tre gange med to touchdowns til følge. Året efter spillede han ligeledes som FB og fik lov til at røre bolden lidt mere, da han blev brugt som shortyardage back med 33 attempts og 7 TD til følge. Derudover lavede han 5 tacklinger på special teams. Inden 2019-sæsonen begyndte Mason at træne på den defensive linje, men flyttede tilbage på FB i løbet af sæsonen, hvor det dog blev til en enkelt start på den defensive linje. I 2020 blev Mason udnævnt som team captain og spillede alle 6 kampe som holdets ekstra blocker.

Alder ved draften: 21 år (25. maj 1999)
Højde: 6 ft 3in. (189 cm)
Vægt: 254 lbs (115 kg)

Ben Mason Scouting Reports

Styrker

  • Ben Mason er først og fremmest bygget som en ond, old school linebacker. Atletisk, men alligevel bred og kraftfuld og bærer sine 250 lbs virkelig godt. Ligner bare en naturligt stærk gut.
  • Testede ganske imponerende til sin pro day med et 8.97 RAS Card, hvor især hans størrelse, styrke og explosion i underkroppen bonnede godt ud. På banen ligner Mason da også en god atlet, der har den fornødne eksplosion og flydende bevægelser til at operere i space. Er ikke kun en hammer i boksen.
  • Der er eksempler på, at Mason liner op både som traditionel FB, som wing og som inline TE, og der er håb om, at man grundet hans gode større og atletiske egenskaber måske kan bruge ham mere som en H-back end regulær FB. Det ville være smart at krydstræne ham lidt på flere positioner, mens han spiller special teams.
  • Løb bolden 33 gange i 2018 for sammenlagt 80 yards og 7 touchdowns. Blev primært brugt på short yardage situationer eller nær goalline, hvor han rimelig frygtløst bare sænker skuldrene og pløjer igennem. Giver mulighed for at få "FB Dive" tilbage i playbooken.
  • Kommer godt ud af sit stance og viser evnen til at rydde folk af vejen i løbespillet. Det er ikke altid teknisk lige velfunderet, men når han engang imellem rammer, så rammer han til gengæld også.
  • Blev udnævnt som Team Captain for Michigan i 2020 og er to gange blevet kåret til holdets "Toughest Guy".

Svagheder

  • FB er hos mange hold ikke en starterposition, og derfor er det heller ikke alle hold, der vil være interesserede i Mason. Tværtimod er de fleste hold, der ønsker sig en FB, nok allerede besat på den position, så Mason kan godt få en svær vej ind i ligaen.
  • Der er ret meget bull in a china-shop over ham, men jeg har egentlig rimelig stor tiltro til, at man relativt nemt kan gøre ham til en teknisk bedre blocker, der får brugt sine hænder bedre, ikke falder af blocks og som kan generere mere power hver gang - særligt i kastespillet. Skal også engang imellem blive bedre til at aime i space.
  • Har kun grebet 3 bolde, men synes egentlig, at han bevæger sig ret naturligt ud i flatten som receiver. Jeg tror, der er mere at komme efter i den afdeling, men det er klart, at det er et projekt.

Opsummering

Vi skal helt klart ned på tredjedagen, før nogen vil begynde at overveje Ben Mason. Men i en halvsløj TE draft vil jeg slet ikke udelukke, at et hold ser Ben Masons størrelse, atletiske egenskaber og fysiske spillestil som et bedre bet end så mange andre FB/H-back typer i draften. Det er i hvert fald helt sikkert, at Mason er typen, der har arbejdstøjet på på arbejde og er villig til at gøre, hvad der bliver bedt af ham. Var et 3-stjernet LB recruit, der skiftede til FB og endda startede en kamp på den defensive linje i 2019. Så hvis man mangler en alsidig spiller, der kan rydde folk af vejen og har et uforløst potentiale som både receiver og shortyardage bulldozer, så kan Michigans toughest guy godt være et sent valg værd.

NFL Comparison: Patrick Ricard

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button