Offensiv linje 2021Scouting Reports 2021

Ben Cleveland: Kæmpe menneske med fine evner i kastespillet

Få spillere er støre og tungere end Ben Cleveland i årets draft. Det koster på adrætheden, men alligevel viser Cleveland starterkvaliteter med fin spilintelligens, fantastisk styrke og fine hænder i kastespillet.

Ben Cleveland er født og opvokset i det nordlige Georgia i byen Toccoa. Han var et 4-stjernet talent ud af high school, hvor han allerede dengang var et monster fysisk. Han havde tilbud fra en lang række store skoler, men valgte sin hjemstats hold Georgia over blandt andet Alabama, Clemson og Florida.

Hos Georgia redshirtede han sit første år i 2016, inden han i 2017 var i aktion i femten kampe heraf fem som starter. I 2018 startede han otte kampe og missede resten med en skade. I 2019 var han ikke fast starter men roterede på højre guard. I alt spillede han små 500 snaps. I 2020 var han fast starter og nåede lidt over 500 snaps i den afkortede sæson.

Alder ved draften: 22 år (25. august 1998)
Højde: 6ft 6in. (198 cm) (ved Senior Bowl)
Vægt: 354 lbs (161kg) (ved Senior Bowl)

Ben Cleveland Scouting Reports

Styrker

 • Sikke et skur af et menneske. Cleveland er simpelthen et kæmpe menneske, der er næsten to meter høj og en hel ladeport bred. Selvom han er virkelig tung, så bærer han vægten strålende, og han ser utrolig muskuløs ud.
 • Den kropsbygning fornægter sig ikke i hans spil, og han viser regelmæssigt blændende styrke til at skabe displacement i løbespillet. Viser en masse styrke i overkroppen til at dreje og kaste forsvarsspillere til siden.
 • Cleveland er ikke atletisk som sådan, men jeg nyder at se ham bevæge sig alligevel. Han er i virkelig god balance og kontrol, hvilket kompenserer ganske glimrende for den manglende eksplosivitet og quickness.
 • I løbespillet tager han for det meste ganske gode vinkler, og jeg synes, han virker til at læse spillet ganske fornuftigt, så han ikke kommer på de forkerte sider af den mand, han skal blokere.
 • I kastespillet er hans anchor imponerende. Ingen kan løbe gennem ham, og han har med sin enorme power og gode tyngde en masse modstandskraft, når folk prøver at komme på kroppen af ham.
 • Han arbejder godt med sine hænder i pass protection, og hans timing og styrke i hans punch er godt. Derudover dygtig til at resette sine hænder og konstant arbejde på at opnå kontrol og slå momentum i stykker.
 • I pass protection synes jeg også, at Cleveland har god opmærksomhed og gode øjne, når han skal opfange og opfatte blitzes. Virkelig dygtig til at videregive crashers på stunts, og hans exceptionelle anchor hjælper også i denne sammenhæng.

Svagheder

 • Cleveland er stor og tung, og man kan godt se det i hans eksplosivitet og quickness. Selvom balancen er god, så er han en mand, der har det svært i det åbne, når han skal arbejde på pulls eller når han skal op på en linebacker.
 • I pass protection kan man godt være nervøs for, om han kan nå til sine pass set marks mod hurtigere pass rushere, som han kommer til at møde i NFL. Foot speed er gennemsnitlig.
 • Han har en tendens til at skubbe lidt for meget til sin mand i løbespillet fremfor at få godt fat, og der er nogle spil, hvor hans sustain lider, fordi han ikke får godt nok fat og ikke har quickness til at mirror. Lige nu lever han meget på sine vinkler og evnen til at skabe displacement med sin styrke.
 • Cleveland er ikke en mand, der kan gøre sig i alle systemer. Han er stor og stærk, men han er ikke så mobil. Det ville gøre det svært for ham i zone-tunge løbeangreb, og der er nogle ting, som man ikke bør bede ham om at gøre alt for meget. Rimelig scheme-specifik.

Opsummering

Jo mere jeg så, jo mere blev jeg egentlig glad for Ben Clevelands spil. Der er nogle atletiske begrænsninger, der nok betyder, at han aldrig bliver en top-top guard i NFL. Men mindre kan også gøre det for mig, og han er bare et stort, stærkt skrummel, der samtidig virker ganske klog og gør det overraskende godt i pass protection pga. hans anchor, gode hænder og awareness. Derfor ville jeg også have det ganske fint med at tage Cleveland i bunden af anden runde eller i tredje runde, da han bare ligner en glimrende starter. Man skal dog kun tage ham, hvis man har et gap-tungt løbesystem, eller kan han få det svært.

NFL Comparison: Mike Iupati

Related Articles

En kommentar

Skriv et svar

Back to top button