Linebackers 2021Scouting Reports 2021

Baron Browning: Alle de fysiske redskaber til at blive en NFL-baron

Når man kigger på Baron Brownings fysik og atletiske talent, er der ikke meget, der står i vejen for, at han kan opnå en høj NFL-status. Der er dog stadig mangler i den mentale del af spillet, og det skal lægges på, før han kan blive en NFL-baron på linebacker.

Baron Browning er født og opvokset i Kennedale i Dallas/Fort Worth området, hvor han var anset som et af landets største 30 talenter i sin årgang. Han havde tilbud fra skoler som Michigan, Alabama og LSU, men valgte at slutte sig til Ohio State i 2017.

Browning var rotationsspiller hos Ohio State i 2017 og 2018, og lavede i alt 37 tackler i de to år. I 2019 blev hans rolle lidt større, selvom han stadig roterede med Tuf Borland om spilletiden. Han nåede blandt andet 5 sacks fra linebacker-positionen i 2019. I 2020 rykkede han ud som outside linebacker og blev fast starter. I den meget afkortede BIG10-sæson nåede han 7 kampe med 29 tacklinger til følge. I collegefinalen mod Alabama havde han et sack og en forceret fumble, som han selv fik fat i.

Alder ved draften: ukendt (19. februar ukendt år)
Højde: 6ft. 3in. (191 cm)
Vægt: 240 lbs. (109kg)

Baron Browning Scouting Reports

Styrker

  • Baron Browning har et ideelt build til positionen. Han har et muskuløst build med over middel højde og drøjde for positionen. Det kombinerer han med lange arme, og det er svært at finde mangler i Brownings fysiske fremtoning.
  • På trods af et robust build bevæger Browning sig rigtig godt. Han er for det meste smooth i sine bevægelser og viser en evne til at skifte retning effektivt in space. Derudover har han tydelig acceleration og fart i stængerne
  • Browning blev bedt om at spille meget i åbne områder, hvor han ofte havde forskellige opdækningsopgaver. Her viste Browning en solid evne til at operere in space - både ud fra et atletisk synspunkt og et awareness synspunkt. Han virkede opmærksom på ruterne omkring ham, og han virker til at have udmærket potentiale som opdækningsspiller.
  • Brownings fart er et glimrende våben som blitzer, og han viste især mod Clemson i semifinalen i 2020, at han også har noget bend, så han kan arbejde rundt om offensive linjefolk. Han mangler lidt physicality, men hans fart som blitzer er et våben.

Svagheder

  • Brownings rolle hos Ohio State betød, at han relativt sjældent opererede 100% i boksen, og hans ansvar i løbespillet var ofte at holde contain fremfor at læse blokeringer mellem tackles. I NFL vil der være en del, han skulle lære i relation til at passe sine opgaver mod løbet.
  • Jeg savnede mere forudseenhed og nogle bedre instinkter hos Browning. Han var ret reaktiv i sit spil, og man savnede de spil, hvor han læser spillet og bare ødelægger det hele, fordi han kommer blæsende med hans fart.
  • Jeg vil gerne have set lidt mere intensitet i Brownings spil, når han skulle håndtere blokeringer eller arbejde sig gennem trafik. Der var for mange spil, hvor håndbremsen lige var trukket en anelse. Måtte gerne spille mere fysisk.

Opsummering

Baron Browning har alle de fysiske egenskaber, man ønsker i en linebacker. Han er stor, robust med lange arme og gode atletiske evner. Han viser derudover nogle evner i kastespillet, hvilket er meget vigtigt i nutidens NFL. Man savner dog alligevel, at han viser et mere naturligt flair for spillet, da han i college læste spillet lidt langsomt og gode kunne forøge sin spilintensitet. Hvis han får gang i den mentale del af spillet, kan han blive en sublim linebacker, men lige nu satser du på potentialet mere end det beviste niveau. Derfor ser jeg ideelt set Browning taget i bunden af anden runde eller starten af tredje runde, men det er meget muligt, at der er et hold, som forelsker sig i upsiden og tager ham højt i anden runde.

NFL Comparison: Zach Brown

Senest opdateret 27/01/2021
- Teis Joranger

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button