Scouting Reports 2021Wide Receivere

Amari Rodgers: En wide-receiver i en runningback-krop

I et moderne NFL, hvor offensive coaches bliver bedre og bedre til at scheme plads til receivers, kommer Rodgers fra Clemsons talentfabrik med en ret unik kombination af kropsbygning, quickness og evner med bolden i hænderne.

Amari Rodgers kommer fra Knoxville, Tennessee, hvor han greb bolde for næsten 4000 yards og 47 touchdowns. I hans senior season snittede han mere end 30 yards pr. catch og greb et touchdown på godt halvdelen af alle receptions. Den slags playmaking ability tiltrak stor opmærksomhed fra stort set alle de store skoler såsom Alabama, Florida State, LSU, Tennessee og USC. Således var Rodgers et 4-stjernet recruit og rangeret i top-75 overall i 2017-årgangen.

Først havde Rodgers egentlig valgt USC for at spille med Sam Darnold, men i sidste øjeblik begyndte de forsvarende collegemestre fra Clemson at vise interesse, og derfor valgte Rodgers i stedet at committe til Dabo Swinney og Clemson.

Det betød dog også, at Rodgers ikke stod først i kø til spilletid, og første år blev det til beskedne 19 catches for 123 yards. Både i 2018 og 2019 blev der langsomt bygget på de totaler – og det selvom Rodgers rev sit korsbånd over i marts inden 2019-sæsonen. Normalt tager det 8-10 måneder at komme tilbage fra den slags skade, men Rodgers var tilbage på lige omkring 6 måneder. Derfor valgte Rodgers også at tage sin senior season med – en umiddelbart klog beslutning, da han nu kommer ind i NFL med sin bedste sæson under bæltet – 77 receptions for 1.020 yards og 7 touchdowns.

Alder ved draften: 21 år (23. september 1999)
Højde: 5ft 10in (178 cm)
Vægt: 210 lbs (95 kg)

Amari Rodgers Scouting Reports

Styrker

 • Amari Rodgers er bygget som en runningback. Kort, kompakt overkrop med rimelig korte, muskuløse arme. Vejede ind til Senior Bowl på lige omkring 5'10, 211 lbs. Mangler en smule længde, men opvejer det med hans styrke og atletiske build.
 • Det står ret hurtigt klart, at Rodgers har super god quickness. Samtidig bevæger han sig utrolig smooth på banen og kan nemt skifte retning til alle sider på grund af hans lave tyngdepunkt.
 • Har ikke løbet det mest udviklede route-tree, men begyndte at arbejde sig mere ned ad banen i 2020-sæsonen sammen med Trevor Lawrence. Demonstrerer en god evne til at løbe korte ruter såsom stick, curl, crossing route og slants uden at spilde ret mange skridt og viser også evnen til at sælge ruter med head fakes og hårde jab steps. Har deceptive speed dybt og viser også, at han kan komme bag forsvar - særligt fra sin position i slotten. Viser at han blandt andet kan løbe en god wheel route og inkorporere double moves. Vil være fænomenal på option routes og run pass options.
 • Rodgers' mest unikke trait er hans evner med bolden i hænderne. Bliver naturligvis brugt kreativt på diverse screens, jet sweeps, motions og designede spil, men det er hans evne til at skabe YAC på stort set alle catches, der gør ham speciel. Super elusive, quick og stærk. Bevæger sig som en runningback med bolden i hænderne.

Svagheder

 • Rodgers mangler en smule længde i forhold til at udvide sin catch radius og vinde contested situations. Det er ikke fordi, at han hverken kan springe, vride overkroppen eller tracke bolden - tværtimod - men lidt for ofte har defensive backs muligheden for at få hænderne ind imellem og forstyrre ham på catch point. Der er en del akrobatiske catches imellem på tape, men der er også mange lige ved og næsten-situationer, hvor Rodgers gør alt rigtigt, men alligevel taber situationen. De skal nok lykkes engang imellem, men forventer ikke, at det bliver måden, han vinder på. Der spiller han primært et small-receiver game.
 • Skal lægge på som rendyrket route runner, hvis han ikke skal være begrænset til slotten. Det er der som sådan ikke noget galt med med hans type receiver, men det vil kun øge Rodgers' værdi down efter down, at han måske også lærer at sælge ruter bedre rent teknisk mod man coverage. Har dog en fremragende forståelse for zone.
 • Der dukker engang imellem nogle mærkelige drops op på tape - eller spil, hvor du tænker, at den ville du gerne have set ham hive ind. Måske fordi det er en svær bold på et vigtigt tidspunkt. Jeg vil ikke nødvendigvis kritisere hans hænder, men det er noget, jeg vil være opmærksom på, om kommer til at forfølge ham i NFL. Især hvis han fra slotten skal være sikkerhedsventil eller go-to-guy på vigtige konverteringer.

Opsummering

Amari Rodgers kommer med et interessant skill-set i et moderne NFL, der er bedre end nogensinde til at sætte atleter i space og give dem gode betingelser. Vi har set, hvordan en spiller som Deebo Samuel stortrives (når han ikke har været skadet) hos 49ers, og spillere som Lavishka Shenault, Curtis Samuel osv. nyder også stor succes som YAC-trusler. Rodgers kommer med mange af de samme kvaliteter og den rigtige kropstype til at blive en offensiv playmaker. Der er stadig rum til at forbedre nogle tekniske aspekter af positionen, og hans manglende længde vil måske begrænse ham på contested catches, men hvis bare hans kommende offensive koordinator har en flig af kreativitet eller evne til at scheme yards after the catch, så vil Amari Rodgers være en super spændende tilføjelse, når den etablerede top af WR-klassen er blevet fordelt.

NFL Comparison: Deebo Samuel

Styrker

 • Atletisk set byder Amari Rodgers ind med fin fart, der er god nok til at strække banen vertikalt. Han har også noget glimerende quickness og kan lave nogle cuts, der får folk til at misse tacklinger på ham.
 • Han er virkelig tæt bygget med en kompakt og muskuløs overkrop. Kropsbygningen minder lidt om en runningbacks, og det giver ham noget glimrende play strength.
 • Rodgers' store trumfkort er hans evner med bolden i hænderne. Han er giftig på screens og manufactured touches, da han har fart og quickness til at undvige tacklinger, men samtidig styrke og balance til at løbe gennem folks tackleforsøg. Glimrende YAC-våben.
 • Rodgers har pålidelige hænder, der griber dét, de skal, og selvom han selvfølgelig ikke griber alt, hvad der kommer hans vej, så kan man stole på, at han ikke taber håbløse bolde.
 • Han viser noget udmærket kropskontrol til at justere til bolde, der ligger lidt væk fra ham. Havde nogle fine catches ved sidelinjen samt et par stykker, hvor han måtte kaste sig efter den.

Svagheder

 • Jeg synes ikke, at Rodgers helt er så dygtig en ruteløber, som man gerne så. Der mangler noget kreativitet for en mand, der har over middel quickness. Han kommer ikke eksplosivt ind og ud af sine breakes, og han mangler noget timing og en evne til at sælge sin ruter og maskere sine intentioner.
 • Han greb ikke ret mange bolde, hvor forsvarsspilleren kom ind og angreb catch-punktet. Hans evne til at skærme forsvarsspillere og sikre sig bolden i contestede situationer var ikke imponerende.
 • Med under middel højde, næsten ingen erfaring mod press coverage og et skill set der bygger sig rundt om hans YAC-evner, så ligner han udelukkende en slotreceiver. Jeg har meget svært ved at se ham vinde eller bidrage udvendigt.

Opsummering

På mange måder er Amari Rodgers en ideel slotreceiver, der kan komplementere de udvendige receivere, du har på holdet. Han giver dig nogle pålidelige hænder og en hel del YAC-evner, der kan give dig et quick passing game, der kan flytte kæderne. Samtidig har han dog nok fart og nogle ball skills, som gør, at han også kan vinde dybt til en afveksling. Når det er sagt, så skal han ikke være din primære receiver på et angreb, og han har nok ikke upside til mere en at blive en god slotreceiver. Når vi kommer lidt ned i tredje runde, ville jeg begynde at overveje Rodgers.

NFL Comparison: Deebo Samuel

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button