Indvendig defensiv linjeScouting Reports 2021

Alim McNeill: Fantastisk naturlig leverage og rygter om freaky atletiske evner

Med fantastisk naturlig leverage, god spilintelligens og masser af råstyrke har Alim McNeill gjort indtryk mod løbet. Rygterne går dog på, at den defensive tackle vil kunne smadre combine, og der dermed er endnu mere potentiale også som pass rusher. Hvis det er sandt, så hold øje med denne mand.

Alim McNeill er født og opvokset i Raleigh, North Carolina. Her spillede han linebacker og runningback i high school og var derudover en meget talentfuld baseball-spiller, der kunne have forfulgt det spil professionelt. Da han skulle vælge, kunne han vælge en lang række hold op og ned af østkysten, men valgte at blive i hjembyen Raleigh hos North Carolina State.

Her blev han flyttet til defensive tackle, hvor han allerede i sin første sæson spillede en del som rotationsspiller. I anden sæson blev han fast starter som holdets nose tackle, og den plads sad han tungt på også i sin tredje sæson i 2020. Efter 2020-sæsonen tilmeldte han sig NFL-draften i 2021.

Alder: 20 år (11. maj 2000)
Højde: 6ft. 2in. (188cm)
Vægt: 320 lbs. (145kg)

Alim McNeill Scouting Reports

Styrker

  • Alim McNeill er ikke den højeste defensive tackle, men han bruger det til sin fordel, da han har et naturligt fantastisk lavt tyngdepunkt. Højden kombinerede med hans gode fleksibilitet i underkroppen gør, at han næsten altid vinder leverage-kampen og arbejder med en strålende leverage-trekant.
  • McNeill har noget dejlig short area quickness og burst i sit første skridt, og det giver ham et ekstra kort at vinde på mod løbet og gør ham til en langt mere mobil defensive tackle end de fleste 320 punds tackles.
  • Jeg er stor fan af hans evne til lynhurtigt at diagnosticere og anticipere blokeringer. Rigtig god lateral quickness til at arbejde sideverts op og ned ad linjen. Han er svær at seale eller reache, fordi han læser spillet så hurtigt og har et godt leteral first step.
  • McNeill har god styrke, og han er svær at holde, når han kommer på kant af en mand. Bliver sjældent skubbet rundt på line of scrimmage pga. styrke og leverage. Tværtimod arbejder han ofte et par yards nede i backfield.

Svagheder

  • Selvom han har quickness, så mangler han stadig fart og skridtlængde til at vinde super hurtigt som rusher lige nu. Måske kan dette forbedres, hvis han smider en 5-10 pund, fordi han i NFL ikke behøver two-gappe, så meget som han gjorde i NC States NT-rolle.
  • McNeills manglende længde kommer egentlig ikke til udtryk, når han skal nedbryde blokeringer, men man kan godt se, at han har begrænset tackle-range. Han får bare ikke fat i boldholderen, hvis boldholderen ikke løber rimelig tæt forbi ham.
  • Hvis han tester så atletisk, som der går rygter om, bør han kunne bidrage mere mod kastet, end han gjorde i college. Men han havde en rolle i college, hvor han ikke fik fantastisk mange reelle rush-muligheder, og han skal derfor finde lidt tid til at polere sit pass rush-arsenal og finde en identitet som pass rusher. Det er ting, som vi ikke ved meget om lige nu.

Opsummering

Alim McNeill er en super dygtig run stopper, der arbejder med styrke og et strålende naturligt godt pad level. Han bliver meget sjældent skubbet bagud, men arbejder derimod ofte et par yards nede i angrebets backfield, fordi han har så dejlig en kombination af quickness og leverage. Det gør også, at han er god på udvendige løb, som er blevet meget populært i NFL med McVay, Shanahan og Kubiaks wide zone-løbeangreb.

Der går rygter om, at McNeill er en freak atlet, der vil teste fantastisk til combine. The Athletics journalist Bruce Feldman, der laver en årlig Freak-liste havde McNeill med i 2020 og sagde, at McNeill måske ville løbe under 5 sekunder i 40 yard dashen og have gode jumps. Hvis det er sandt, er det super, super spændende for en mand af McNeills tyngde. Det ville også indikere, er der er en del uforløst potentiale som pass rusher, som vi ikke fik lov til at se i college pga. McNeills rolle hos N.C. State. Hvis han tester mere normalt som en run stopping 1-tech, tror jeg stadig, han kan blive en god NFL-spiller som eksempelvis Eddie Goldman. Hvis han dog kan teste så godt, som Feldman indikerer, så har han potentialet til at blive en ny Javon Hargrave. Vær ikke overrasket, hvis McNeill bliver et meget omtalt navn, når draftprocessen for alvor skydes i gang i 2021.

NFL Comparison: Et sted på Eddie Goldman - Javon Hargrave-skalaen (afgjort af combine-præstationen)

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button