Offensiv linje 2021Scouting Reports 2021

Alijah Vera-Tucker: Jøsses! Vi har fundet en talentfuld guard

For at citere den altid kloge Vera fra Scooby Doo: “Jøsses!”. Det var ofte min tanke, da jeg så Alijah Vera-Tuckers spil. Vi har nemlig at gøre med et solidt guard-talent, der imponerede i 2020 selvom han var placeret på tackle.

Alijah Vera-Tucker er født og opvokset i Oakland, Californien. Oprindeligt hed han kun Tucker, men efter hans forældre blev skilt som barn, skiftede han som voksen navn til Vera-Tucker for at få samme efternavn som sine halvsøstre og sin stedfar.

Ud af high school var han et 4-stjernet talent, der var eftertragtet af de fleste store skoler på vestkysten. Han valgte USC, hvor han i sit første år redshirtede. Herefter var han backup i 2018, inden han i 2019 var fast starter på guard. Efter Austin Jackson afgang til NFL overtog Vera-Tucker på venstre tackle, hvor han spillede alle USC’s seks kampe.

Alder: 21 år (17. juni 1999)
Højde: 6ft. 4 in. (193cm)
Vægt: 315 lbs. (143 kg)

Alijah Vera-Tucker Scouting Reports

Styrker

  • Selvom Vera-Tucker ikke har længde og fodarbejdet til at spille tackle, så overlevede han derude af den simple grund, at han har rigtig gode bevægelsesevner. Han har sublim foot speed og quickness kombineret med dejlig fleksibilitet i underkrop og hofter. Virkelig en dygtig mover, der kan justere til forsvarsspilleres moves.
  • Den gode fleksibilitet i underkroppen betyder også, at han generelt spiller med et fornuftigt tyngdepunkt og er i stand til at tage leverage-kampen med de fleste forsvarsspillere.
  • Jeg kan godt lide uafhængigheden i hans hænder, og de arbejder og bliver genplaceret gang på gang uafhængigt af hinanden. Især hans inside hånd virker stærk, og han er dygtig til at fitte den indvendigt og stærkt på rusheren.
  • Med acceptabel hand placement og god mobilitet opnår Vera-Tucker ofte rigtig fin sustain både i løbespillet og i kastespillet, og det er sjældent, at folk let kan slippe ud af hans tag. God grip strength og agility til at blive på manden.
  • Spiller med en dejlig sense of urgency, og alle spil bliver taget seriøst, mens han er meget opmærksom på blitzes og stunts. Tænkende football-spiller.
  • Styrken og physicality er begge over middel for Vera-Tucker, og han kommer efter folk, der ikke er klar på hans insisterende blokeringsstil. God attitude på banen.

Svagheder

  • Vera-Tucker spillede tackle i 2020, men han er ikke en tackle i NFL. Det vil i hvert fald kræve en voldsom overhaling af hans teknik, der slet ikke er tackle-gangbart i længden. Han mangler desuden længden til rigtigt at spille tackle. Ingen af de her ting bør dog være et problem indvendigt på guard, hvor der ikke er samme krav til at opnå dybde i sine pass sets.
  • Har nogle snaps hist og her, hvor han kommer lidt for langt over tæerne og taber balancen. Det er ikke et stort problem, men det er noget, der skal kontrolleres på NFL-niveau.
  • Der var nogle snaps, hvor vinklerne på 2nd level smuttede, og det virkede næsten som om, at han var for ivrig til at komme ud over stepperne og finde en linebacker. Det var ikke et stort problem, men indvendigt bliver vinklerne endnu vigtigere, og det kan forbedres.
  • Modsat den indvendige hånd og hans generelle grip strength, så kan han godt arbejde med placeringen af den udvendige hånd, som enten var lidt for udvendig eller gjorde den udvendige skulder lidt svag. Meget af det føltes dog relateret til hans problematiske fodarbejde mod hurtigere rushere.

Opsummering

Der er rigtig mange ting, jeg godt kan lide ved Alijah Vera-Tucker, og mange af hans svagheder i 2020 var, efter min mening, relateret til, at han spillede på en position, der ikke er naturlig for ham. Når han kommer ind på guard, tror jeg virkelig, at hans quickness, leverage og sustain vil vise sig godt frem, og jeg ser mange af de kvaliteter, der skal til for at blive en rigtig god guard i NFL. Teknisk er der nogle småting, der kan justeres og forbedres, men det overordnede indtryk også at teknikken var stadig god.

NFL Comparison: Joel Bitonio

Senest opdateret 03/01/2021
- Teis Joranger

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button