Offensiv linje 2021Scouting Reports 2021

Alex Leatherwood: Alsidig, talentfuld og utroligt frustrerende

Der er mange ting at lide ved Alex Leatherwood, og man sidder med fornemmelsen af, at han er en NFL-spiller. Alligevel sidder man tilbage med mange frustrerende småting, der skal rettes til. Spørgsmål er, om han kan det, eller om han forbliver frustrerende i NFL?

Alex Leatherwood er født og opvokset i det nordvestlige Florida tæt på grænsen til Alabama. Han var i high school anset som et stort talent, og han havde en status som 5-stjernet talent og et top 10-talent i hele sin årgang. Med alle muligheder på bordet valgte han Alabama.

Hos Alabama var han backup i sin første sæson, men spillede faktisk en del af college-finalen på venstre tackle grundet en skade. I 2018 fandt han vej til en starterrolle på højre guard efter at have prøvet sig af som højre tackle i off season. Da Jonah Williams forlod Alabama for at tage til NFL, overtog Leatherwood på venstre tackle, hvor han spillede alle kampe i 2019 og 2020.

Alder: 22 år (5. januar 1999)
Højde: 6ft. 6in. (198cm)
Vægt: 312 lbs. (142kg)

Alex Leatherwood Scouting Reports

Styrker

 • Ligner en NFL offensive lineman. Brede skuldre, god masse hele vejen gennem kroppen, lange arme og relativt smalle hofter.
 • Leatherwood ligner en above average atlet på postitionen og er generelt meget flydende I sine movement patterns. Er med lethed i stand til at bevæge sig relativt hurtigt i både tight spaces, samt i open space som fx puller.
 • Når han får chancen, så har han en god rytme i hans kickstep. Jeg ville dog ønske, han til tider var mere beslutsom i sine bevægelser, hvor han kan være lidt tøvende til tider.
 • Hvis han formår at få koordineret hænder og fødder, så har han rigeligt med power til at gøre sig på tackle. Har ”sand in his pants” til at slå rødder mod et selv veltimet bullrush.
 • Kan være en ægte people mover, når han rigtig får sænket tyngdepunktet. Teknisk rigtig god på double teams.
 • Viser et rigtig godt tyngdepunkt ud af hans stance, samt relativt hurtige fødder.

Svagheder

 • Koordination af hænder og fødder er pt. et problem. Stopper for ofte fødderne for tidligt, når han skal tage imod blocks, hvilket resulterer i, at han bliver nød til at lunge for at nå hans mostander, hvorfor hænderne kan ankomme sent.
 • Har tydeligvis en rigtig god forståelse af det scheme, han spiller i. Intelligens virker til at være høj.
 • Vinkler i løbespillet kan være lidt suspekte til tider, og til tider ville jeg personligt foretrække, han hægtede sig mere fast på modstanderen og drev ham bagud, fremfor at være tilfreds med at være i vejen.
 • Mit største problem med Leatherwood er, at han virker til at fryse for ofte, når han er usikker på, om modstanderen går indvendigt eller udvendigt, hvilket paradoksalt nok åbner ham op for begge dele.
 • Han mangler også et elite punch med ægte power bag. Han har aktive hænder, og er i stand til at udnytte hans længde fornuftigt, men han har ikke power i hans punch i det omfang, hvor man ser en forsvarsspillers hjelm bare blive rykket bagud, som var han i et biluheld.

Opsummering

Leatherwood er på mange måder det, man leder efter i en offensive tackle. Han tjekker rigtig mange check marks af på min ønskeliste for en offensive lineman. Atletiske egenskaber, størrelse, tyngdepunkt, længde, fleksibilitet, osv. Der er nogle få, men meget vigtige aspekter af det at spille offensive tackle især, der får mig til at tøve. Her er det især koordinationen af hænder og fødder, samt hans tendens til at fryse overfor hurtigere modstandere, der giver mig en usikkerhed for, om det er noget, der hurtigt kan rettes op på. Som udgangspunkt anser jeg Leatherwood som et rimelig sikkert bud på en fornuftig offensive lineman i NFL. Jeg kan dog være usikker på, om hans langsigtede fremtid ligger på tackle eller guard, men jeg ville personligt prøve ham af på tackle først. God run blocker, relativt god pass blocker. Jeg tror, at mange offensive line coaches i NFL vil savle over ham i draftprocessen.

NFL Comparison: Russell Okung

Styrker

 • Det første, der skinner igennem med Alex Leatherwood er hans eksplosivitet. Han flyver ud af sin stance, og virker meget eksplosiv. Tror han vil teste godt til combine.
 • Fleksibiliteten i underkroppen mangler bestemt heller ikke. Masser af knee bend, fleksibilitet i hofterne og overkroppen.
 • I løbespillet viser han god mobilitet og et rigtig godt tyngdepunkt. Arbejder godt lavt, og kan virkelig forløse noget power gennem sine hofter.
 • Generelt er hans styrke over middel. Ikke kun hans evne til at forløse styrke gennem underkrop og hofter er god, men han viser også over middel styrke i overkroppen. Ret habil til at skabe rotationel kraft og flå forsvarsspillere rundt.
 • Har generelt meget stor upside i løbespillet, hvor han har nogle imponerende højdepunkter. Atletiske evner, styrke og tyngdepunktet er der til at blive en dominerende run blocker.
 • Hans pass protection-fundament er solidt. Han har et rimeligt kick slide, han bruger sine hænder rimeligt. Det er fint udgangspunkt at arbejde ud fra, selvom der er nogle problemer i detaljerne - se svagheder.
 • Hans opmærksomhed i pass protection er rigtig god, og han er dygtig til at samarbejde med sin guard på stunts og twists.
 • Har erfaring med at spille både guard og tackle, og hans generelle kropsbygning og skill set er meget alsidigt. Bør kunne spille begge positioner på cirka lige højt niveau.

Svagheder

 • Han har masser af fleksibilitet i underkroppen, men nogle gange føles det næsten som om, at han ender med at være for fleksibel i den forstand, at hans base bliver meget bred. Jeg savner noget kontrol over sine fødder, så han opnår bedre balance og bedre kan lave de små justeringer i sine bevægelser.
 • I pass protection vil jeg gerne have, at han får lidt mere bredde på sine sets. Lige nu er hans første kick meget baglæns, hvilket udfordrer dybden, han skal opnå, før han kan få kontakt med rusheren, og det gør nogle gange lommen lidt smal. Det gør også hans overgang til sit andet kick lidt ujævn til tider, og det skaber nogle false steps fra tid til anden. Det må kunne justeres, at hans første kick slide er lidt mere udad.
 • Hvad angår hans hænder, så er jeg meget irriteret over, hvor meget han er afhængig af sine udvendige hånd lige nu. Det er så risikabelt at satse så meget med den udvendige hånd, og jeg vil gerne have mere kontrol fra hans krop og indvendige hånd. Lige nu bliver han slået udvendigt for ofte, hvis rusheren har et godt chop eller swipe i sit arsenal.
 • Derudover savner jeg lidt en evne til at koordinere fødder og hænder i kastespillet. Han har, efter min mening, en tendens til at stoppe fødderne lidt, når han forsøger at lande sit punch.
 • Den sidste ting, jeg savner, gælder både i løbespillet og kastespillet. Han har nogle problemer med at anticipere blokeringer og vinkler til blokeringer. Jeg har ingen idé om, hvorfor det er så ustabilt.

Opsummering

Alex Leatherwood er en rigtig svær evaluering for mig, må jeg indrømme. Han ligner en NFL-tackle og har NFL-atletiske evner og NFL-styrke. Han er også rigtig solid på mange punkter, og han har fundamentet rimelig godt på plads. Alligevel er der dog nogle detaljer, som er utroligt frustrerende og fylder for meget, når man ser ham spille. Hans vinkler til blokeringerne er største bekymring, da dette lige så meget er mentalt som noget andet, og det bliver sværere at justere for trænere end nogle af de bekymringer omkring hans udvendige hånd og fodarbejde/kontrol.

I sidste ende kunne det blive meget afgørende, hvor han lander. Ender han hos en god OL-træner, kan han formentlig blive en ret habil NFL-starter, men ender han et sted, hvor der ikke bliver taget hånd om svaghederne, kan han få det svært. Hvad angår hans position, så tror jeg godt, han kan spille tackle i NFL, og jeg vil nok prøve ham der først. Han kan nok også spille guard, og det er langt fra usandsynligt, at han er bedre derinde. Men det afhænger af hans lidt af, hvilke forbedringer han opnår i NFL.

NFL Comparison: D.J. Humphries

Senest opdateret 18/01/2021
- Teis Joranger

Related Articles

Skriv et svar

Check Also
Close
Back to top button