Offensiv linje 2021Scouting Reports 2021

Adrian Ealy: Kan få svært ved de åleglatte rushere

Adrian Ealy har mange af de tekniske og mentale detaljer på plads, men han er simpelthen så uatletisk, at man godt kan frygte, at han får problemer med de hurtige, åleglatte rushere i NFL (Ja, jeg ved, at ål på engelsk er eel og ikke eal – let me have some fun.)

Adrian Ealy er født og opvokset i Baton Rouge Lousiana, hvor han var et 3 eller 4-stjernet talent afhængig af, hvem du spørger, ud af high school. Selvom han fik tilbud fra LSU, som hører til i hans hjemby, valgte han alligevel Oklahoma som sit college.

Hos Oklahoma redshirtede han sin første sæson i 2017, inden han fik en backup-tjans i 2018. I 2019 vandt han starterjobbet på højre tackle og spillede alle 12 kampe. I 2020 startede han 11 kampe – en på venstre tackle og 10 på højre tackle.

Alder ved draften: 21 år (7. august 1999)
Højde: 6ft 6 in. (198cm) (Ved Senior Bowl)
Vægt: 326 lbs (148kg) (Ved Senior Bowl)

Adrian Ealy Scouting Reports

Styrker

  • Adrian Ealy er en stor stærk dude, og især styrken i overkroppen kan godt ses. Når han får fat i brystet på en forsvarsspiller viser han en fin evne til at dreje spilleren, og generelt, så er der bare noget robusthed og power over Ealys spil.
  • Han bruger sine hænder ret godt i pass protection, og hans punch timing og placement er god. Viser også ret avancerede hænder og gode nuancer - kan variere sit punch og ændre sin approach. Fin power i hans punch også.
  • Sådan helt teknisk er hans fødder i pass protection ret fornuftige, og han er tydeligvis fornuftigt coachet. Han laver rimelig clean kick slides, og hans problemer kommer mere fra de atletiske evner end fra det tekniske.
  • Han spiller med glimrende opmærksomhed, og han opfatter blitzes og stunts rettidigt. Igen bare et tegn på, at han er godt skolet.

Svagheder

  • Selvom jeg nævnte, at hans fodarbejde er teknisk fornuftigt, så er Ealy ikke en ret eksplosiv atlet, og han har problemer med at få dybde nok på sine pass pro sets, fordi han simpelthen ikke er hurtig nok.
  • Alt ved Ealys bevægelser er bare ikke særlig atletisk. Han er virkelig tung i sine retningsskift, og det  er svært at forestille sig, at han ikke ville få problemer mod hurtigere rushere i NFL. Mirror evnen er bare ikke høj nok.
  • Det er ikke meningen, at offensive linjefolk skal ligge på jorden, men den besked har Ealy ikke helt fået endnu. Eller så er han bare så uatletisk, at balancen er et problem sammenlignet med modstanden. Ikke desto mindre, så vælter Ealy for meget rundt, især i løbespillet.
  • Der mangler noget fleksibilitet i underkroppen, så han spiller ofte ret oprejst. Det gør som sådan ikke så meget i kastespillet, hvor han stadig er stærk nok til at anchoret ikke er elendigt. Det er mere i løbespillet, hvor han har svært ved rigtigt at skabe skub og komme ind og få fat i forsvarsspillerne, når han spiller så højt.

Opsummering

Teknisk og mentalt er Adrian Ealy rigtig godt skolet, og han har egentlig mere variation og kontrol over sin teknik end langt de fleste tackles ud af college. Det havde også gjort ham til et rigtig stort talent, hvis der bare var mere atletisk at komme efter. Han er simpelthen ikke ret eksplosiv, elegant eller balanceret, og man frygter virkelig, at han bare ikke kan følge med NFL's atletiske pass rushere. Der er måske en lille chance for, at han kan blive en Daryl Williams-type, der bare kan stå i vejen længe nok til, at det er ok, men det er usikkert. Derfor er det også svært for mig at tage Ealy før tidligst i femte runde.

NFL Comparison: Daryl Williams

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button