Rangeringer

Early rankings: Cornerback top 5

Med små tre måneder til draften, kan vi så småt begynde at løfte sløret lidt for nogle af vores rangeringer. Denne gang giver Peter Meier Jensen sin aktuelle top 5 på cornerback-positionen, og peger på nogle potentielle fits til spillerne.

Senior Bowl, Combine, Pro Days. Ingen af de tre ting er endnu løbet af stablen, og det vidner om at vi stadig er tidligt i draftprocessen. Men der er ikke flere collegekampe tilbage for de mange prospects, og dermed ligger den væsentligste del af de faktorer, der påvirker spillernes grades fast. Measurables og atletiske profiler kan stadig rykke en del rundt, men det er ikke noget der rykker spillere flere runder op og ned.

Der kan dog rykkes nok til, at det er værd at slå fast, at det er en tidlig og foreløbig rangering, der følger nedenfor, når jeg her vil løfte sløret for min top 5 blandt cornerbacks i år. Jeg mangler stadig at se mange spillere på positionen, der kan blive valgt, men de der umiddelbart burde være i spil til top 5, har jeg set, så det skal i givet fald være en spiller, der virkelig overrasker positivt.

Klassen af cornerbacks anno 2022 ser umiddelbart ganske spændende ud, og det er også tydeligt, når man kigger rundt omkring, at der er meget varierende holdninger til hvordan toppen af årgangen skal se ud. Der er folk, der har en spiller i top 2, som jeg end ikke har i min top 5 nedenfor. Jeg mener sågar at have set nogen sætte ham som nummer 1 på positionen.

Hvad der dog står klart er, at det er en årgang, der byder masser af upside og spillere med varierede skill-sets. Der er kort sagt noget for enhver smag. Men nok introduktion: Her følger min top 5 (klik på spillerens navn for at blive ført ind til den uddybende scouting report), med bud på tre hold, der kunne tænkes at slå til, hvis de er på brættet når de skal vælge.

#1. Derek Stingley Jr., LSU
6’1”, 195 lbs
Stingley brød ind på scenen som true freshman hos LSU, og var allerede efter den imponerende 2019-sæson fremhævet som et fremtidigt førsterundevalg, og et højt et af slagsen. Det er sjældent man ser en så kraftig hype om en cornerback så tidligt i karrieren. Og en hype, der har hæftet sig til hans navn henover de efterfølgende to sæsoner, selvom han har misset tid med skader og ikke har ramt helt samme niveau på banen.

Men Stingley er ikke desto mindre stadig et virkelig virkelig godt prospect, og uafhængigt af positionel værdi blandt de absolutte topnavne i årgangen i min bog. En fremragende atlet med god størrelse, glimrende længde og virkelig gode ball skills, der er på sit bedste når han bare skal lukke ned for sin direkte modstander. Effektiv i press og modbydelig at spille overfor ned ad banen.

Det er muligt at den begrænsede spilletid henover de seneste sæsoner kan komme til at koste Stingley et lille fald på draftday, alene fordi andre corners vil blive prioriteret over ham, men han er i udgangspunktet et top 5-talent, og kan også sagtens ende som et top 5-valg.

Potentielle fits:
New York Jets (#4, #10): Jets fokuserede på angrebet i sidste års draft, og selvom der stadig er plads til at finde hjælp til Zach Wilson, så er et bedre forsvar også en måde at gøre livet lettere for quarterbacken på. Ikke siden 2014 har holdet brugt et valg i de første to dage på en cornerback, og det var også en småfattig enhed de sendte på banen i sidste sæson. Stingley giver i min bog utrolig meget mening, uagtet at jeg synes der er en corner lidt længere nede i mine rangeringer, der slår mig som et endnu bedre fit.

Carolina Panthers (#6): Back-to-back cornerbacks i top 10 er måske ikke det allermest realistiske, og Panthers har absolut nogle andre behov (hosthostQBhosthost), der kan tage prioritet, men vælger de at kigge mod backfielden, så er Stingley et glimrende fit modsat Jaycee Horn. Det vil give dem to stærke corners med shutdown-potentiale – og hvor Horn i min bog manglede lidt evner som ballhawk, så får de en spiller der kan dét i Stingley.

Atlanta Falcons (#8): Falcons har en del behov, men kigger de på forsvaret, er der potentiale for både at kigge efter en pass rusher og en cornerback. Går de med en corner, så ligner Stingley et oplagt bud, og han kan gå ind modsat A.J. Terrell og sikre Falcons en stærk duo på en position, der har været et ømt punkt henover de seneste år.

#2. Trent McDuffie, Washington
5’11”, 193 lbs
McDuffie var mit første draftcrush i denne årgang, så jeg er nok lidt højere på ham end mange andre. Jeg føler mig dog ganske overbevist om, at hvis han var lidt højere og havde lavet nogle flere interceptions, så ville konsensus være at han var om ikke dén bedste corner i denne årgang, så i hvert fald meget tæt på. Jeg har selv et relativt pænt spring i grade mellem Stingley og McDuffie på baggrund af bl.a. disse to ting, men havde McDuffie samme meaasurables og scorede ligeså højt som ballhawk, så ville han i mit gradingsystem ende som CB1 i denne klasse.

Han er en sand fornøjelse at se i aktion, med en fremragende attitude i løbespillet, stærke instinkter og gode atletiske evner. Han glider næsten rundt på banen når han bevæger sig, og han er konstant omkring bolden for at lave et spil. Det er præcis den type spiller jeg gerne vil have på mit hold.

Hans draftprojektion er svær. Han er ikke en shutdown-corner a la Stingley, og han kan falde for nogle thresholds på baggrund af sin højde og længde hos nogle hold, og jeg vil sågar ikke afvise at der er enkelte hold, der vil se ham begrænset til slotten. Men jeg kan også sagtens se et hold forelske sig i ham, som jeg har gjort, og føle sig tryg ved at han kan overkomme sine begrænsninger og bare være en fremragende footballspiller. Jeg tvivler på ham i top 10, men vil ikke afvise det. Mere realistisk slår han mig for nuværende som et midt-/slut-førsterundevalg på draftday.

Potentielle fits:
Philadelphia Eagles (#15, #16, #19): Cornerback er ikke nødvendigvis ét af de helt store behov for Eagles, men Steven Nelson er free agent, og hvis ikke han hentes tilbage, begynder det at se lidt tyndt ud på positionen bag Darius Slay, også selvom Avonte Maddox også er en fin spiller. Jeg ser McDuffie som et fint fit i Jonathan Gannons system, der kører en del zoneopdækning.

Pittsburgh Steelers (#20): Med Keith Butler på pension, er fremtiden på den defensive koordinator-position ikke afklaret hos Steelers. Men jeg forventer ikke at holdet vil bevæge sig langt væk fra hvad de har spillet hidtil, og her bør McDuffie passe godt ind. Både Joe Haden, Ahkello Witherspoon og Arthur Maulet står foran free agency, så selvom der er andre behov (se evt. Panthers-noten ved Stingley for det ene), så kan der også være behov for at styrke sig på cornerback.

New England Patriots (#21): Jeg forventer klart at J.C. Jackson bliver re-signet når hans kontrakt udløber, men selv hvis ballhawken hentes tilbage, kan Patriots med fordel kigge på McDuffie for at styrke den bageste enhed. Han har en alsidighed og en spillestil, som jeg sagtens kan se Bill Belichick falde for. Cornerback er dog ikke typisk en position Belichick kigger i retning af i første runde, men måske tiden er moden til det?

#3. Ahmad ’Sauce’ Gardner, Cincinnati
6’2”, 188 lbs
Gardner er lang og (relativt) slank, men han spiller med fysik som en spiller, der er 10 kilo tungere. Han er en stærk press corner med gode evner i zoneopdækning, og på mange måder et ideelt fit til et hold, der spiller cover-3.

Det er en fornøjelse at se Gardner spille – i hvert fald i opdækning; mod løbet er han knapt så villig til at gøre en indsats – og han bringer minder om Richard Sherman frem hos mig. Henover tre sæsoner hos Cincinnati, heraf to en halv sæson som starter, har han ikke opgivet ét eneste touchdown, og han forstår sig ganske tydeligt på spillet. Han er uhyre aggressiv ved line of scrimmage og det kan til tider bide ham lidt i røven, og mens det altså ikke er blevet straffet med touchdowns i college, så kan jeg godt se det være lidt mere risky i NFL, hvis ikke han får strammet en lille smule op.

Jeg har set flere cornerback-rankings, hvor Gardner er på toppen, og NFL Networks draftekspert Daniel Jeremiah lyder til at være den ene af dem. Det er også let at se at han har potentialet til at blive den bedste corner i årgangen. Jeg savner bare lige noget stabilitet i løbespillet og som tackler, og synes også hofterne til tider virker lidt stive, men jeg forventer at Gardner bliver én af de første corners af brættet. Måske den første, at worst den tredje, medmindre der sker noget markant henover de næste tre måneder.

Potentielle fits:
Denver Broncos (#9): Det gik ret fint for Broncos med at vælge en cornerback ved nummer 9 sidste år, så hvorfor ikke gentage bedriften? De har fået ansat Nathaniel Hackett som head coach, men det er endnu ikke endeligt afklaret hvem der ender som defensiv koordinator. Uanset hvad må det være en prioritet at fastholde et stærkt forsvar. Patrick Surtain II ligner en mand til fremtiden, men både Kyle Fuller, Bryce Callahan, Mike Ford og Nate Hairston har kontraktudløb – nogle bør blive hentet tilbage, men for nuværende går de en offsesaon i møde hvor de reelt intet har bag Surtain og Michael Ojemudia. Gardner og Surtain vil være en modbydelig duo at skulle kaste imod.

New York Jets (#10): Jeg tror Stingley er den eneste reelle kandidat til at gå til Jets ved nummer fire, men ved nummer 10 kan Gardner snildt komme i spil. Robert Saleh er kommet til fra et Niners-hold, der bl.a. har haft Richard Sherman inde omkring forsvaret, og får han ligesom jeg nogle Sherman-vibes fra Gardners tape, så vil han i min bog være et ganske oplagt fit.

Minnesota Vikings (#12): Trænersituationen er uafklaret hos Vikings, så det er ikke til at vide præcis hvilket system de kommer til at køre på forsvaret, men der er tiltagende snak om DeMeco Ryans eller Jim Harbaugh som en potentiel ny head coach. Med en general manager, der tidligere har været hos 49ers giver det også fin mening. Harbaugh havde i sine Niners-dage Vic Fangio som sin defensive koordinator, mens Ryans overtog netop den tjans fra Robet Saleh sidste år. Skulle det blive Ryans vil det især give mening, ligesom ved Jets, at vælge en spiller, der kan give mindelser om en tidligere Niners-spiller. Bliver det Harbaugh med Fangio som koordinator, ja, så er det jo bare en spændende cornerback, der også bør kunne passe fint til systemet. Med både Patrick Peterson og Mackensie Alexander stående foran free agency, kan der uanset hvad være behov for at kigge mod en opgradering af cornerbackgruppen.

#4. Andrew Booth Jr., Clemson
6’0”, 200 lbs
Skal der i den her top 5 peges på en spiller, der er boom/bust ift. spillet på banen (Stingleys skadeshistorik kan også få ham ind i boom/bust-kategorien), så må det være Andrew Booth Jr., der forud for 2020-sæsonen hvor han startede fire kampe, blot havde spillet 65 defensive snaps. Hans spil i 2019 og nok især 2020 var dog rigelig godt til at flere quarterbacks var tøvende med at kaste bolden i hans retning i den forgangne sæson.

Booth er stadig lidt rå i sin evne til at læse spillet, og hans dejlige aggressive spillestil kan til tider bide ham i røven, men han er bygget godt og har god længde til positionen. Dertil kommer gode ball skills og alsidighed nok til ikke at være systembegrænset. Jeg vil personligt foretrække at spille ham på en måde, der tillader ham primært at have spillet foran sig, men det er ikke en deal-breaker. De ting Booth har sat på tape allerede, vidner om stor upside, hvis han kan få spilforståelsen med sig.

Det virker ikke utænkeligt med en lidt hård start på karrieren, inden han i år 2 eller 3 begynder at ramme niveauet. Ikke helt ulig en anden tidligere Clemson-cornerback, A.J. Terrell, som Booth på mange fronter minder om. Går draftprocessen godt for Booth vil jeg ikke afvise at Booth kan finde vej til øverste halvdel af første runde, men et sent første- eller tidligt andenrundevalg kan det også sagtens ende med.

Potentielle fits:
Minnesota Vikings (#12): Jeg tror det er en smule tidligt for Booth, men ender trænerstaben hos Vikings med at blive én, der vil værdsætte Booths skill-set, så kan de sagtens blive holdet, der vælger at slå til tidligt. Analytics vil nok blive en større del af Vikings’ beslutningsproces under Kwesi Adofo-Mensah, men hvordan det i sidste ende afspejler sig i valgene, er svært at vurdere.

Arizona Cardinals (#23): Der er flere store navne hos Cardinals, der står foran free agency, og afhængigt af hvordan den periode forløber, kan behovene jo hurtigt ændre sig. Men cornerback må også ligge relativt højt på listen, uanset hvad. Robert Alford sluttede sæsonen på IR, og vil fylde 34 i næste sæson, så der er uanset hvad ikke mange år tilbage i ham, hvis han overhovedet hentes tilbage. Byron Murphy og Marco Wilson har ikke leveret så stærkt spil, at det på nogen måde skal forhindre Cardinals i at kigge i retning af en spiller som Booth for at give det secondary et boost. Cardinals vil gerne køre en del man coverage, og her skal Booth udvikle sig, så fittet er ikke nødvendigvis det helt perfekte, men han er på ingen måde ubrugelig i den del af spillet, og hans spillestil kan sagtens komme ham til gode som man cover corner, hvis han får styr på alle nuancerne.

Buffalo Bills (#26): Tre’Davious White har vist sig at være et glimrende valg for Bills, og mens Bills efter White røg ud for sæsonen med en skade i november, formåede stadig at levere solidt defensivt spil, så er det svært ikke at se på de spillere, der er tilgængelige bag White og føle at der er plads til en opgradering. Bills har generelt et stærkt roster uden de helt store behov, men at forstærke et secondary, der lige er blevet brændt for små 400 yards og tre touchdowns af Chiefs, kan nok godt virke tillokkende. Det virker ikke utænkeligt at Bills, der to år på stribe er blevet sendt ud af slutspillet af Chiefs, får behov for at skulle forbi Mahomes og co. igen i de kommende år, for at nå målet om en Super Bowl, og så vil det være oplagt at forsøge at styrke det bageste forsvar.

#5. Kyler Gordon, Washington
6’0”, 190 lbs
Jeg ser et relativt pænt spring fra de fire øverste på listen ned til den næste gruppe af spillere, hvor jeg for nuværende har tre liggende ret tæt i kampen om at tage pladsen som nummer fem. Den går til Trent McDuffies holdkammerat, Kyler Gordon, der om muligt er endnu mere atletisk end McDuffie.

Gordon har aldeles fremragende closing speed, som han bruger både til at komme op og lave tacklinger i løbespillet og til at conteste ved catch point. Han har et alsidigt skill-set, der tillader ham at spille enhver type opdækning – han virker dog for nuværende mest komfortabel i zone – og han har linet op både i slotten og på ydersiden hos Washington. Ligesom tilfældet er med McDuffie, mangler Gordon lidt størrelse og længde, og selvom han gerne vil spille fysisk, så mangler han lidt styrke i kroppen til at det virkelig batter. Dertil kommer at Gordon kun har samlet to interceptions sammen i sin tid på universitetet, så mens han har vist evnen til at lave spil på bolden, har det altså ikke udmøntet sig i mange turnovers. Måske som en konsekvens af hans fysik.

Det er lidt svært at projektere hvor tidligt Gordon kommer til at gå, men jeg tænker det bliver et sted mellem sidste del af første runde og midten af anden runde, han kommer til at gå af brættet.

Potentielle fits:
Buffalo Bills (#26): Som noteret ved Andrew Booth Jr. er Bills et hold, jeg godt kan se kigge i retning af en opgradering af det bageste forsvar, og flere af deres draftvalg har henover de senere år, været spillere med stor upside, og det passer Gordon på i kraft af de atletiske egenskaber. De har dog også virket til at prioritere størrelse/længde, og det kan omvendt tale lidt imod ham.

Houston Texans (#37): Få hold savner talentindsprøjtning ligeså meget som Texans. De kan i bund og grund bare tillade sig at vælge den bedste spiller på brættet hver gang, uden overhovedet at spekulere i hvad der allerede er på rosteret. Lidt sat på spidsen, men ikke nødvendigvis forkert. Det er i skrivende stund endnu uvist hvem der ender som Texans-head coach og hvordan trænerstaben sammensættes, og altså dermed også hvilket defensivt system, der skal køres. Det kan ændre billedet lidt ift. Gordons fit, selvom han ikkesom sådan er systembegrænset. Desmond King, der startede tolv kampe for Texans i år, er free agent, men selv hvis han re-signes kan Texans bruge en forstærkning til cornerbackgruppen. Er Gordon stadig på brættet når Texans skal vælge, så er der absolut værre bud på hvem der kunne blive en kommende Texans-spiller.

Chicago Bears (#39): Med ansættelsen af Matt Eberflus har Bears fået ansat en defensivt orienteret head coach, der har kørt et forsvar med en del fokus på zoneopdækning. Gordon ligner et fint fit til Eberflus, og Bears har været lidt tyndt besat på positionen siden de lod Kyle Fuller gå i offseason sidste år. Læg dertil at Artie Burns står foran free agency. Bears er uden et førsterundevalg ovenpå traden op efter Justin Fields sidste år, og spørgsmålet er så om Eberflus og Ryan Poles vil bruge deres første draftvalg på at styrke angrebet omkring Fields eller på at adressere den enhed Eberflus har sit speciale med. Jeg ville nok prioritere angrebet, og tænker også at det vil være førsteprioriteten, men det kan sagtens ende med at værdien bare passer bedre til at kigge mod et defensivt valg.

Related Articles

Skriv et svar

Check Also
Close
Back to top button