Rangeringer

Draftrangeringer 2021: Top 10 quarterbacks

Årets draft er kun nogle uger væk, og det er blevet tid til, at vi på Draftbeat annoncerer vores bedste spillere på de forskellige positioner. Vi starter med quarterbacks, hvor der både er talent i toppen og i midten af draften.

Den store quarterback-kabale er ved at blive lagt i denne off season, og senest har Carolina Panthers tradet sig til Jets-floppet Sam Darnold. Men også i draften er der talent at hente.

Læs alle positionsrangeringer
QB | RB | WR | TE | OT | IOL | DT | EDGE | LB | CB | S

Der er mange gode quarterbacks i årets draft, og vi kan meget vel ende med et scenarie, hvor der går fem quarterbacks i top 10. Hvordan de fem, og resten af årgangen, skal rangeres er der dog stor uenighed om. Og heller ikke her på draftbeat rangeres top 5 ens.

Her får du en top 10-liste fra Draftbeats Huddle Up DK (fælles grade fra Peter Meier Jensen, Rasmus Holse og Magnus Bendixen) og Teis Joranger, som de ser quarterback-årgangen lige nu. Du kan se tanker til årgangen under tabellen med rangeringerne.

Grades tager ikke højde for positionensværdi, så en quarterback med en andenrundegrade vil stadig være et førsterundevalg værd, mens en runningback med førsterundegrade næppe er et førsterundevalg værd.

Vær også opmærksom på, at Huddle Up DK og Teis Joranger giver grades med to forskellige grading-systemer, så en 2B-grade i begge systemer er ikke nødvendigvis 1:1 sammenlignelig.

RangeringHuddle Up DKTeis Joranger
1Trevor Lawrence, Clemson - 1ATrevor Lawrence, Clemson - 1A
2Justin Fields, Ohio State - 1BJustin Fields, Ohio State - 1A
3Zach Wilson, BYU - 1BTrey Lance, North Dakota State - 1C
4Trey Lance, North Dakota State - 2BZach Wilson, BYU - 1C
5Mac Jones, Alabama - 3AMac Jones, Alabama - 2C
6Davis Mills, Stanford - 4ADavis Mills, Stanford - 4B
7Kellen Mond, Texas A&M - 4BKellen Mond, Texas A&M - 4C
8Kyle Trask, Florida - 4CKyle Trask, Florida - 4C
9Jamie Newman, Wake Forest - 5AFeleipe Franks, Arkansas - 6A
10Shane Buechele, SMU - 5BJamie Newman, Wake Forest - 6A

Tanker fra Peter Meier Jensen (Huddle Up DK)

Jeg er i det store hele ganske begejstret for denne årgang, der på papiret står som én af de stærkeste i nyere tid, med både mange toptalenter og spændende dybde. Mange har draget sammenligninger med 2018- og 2020-draften, men personligt ser jeg – i hvert fald i potentiale – mere sammenfald med 2012-draften. 2018-draften har haft et forrygende topniveau, men mangler bredden som denne draft umiddelbart kan byde på.

I forhold til 2012 kan der ikke laves en 1:1-sammenligning, da typerne ikke helt er ens, men begge drafts har umiddelbart kunnet byde på et generational talent (Trevor Lawrence vs. Andrew Luck), og andre spændende navne både i toppen og i dybden. Bag Luck enten blev eller burde Robert Griffin III, Ryan Tannehill, Russell Wilson og Brandon Weeden være blevet anset for førsterundetalenter, hvor vi i år har Justin Fields, Zach Wilson, Trey Lance og Mac Jones. 2012 kunne på anden- og starten af tredjedagen derudover byde på spillere som Nick Foles og Kirk Cousins, samt en Brock Osweiler, der havde de fysiske tools. Her kan andendagen i år meget vel byde på spillere som Davis Mills, Kellen Mond og Kyle Trask.

Det er utopi at tro at de alle vil komme til at slå til – historikken taler for at vi meget vel kan stå tilbage med kun nogle få af førsterundevalgene og måske ét af andendagsvalgene, der reelt bliver gode (eller mere end dét) NFL-quarterbacks. Men mangler man en quarterback, er der i hvert fald masser af spændende spillere at kigge i retning af i år.

Trevor Lawrence er det klare guldæg i årgangen, og en spiller det er svært at udsætte mange ting på. Bag ham har jeg Fields og Wilson næsten side om side – Fields ender med en marginalt højere grade hos mig, men på ren fornemmelse ville jeg nok gå med Wilson først. Small-schooler Trey Lance har uhyre spændende potentiale, men mangler at bevise sig mod de bedste modstandere. Det omvendte gør sig gældende for Mac Jones, der er en superintelligent og præcis passer, men mangler den store upside – hvad han mangler at bevise er, at han kan præstere uden at have de bedste medspillere.

Davis Mills og Kellen Mond har begge det rå talent til at kunne slå igennem i NFL, og især Mills er jeg blevet varmere på for hver gang tankerne er vendt tilbage til ham. Hans tape efterlod mig med nogle bekymringer, og mens jeg stadig vil være lidt påpasselig med at lade mig forblænde af det åbenbare talent, så er tiltroen til at han kan ende med at slå igennem blevet større med tiden. Kyle Trask er jeg omvendt blevet mindre lun på som processen er skredet frem, og jeg vil personligt kun vælge ham som en backup – det vil jeg dog være nogenlunde tryg ved.

Jamie Newman er i min bog nærmest anti-Mac Jones – tog man de bedste traits fra begge spillere ville vi stå med en quarterback, der kunne presse Lawrence i kampen om at være den bedste i årgangen. Hvor Jones grader godt ud på mange af de vigtige parametre, falder han lidt igennem på de fysiske aspekter af spillet; omvendt har Newman spændende flashes og stort fysisk potentiale, men på alle de parametre jeg vægter højt i en quarterback, har han mangler. Går alt vel kan han godt ende som starter, men jeg tror ikke for alvor på det.

Derefter rammer vi de klare backuptyper uden den store upside – Shane Buechele, Sam Ehlinger, Ian Book – og jeg ser ret beset kun én yderligere quarterback i resten af klassen med starterupside: Feleipe Franks. Han er dog nede som min QB13, da jeg ser alt for lang vej igen for ham til at jeg tror på at det går op i en højere enhed for ham.

Tanker fra Teis Joranger (Gul Klud)

Det er virkelig en spændende quarterback-årgang i år, og der er næsten noget til enhver smag. Lawrence og Fields er klar etter og toer for mig, og selvom Fields har nogle ting, han skal arbejde på, synes jeg, mange overdriver hans svagheder. Lawrence har også ting, han skal arbejde på, men er all round bare et kæmpe talent med hele pakken. De fleste trænerstaber burde kune polere det sidste hos Lawrence.

Herefter er jeg lidt mere skeptisk omkring Zach Wilson end mange andre. For mig skal han stadig lære at spille quarterback indenfor et system og gå gennem sine progressions på en kontrolleret og korrekt måde. Der synes jeg faktisk, at Lance er bedre til at spille med en god mental proces, omend hans gennemsnitlige præcision er en bekymring.

Mac Jones er et varmt samtaleemne, og selvom hans præcision er god, og han har godt styr på den mentale side af spillet, så føler jeg stadig, han er en quarterback, hvor tingene skal gå som planlagt, hvis han skal have succes. Jeg frygter for hans evne til at skabe selv.

Efter Mac Jones kommer vi ned i projekterne. Mills’ mentale proces er ringe lige nu, men han har virkelig noget potentiale, hvis man kan banke de værste vaner væk. Monds teknik og svingende præstationer gør ham til en svær vurdering, men hæves bundniveauet er der starterpotentiale. Trask er all round solid, men også all round uinteressant, synes jeg. Derefter er vi ude i long shots.

Læs alle positionsrangeringer


QB | RB | WR | TE | OT | IOL | DT | EDGE | LB | CB | S


Related Articles

Skriv et svar

Back to top button