Rangeringer

Draftrangeringer: Top 20 cornerbacks

Vi fortsætter her på Draftbeat vores gennemgang af de bedste spillere på de forskellige positioner. Cornerback-årgangen er en af de dybeste positioner i årets draft, og der er talent at hente i alle runderne.

Cornerbacks bliver vigtigere og vigtigere i nutidens NFL, og derfor er NFL-holdene nok glade for, at cornerback-årgangen i år er en af de dybeste positioner i årets draft. Der er talent hele vejen igennem draften, og du kan i alle runderne finde god værdi.

Her får du en top 20-liste fra Draftbeats Huddle Up DK (fælles grade fra Peter Meier Jensen, Rasmus Holse og Magnus Bendixen) og Teis Joranger, som de ser cornerback-årgangen lige nu. Du kan se tanker til årgangen under tabellen med rangeringerne.

Læs alle positionsrangeringer
QB | RB | WR | TE | OT | IOL | DT | EDGE | LB | CB | S

Husk, at du også kan lytte til Det Ovale Kontor, hvor Draftbeat var på besøg og snakke om de defensive spillere. Du finder podcasten i bunden af artiklen eller i din podcast-app.

Du kan læse om hvilke hold, der mangler cornerbacks i oversigten over hvert holds mangler på Gul Klud.

Grades tager ikke højde for positionens værdi, så en quarterback med en andenrundegrade vil stadig være et førsterundevalg værd, mens en runningback med førsterundegrade næppe er et førsterundevalg værd.

Vær også opmærksom på, at Huddle Up DK og Teis Joranger giver grades med to forskellige grading-systemer, så en 2B-grade på tværs af de to lister er ikke nødvendigvis 1:1 sammenlignelige. Der er altså et forskelligt antal spillere i hver kategori.

RangeringHuddle Up DKTeis Joranger
1Caleb Farley, Virginia Tech - 1APatrick Surtain, Alabama - 1B
2Patrick Surtain, Alabama - 1ACaleb Farley, Virginia Tech - 1B
3Jaycee Horn, South Carolina - 1CJaycee Horn, South Carolina - 1B
4Ifeatu Melifonwu, Syracus - 2AGreg Newsome, Northwestern - 2B
5Kelvin Joseph, Kentucky - 2BIfeatu Melifonwu, Syracus - 2C
6Greg Newsome, Northwestern - 2BKelvin Joseph, Kentucky - 3A
7Asante Samuel Jr., Florida State - 2CTyson Campbell, Georgia - 3B
8Elijah Molden, Washington - 3AEric Stokes, Georgia - 3B
9Tyson Campbell, Georgia - 3AAsante Samuel Jr., Florida State - 3C
10Robert Rochell, Central Arkansas - 3AElijah Molden, Washington - 4A
11Paulson Adebo, Stanford - 3APaulson Adebo, Stanford - 4B
12Eric Stokes, Georgia - 3BAmbry Thomas, Michigan - 4C
13Marco Wilson, Florida - 3BMarco Wilson, Florida - 4C
14Ambry Thomas, Michigan - 3CBenjamin St-Juste, Minnesota - 4C
15Aaron Robinson, UCF - 4ARobert Rochell, Central Arkansas - 4C
16Shakur Brown, CB, Michigan State - 4BAaron Robinson, UCF - 5A
17Tre Brown, Oklahoma - 4BZech McPhearson, Texas Tech - 5A
18Camryn Bynum, California - 4CTre Brown, Oklahoma - 5A
19Benjamin St-Juste, Minnesota - 4CTay Gowan, UCF - 5B
20Tay Gowan, UCF - 5ACamryn Bynum, California - 5B

Tanker fra Peter Meier Jensen (Huddle Up DK)

Cornerbackklassen er én af de dybeste klasser i denne årgang – og måske dén dybeste hvis vi kun ser på den defensive side af bolden.

I toppen har vi Caleb Farley som etter – nummer 4 samlet set i hele årgangen – men skulle vi indregne skadesbekymringen ved ham ville han i hvert fald ryge én plads ned. Talentet er dog ikke til at tage fejl af. Patrick Surtain II bibringer et alsidigt skill-set til positionen, og selvom han ikke får det til at se flashy ud på samme måde som Farley er i stand til, laver han bare de nødvendige spil. Han har muligvis den bedste spilforståelse i hele klassen.

Jaycee Horn er i spil til at være første cornerback af brættet – i kamp mod Surtain – men vi har ham hængende et stykke bag de andre. Han har alle betingelser for at kunne blive en succes som en fysisk man cover corner, men han skal lære at tone lidt ned for ikke at trække en masse flag på NFL-niveau.

I anden runde har vi et godt øje til to spillere, der næppe kommer til at gå helt så højt – Ifeatu Melifonwu er lillebror til bust Obi Melifonwu, og har mange af de samme atletiske evner som sin bror, men hvor Obi bl.a. virkede til at falde igennem på manglende vilje til at leve op til sit potentiale, virker det ikke til at være en bekymring hos Ifeatu. Potentialet er skyhøjt, men han er stadig rå. Kelvin Joseph minder mig på mange måder om Noah Igbinoghene, der blev valgt i bunden af første runde sidste år, som en one-year starter, der har spændende upside, men en del mangler – ingen af manglerne virker dog til ikke at være noget der kan fikses. Der er dog vedholdende rygter om off-field issues, der meget vel kan betyde at vi skal ned i tredje runde, eller måske helt ud på tredjedagen, før Joseph bliver valgt. Men, igen, vi tager ikke hensyn til det i vores grades, og på talentet indtager han femtepladsen.

Greg Newsome II ligner et førsterundevalg. Han har en fysisk spillestil, god længde og glimrende evner i zoneopdækning, mens han samtidig læser spillet godt. Han har dog kæmpet med at omsætte sine forsvarede kast til interceptions og mangler noget fart. Man kan sagtens se potentialet, og hans glimrende Pro Day har trukket ham op, men altså kun til en sjetteplads hos os.

Asante Samuel Jr. minder på mange fronter om sin far, men dog ikke en helt så god udgave. Han kan presse på for et valg i første runde, men det er altså tidligere end vi er trygge ved at vælge ham, selvom vi egentlig godt kan lide ham. Elijah Molden er en spiller, det er svært – reelt set umuligt – ikke at kunne lide. Han har fremragende spilforståelse og ball skills, og giver fuld skrald på hvert eneste spil, men han er undersized, mangler top-end atletiske evner og er formentlig begrænset til slotten. Det sætter bare et loft på hans grade, hvor stor en fornøjelse det ellers er at se ham spille.

Tyson Campbell har spændende upside, men han mangler i høj grad at få sat sit spil sammen. Der er snak om første runde, men der er for lang vej igen, når man også tager hans tvivlsomme ball skills med i beregningen. Robert Rochell leverede en imponerende Pro Day, der fik skabt noget hype, og han har også tape til nogenlunde at bakke det op. Han mangler teknik og er et udviklingsprojekt, der ikke skal for meget i aktion tidligt – men får han det hele til at gå op, kan han blive virkelig virkelig god.

Udenfor top 10 har yderligere fire spillere en tredjerundegrade hos os. Alle fre – Adebo, Stokes, Wilson og Thomas – er spændende atleter. Stokes minder en del om holdkammeraten Tyson Campbell – det er frustrerende at se hvordan de bare ikke evner at vende hovedet for at følge bolden når de dækker ned ad banen, og det koster i den samlede grade. Spilforståelsen virker ellers god hos Stokes. De øvrige tre halter lidt efter på spilforståelsen. Marco Wilson er den mest spændende i gruppen, med virkelig spændende naturlige fysiske evner. De er desværre bare kombineret med et hoved, der er skruet forkert på. Manglende disciplin både ift. penalties og ift. spillet på banen koster ham.

Aaron Robinson har mange fans, men det er ikke her på Draftbeat de findes. Jeg troede vi var lave på ham ved at have ham som nummer 15, men Teis har ham én tak længere nede. Det er ikke at jeg ikke kan se potentialet – han kommer bare med spørgsmåsltegn omkring hvorvidt han kan spille udvendigt, spillestil (tager sig selv ud af spil), spilforståelse og ball skills (én interception i 30 kampe). Og så bliver han 24 i sin rookiesæson. Det er en skidt kombination.

Blandt de nederste fem vil jeg fremhæve to spillere: Shakur Brown er en ballhawk, der kun har ét års startererfaring og formentlig er begrænset til slotten, mens Camryn Bynum er en leder med glimrende spilforståelse og god disciplin i sit spil – hans manglende fart og atletiske evner trækker ham dog ned, og det er muligt at han vil nyde godt af et skifte til safety.

Der er ikke fundet plads til Shaun Wade, der ellers var anset som et top 50-valg forud for sæsonen. Han havde dog et katastrofalt 2020, hvor han blev udstillet på ydersiden, og foruden tape, der highlighter spillemæssige bekymringer, virker han slet ikke ligeså atletisk på tape som han testede.

Tanker fra Teis Joranger

Det er en dejlig årgang i år på cornerback. Der er næsten noget spændende i alle runder, og jeg har ganske store forventninger til årgangen i NFL.

I toppen har jeg en trio, der ligger ganske tæt. Farley havde været øverst, hvis han ikke havde haft den trist rygskade. Hans naturlige atletiske evner og ball skills er i en kategori for sig. Surtain har lidt stivere hofter, men til gengæld er hans spilforståelse i en kategori for sig. Horn er lidt en kombination, der har en god portion af begge ting. Horns største trumfkort er dog hans fysiske spillestil.

Greg Newsome var jeg lidt i tvivl om, da jeg så ham. Han har haft en del skader, og systemet hos Northwestern udfordrede ham ikke på så mange måder. Hans spilintelligens, atletiske evner og indstilling kan der dog ikke stilles spørgsmålstegn ved.

Ifeatu Melifonwu har størrelse og gode atletiske evner, og jeg synes også, at hans spil er ret solidt. Han er nok mest velegnet til et cover 3-tungt forsvar, men her bør han også boltre sig. Kelvin Joseph har alverdens talent, men er stadig lidt upoleret i sit spil. Og rygterne om off field-problemer er betydelige, hvorfor han også trækkes en smule ned.

Jeg kan bedre lide de to Georgia-corners end Huddle Up, og selvom jeg er helt enig i Peters kritik af dem, synes jeg bare, at deres spilforståelse og teknik langt hen ad vejen er solid. Campbell får placeringen over Stokes pga. bedre hofter.

Asante Samuel er højt elsket nogle steder, men hans tape klikkede bare ikke for mig. Til gengæld er det ikke svært at huske Elijah Moldens tape, da det footballmæssigt er en fornøjelse. Det er mere de atletiske evner og størrelsen, der bekymrer.

Efter Molden kommer vi ned i projekterne og håbene. Adebo har alle de værktøjer, man kunne ønske sig, men hans tape er noget rod. Jeg kan ret godt lide Ambry Thomas, som jeg synes ligner en talentfuld man corner. Marco Wilson og Robert Rochell bevæger sig strålende, men skal lægge på disciplinen. Benjamin St-Juste er perfekt til et cover 3-system.

Herefter vil jeg fremhæve Zech McPhearson og Tre Brown. McPhearson er en fin all round-spiller, der viste fin fornemmelse i zoneopdækningen. Tre Brown er en klassisk slotcornerback, som jeg tror lidt på.

Både Tay Gowan og Camryn Bynum fortjener chancen, selvom jeg forventer, at begge bliver valgt meget sent. Gowan bevæger sig ret fornuftigt og har god længde. Bynum er bare en klog spiller, der spiller fysisk og tackler godt. Smid ham ind i et cover 2-hold, og så skal han nok gøre det fint. Måske som safety endda.

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button