Rangeringer

Draftrangeringer: Top 15 indvendige offensive linjemænd

Vi fortsætter her på Draftbeat vores gennemgang af de bedste spillere på de forskellige positioner. Den indvendige offensive linje mangler nogle stjerner i toppen af draften, men dybden er ganske imponerende på andendagen.

Det er sjældent, at de indvendige offensive linjefolk trækker overskrifter, men der er i årets draft en hel del fornuftig dybde på guard og center. Især hvis man mangler en center har man en håndfuld talentfulde spillere at vælge imellem.

Her får du en top 15-liste fra Draftbeats Huddle Up DK (fælles grade fra Peter Meier Jensen, Rasmus Holse og Magnus Bendixen) og Teis Joranger, som de ser de indvendige offensive linjefolk lige nu. Du kan se tanker til årgangen under tabellen med rangeringerne.

Læs alle positionsrangeringer
QB | RB | WR | TE | OT | IOL | DT | EDGE | LB | CB | S

Husk, at du også kan lytte til Det Ovale Kontor, hvor Draftbeat var på besøg og snakke om de offensive spillere. Du finder podcasten i bunden af artiklen eller i din podcast-app.

Du kan læse om hvilke hold, der mangler offensive tackles i oversigten over hvert holds mangler på Gul Klud.

Grades tager ikke højde for positionensværdi, så en quarterback med en andenrundegrade vil stadig være et førsterundevalg værd, mens en runningback med førsterundegrade næppe er et førsterundevalg værd.

Vær også opmærksom på, at Huddle Up DK og Teis Joranger giver grades med tre forskellige grading-systemer, så en 2B-grade på tværs af de tre lister er ikke nødvendigvis 1:1 sammenlignelige. Der er altså et forskelligt antal spillere i hver kategori.

RangeringHuddle Up DKTeis Joranger
1Alijah Vera-Tucker, USC -1BAlijah Vera-Tucker, USC -1C
2Landon Dickerson, Alabama - 2ALandon Dickerson, Alabama - 2A
3Jalen Mayfield, Michigan - 2BJalen Mayfield, Michigan - 2C
4Creed Humphrey, Oklahoma - 2BAaron Banks, Notre Dame - 3B
5Aaron Banks, Notre Dame - 2CCreed Humphrey, Oklahoma - 3B
6Trey Smith, Tennessee - 3ABen Cleveland, Georgia - 3C
7Kendrick Green, Illinois - 3AJackson Carman, Clemson - 3C
8Ben Cleveland, Georgia - 3AQuinn Meinerz, Wisconsin-Whitewater - 4B
9Jackson Carman, Clemson - 3AWyatt Davis, Ohio State - 4B
10Quinn Meinerz, Wisconsin-Whitewater - 3BKendrick Green, Illinois - 4B
11Drew Dalman, Stanford - 3CRobert Hainsey, Notre Dame - 4B
12Wyatt Davis, Ohio State - 3CTrey Smith, Tennessee - 4B
13Jared Hocker, Texas A&M - 4ADrew Dalman, Stanford - 4C
14Drake Jackson, Kentucky - 4ADeonte Brown, Alabama - 5A
15David Moore, Grambling State - 4BDavid Moore, Grambling State - 5A

Tanker fra Peter Meier Jensen (Huddle Up DK)

Jeg finder ikke umiddelbart IOL-årgangen helt så spændende på indersiden som på tackle, men der er stadig en del kvalitet at komme efter. Deler man klassen op mellem guards og centers, er jeg positivt overrasket over mængden af interessante spillere til midten af linjen. Det er et punkt hvor jeg føler de seneste par drafts har ladet en del tilbage at ønske – der har været fine spillere til toppen, men dybden har ladet meget tilbage at ønske. Ikke at denne årgang er en dyb som Marianergraven, men vores sjetterangerede center, Drake Jackson, ville være gået ind som nummer 4 i 2019 og nummer 5 i 2020-centerklasserne.

Vi har set ni centers i år, som alle har draftable grades – i 2020 så vi også ni, men kun syv der fik en draftable grade, mens vi i 2019 ikke havde behov for at se flere efter seks – og de to laveste grades i den årgang rangerede lavere end vores OC9 i år (Michal Menet). På guard er klassen klart stærkere i toppen end sidste års årgang, hvor mange spillere dog rangerede tæt, da de først begyndte at dukke op; vores OG3 i år ville have været etter sidste år, men vores OG10 ville kun have været nummer 11 i sidste års klasse.

Ser vi på alle de spillere vi har gradet som IOL – vi ser altså bort fra fx Rashawn Slater, som vi havde i OT-gennemgangen – er Alijah Vera-Tucker klart etter hos os. Han har alsidighed nok til potentielt at spille alle fem positioner på linjen, men han bør være bedst tjent med at line op indvendigt. Hans spilforståelse er den bedste i IOL-årgangen i vores bog.

De efterfølgende to er vi enige med Teis om er Landon Dickerson og Jalen Mayfield. Dickerson hyldes for sine intangibles og er en fornøjelse at se spille, og mens vi ikke indregner skader i vores grade, så er to korsbåndsskader og to sæsonafsluttende ankelskader svære at ignorere når snakken falder på ham. Mayfield er en intelligent spiller, der overhovedet ikke er flashy, men bare får klaret jobbet. Han spillede tackle i college, og det skal ikke afvises at et hold vil give ham chancen dér først i NFL – vi ser dog guard som hans bedste fit.

Creed Humphrey er en intelligent og erfaren center, der testede through the roof – helt så atletisk ser han ikke ud på tape, men han er en god atlet. Hans force er i løbespillet, og mens jeg godt kan savne lidt mere power fra ham i den del af spillet, så får han – lidt som Mayfield – bare klaret jobbet, og det skal ikke underkendes. Aaron Banks er bomstærk, nogenlunde teknisk velfunderet – trods plads til forbedringer – og intelligent, og vil være ubehagelig at stå overfor når hans hold skal løbe bolden.

Trey Smith er svær at blive klog på, og det er måske lidt en projektion at have ham så højt som tilfældet er. Han er klart på sit bedste i løbespillet, men mangler en del teknisk. Der virker dog til at være tilpas gode takter til at det kan gå op i en højere enhed. Han har misset en del tid pga. blodpropper, og det er muligt at det – hvis vi indregnede den slags i vores grades – ville koste ham lidt. Han testede chokerende stærkt ved sin Pro Day, hvilket har trukket ham en del op i rangeringen i et ret tæt 3A-felt.

Kendrick Green er en dejlig center at se spille, og det samme kan siges om det kæmpeskuret Ben Cleveland. Han er alt for stor til at skulle være så atletisk som han testede – også selvom, for nu at lyde som en plade der er gået i hak – hans tape ikke virker helt så atletisk.

Jackson Carman er endnu en spiller, der har spillet tackle i college, men formentlig må rykke indvendigt i NFL. Han har kæmpet med vægten, men har trimmet markant ned i draftprocessen – spørgsmålet er hvilket niveau han kommer til at spille på. Stor gut, der er let på tå.

Quinn Meinerz har været den måske mest opsigtsvækkende spiller gennem de seneste måneder, og mens jeg tror han ender med at gå i top 50, så må vi også bare være ærlige og sige at hans tape ikke berettiger det. Slet ikke. Han er sjov og underholdende og har spændende upside, men han hører i min bog til godt en hel runde senere end han formentlig bliver valgt.

Blandt de sidste fem i vores top 15 er to centers og tre guards. På center er Dalman og Jackson begge undersized, og mens Dalman vinder på fremragende atletiske evner og teknik, er Jackson bare en fornøjelse at se spille. Han spiller som var han markant større, og virker altid i kontrol over hvad han laver. På guard er Wyatt Davis en spiller der formentlig også går tidligere end vi har ham rangeret, men han er en uatletisk phone booth-blocker, der derfor kommer med nogle klare begrænsninger ift. scheme. Det samme gør Jared Hocker, der dog virker en tand mere atletisk, men ikke er helt så dominerende som Davis kan være. David Moore er en interessant sleeper, der kan være en mand at kigge i retning af hvis man ville have taget Aaron Banks, men ikke fik ham.

Deonte Brown og Josh Myers er et par markante navne, der ikke er fundet plads til, og der er bare ikke meget andet at sige end at vi ikke er fans. Myers er eksplosiv, men mangler teknik og anchor, og han kan blive en liability i kastespillet. Brown er et skrummel af en guard, der har masser af styrke, men er for afhængig af at vinde ved første kontakt – han mangler atletiske evner, spilforståelse og evnen til at fastholde sine blokeringer. Det er i begge tilfælde en chance vi lader andre hold tage.

Tanker fra Teis Joranger

Jeg synes ikke, at der kan være tvivl om, at Alijah Vera-Tucker er årets bedste guard-talent. Han spillede tackle i 2020 hos USC, men hans længde gør sig bedre indvendigt. Han har fantastisk quickness og en dejlig play speed. Efter ham har jeg Dickerson, der bare er en bundsolid og dygtig spiller. Skader er det primære, der holder ham fra en førsterundegrade fra mig.

Jalen Mayfield er en spiller, jeg er ret usikker på. Jeg kunne godt lide hans potentiale i de tre kampe, han spillede i 2020, men han har også nogle betydelige tekniske mangler stadigvæk, og han testede ikke så godt, som jeg havde håbet. Måske burde jeg flytte ham længere ned, men jeg tror stadig, man kan få en rigtig god guard ud af ham med lidt tålmodighed.

Herefter kommer vi ned til en kvartet af offensive linjemænd, der ligger ret tæt. Aaron Banks er bare en bundsolid spiller, der nok aldrig bliver en superstjerne, men bør være en starter i mange år. På samme måde har jeg det med Ben Cleveland, der er kæmpe skrummel af et menneske, men han er bare overraskende solid i pass pro. I et gap scheme bør han virke, mener jeg.

Creed Humphrey har super potentiale, men jeg synes egentlig ikke, at hans tape var ret godt – hverken i løbe- eller kastespillet. Balance og pass pro-teknik var store bekymringer. Jackson Carman har også glimrende potentiale, og han vil gøre sig bedre som guard end tackle, synes jeg. Også hos ham er fodarbejdet en ting, han lige skal have styr på.

Herfra er der et lille spring ned til årets solstrålehistorie Quinn Meinerz. Hans tape er ikke noget særligt, men han testede fantastisk, og han har brugt store dele af efteråret 2020 på at træne, hvorefter han efter sigende var sublim til Senior Bowl. Derfor lader jeg tvivlen komme ham lidt til gode, selvom anden runde, som rygterne går på, stadig er for pebret til mig.

De næste er tæt på Meinerz og tæt generelt. Jeg kan egentlig ikke lide Wyatt Davis og Trey Smiths tape, og jeg ville nok ikke selv vælge dem, men de har trods alt nogle kvaliteter, der kunne virke i NFL. Det samme kan siges om Deonte Brown, som jeg ved, at Huddle Up DK har meget lavere.

Til gengæld kan jeg gode lide potentialet hos Kendrick Green, Drew Dalman og Robert Hainsey, som jeg alle mener har en del potentiale som centere. Green er vild og eksplosiv, men skal lære at styre sine bevægelser og teknik. Dalman er lille og atletisk, men har dejlig teknik – størrelsen er største svaghed. Hainsey er bare super klog med solid teknik og glimrende agility. Jeg tror, at han vil blomstre op som center eller guard fremfor tackle, som han spillede i college.

Jeg har ikke set Jared Hocker og Drake Jackson, som Huddle Up har med, men det kan være, jeg lige skal se, om jeg kan klemme dem ind her i de næste par dage.

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button