Rangeringer

Draftrangeringer: Teis Jorangers top 50 før Combine

Med Los Angeles Rams udnævnt som Super Bowl-vindere, er alle hold nu endelig i off season-mode, og derfor er det tid til at kigge lidt nærmere på de største talenter i årets draft. Her er de 50 bedste spillere, som Teis Joranger på nuværende tidspunkt vurderer det.

Super Bowl 56 er afgjort, og stort tillykke til Los Angeles Rams, der slog Cincinnati Bengals i en intens og spændende Super Bowl. Husk I kan læse reaktioner fra Super Bowl på Gul Klud.

Dermed er alle 32 hold nu i off season mode, og det er derfor tid til at kigge frem mod NFL-draften. Her venter der endnu en spændende årgang, og her på draftbeat er vi godt i gang med at se en masse spillere.

Her er jeg (Teis Joranger red.) nået igennem 95 spillere, og jeg har prioriteret de største navne i draften, så jeg nu kan udgive min første top 50-rangering forud for årets scouting combine, der begynder om 13 dage.

I kan klikke på alle spillernes navne og læse nærmere om spillerens styrker og svagheder, som vi ser dem på Draftbeat.

Læs også: Mock draft tid! Et bud på første runde

1) Kyle Hamilton, S1, Notre Dame
Der er ingen tvivl i mine grades. Kyle Hamilton er min klart højest gradede spiller. Afstanden fra Hamilton ned til nummer to er lige så stor som fra nummer to til nummer 10. Hamilton er en stor og høj safety, og han ser meget atypisk ud, men han er hyper atletisk og læser spillet fantastisk. Han er den eneste spiller i årets draft, som jeg vil overveje at kalde et generational talent.

2) Derek Stingley, CB1, LSU
Derek Stingley har kun spillet en begrænset mængde football de sidste par sæsoner pga. skader, og det skal man selvfølgelig have med i sine overvejelser. Jeg synes dog, at han er et virkelig stort talent. Han bevæger sig fremragende, har god størrelse og viste sublime ball skills i 2019-sæsonen.

3) Kayvon Thibodeaux, EDGE1, Oregon
Det er en rigtig stærk EDGE-årgang i år, og øverst af dem alle har jeg Kayvon Thibodeaux. For mig har han den største upside, da hans kombination af størrelse, atletiske evner og styrke er unik. Systemet hjalp ham ikke meget, så en spiller som Aidan Hutchinson producerede bedre i college, men jeg synes, at talentet er større hos Thibodeaux.

4) Treylon Burks, WR1, Arkansas
I endnu en spændende receiver-årgang har jeg størst fidus til den fysisk intimiderende Burks. Han minder mig om en kombination af Deebo Samuel og A.J. Brown. Han er måske ikke den samme ruteløber som de andre receiver i toppen af årgangen, men hans kombination af fart, styrke, ball skills og evner med bolden i hænderne gør ham til et kæmpe talent.

5) Charles Cross, OT1, Mississippi State
Der er tre virkelig gode tackle-talenter i årets draft, og det er ganske tæt mellem de tre. De er forskellige typer, så det handler for holdene også i høj grad om systemmæssig præference. Cross er den bedste pass protector af de tre, og det vægter højt hos mig. Hans elegante bevægelsesevner og fine teknik skinner igennem. Eneste lille svaghed er, at han skal blive lidt stærkere.

6) Evan Neal, OT2, Alabama
Evan Neal skal til gengæld ikke blive stærkere. Han er et monstrum af et menneske, der vil være en af NFL’s største tackles. På trods af det bevæger han sig så godt, at man næsten ikke kan forstå det, og alene hans størrelse vil gøre ham meget svær at runde. Balancen er hvor, Neal skal forbedre sig mest.

7) David Ojabo, EDGE2, Michigan
Hvad?? Er Aidan Hutchinson ikke engang den bedste Michigan-EDGE i denne rangering? Buuuuh. Ja, sådan har jeg rangeret dem. Hutchinson er måske nok den bedste EDGE af de to lige nu, men jeg drafter ikke spillere for, hvem der er bedst i år. Jeg drafter efter, hvem, jeg tror, bliver bedst de næste 10 år. Og Ojabo har bare bedre atletiske evner, og han er allerede langt mere udviklet, end mange giver ham kredit for, synes jeg.

8) Ikem Ekwonu, OT3, N.C. State
Ekwonu trækker det korteste strå af de tre store tackles, men han er jo stadig et stort talent. Ekwonu ender under de to andre, fordi han er lidt længere væk i pass protection. Han er dog et fysisk monster i løbespillet, og han kunne også sagtens starte sin karriere på guard.

9) George Karlaftis, EDGE3, Purdue
Jeg tror ikke, at Karlaftis går i top 10 af årets draft, da han har lidt korte arme og måske ikke er så fleksibel som en Ojabo. Men jeg har stadig et svag punkt for den store græker, der har imponerende eksplosivitet og teknik. Han virker bare til at forstå, hvordan man vinder som pass rusher.

10) Tyler Linderbaum, IOL1, Iowa
Jeg har ikke set et center-talent lige så god som Tyler Linderbaum i de fem års tid, jeg har set spillere. Han er ikke så stor, men han er virkelig atletisk og teknisk ekstremt velfunderet.

Læs også: Rekorder sat i Super Bowl

11) Aidan Hutchinson, EDGE4, Michigan
Blandt nogle er Aidan Hutchinson favorit til førstevalget i draften, men jeg synes ikke, at han er helt så talentfuld. Jeg synes, han mangler nogle atletiske evner for at kunne blive et top 5-valg i en draft. Men som nr. 11 er man jo stadig et virkelig stort talent.

12) Trent McDuffie, CB2, Washington
Udover det fantastiske navn, så har McDuffie også andre ting kørende for sig. Han har lynhurtige fødder, som gør ham i stand til at både at spille man coverage og zone coverage. Derudover viser han høj spilintelligens og en dejlig fysisk spillestil. Det er svært at bede om meget mere.

13) Nakobe Dean, LB1, Georgia
Nakobe Dean er måske den sjoveste spiller i årets draft. Han flyver rundt fuldstændig uden tøven i sit spil. Han er en forrygende blitzer og outstanding mod løbet. Største bekymring er, at han er ret lille, og det kan godt gøre nogle spil svært for ham i NFL. Men sikke en flue i en flaske af en linebacker.

14) Drake London, WR2, USC
Jeg bemærkede London allerede i sidste års draft, da jeg så hans holdkammerat Amon-Ra St. Brown. Dengang lignede han et stort talent, og han imponerede også i 2021, inden han fik en skade. Han er høj, men bevæger sig virkelig godt, og så er han overraskende farlig med bolden i hænderne.

15) Ahmad Gardner, CB3, Cincinnati
Cornerback-årgangen er rigtig solid i år, og Gardner er den tredje af syv i min top 50. Han er høj, men bevæger sig godt og kontrolleret, og så virker han bare altid til at være i den rigtige position. På tre år i college tillod han 0 touchdowns.

16) Jordan Davis, DT1, Georgia
Jordan Davis er en af de mest unikke spillere, vi har set, i nogle år. Han er et kolossalt menneske, der er fuldstændig umulig at flytte mod løbet. Man skal dog spørge sig selv om, hvor højt man kan tage en mand, der kun spillede omkring 25 snaps pr. kamp i college. Hvis man kan få 40+ snaps ud af ham pr. kamp, så er talentet dog til første runde, mener jeg.

17) Garrett Wilson, WR3, Ohio State
Ohio State bliver ved med at spytte gode wide receivere ud, og Garrett Wilson kunne meget vel blive den første receiver valgt i årets draft. Han er en rigtig lovende ruteløber, der hurtigt kan blive en af de bedste i NFL til netop den del af spillet.

18) Travon Walker, EDGE5, Georgia
Travon Walker er endnu en spiller, som jeg ikke forventer alverden af i den første sæson, men jeg tror virkelig, han kan blive en profil 2-3 år ude i fremtiden. Han er stor og virkelig atletisk, men mangler teknisk udvikling. Han minder en del om Rashan Gary, som Packers valgte i første runde for tre år siden. I 2021 var Gary en af ligaens bedste pass rushere.

19) Jermaine Johnson, EDGE6, Florida State
Sjette EDGE-spiller i top 20. Sikke en årgang! Jermaine Johnson er stor og atletisk, og han er virkelig en mand, der regelmæssigt laver rav i den mod løbet. Som pass rusher mangler han lidt teknisk, og så er han ikke helt så fleksibel som nogle af de andre top EDGEs.

20) Chris Olave, WR4, Ohio State
Årets bedste ruteløber hedder, efter min mening, Chris Olave. Han forstår bare at gøre det ukomfortabelt for defensive backs, og han har bare en plan på alle typer af spil. Han er lidt spinkel og bringer næsten intet med bolden i hænderne, og derfor må han nøjes med en 20. plads.

21) Zion Johnson, IOL2, Boston College
Zion Johnson har både spillet tackle og guard i college, men han er uden tvivl en indvendig offensiv linjemand i NFL. Han er ikke så høj, og derfor er han måske også center i NFL, men jeg synes, at hans teknik, spilforståelse og funktionelle styrke er virkelig god.

22) George Pickens, WR5, Georgia
Et af årets store wild cards i draften hedder George Pickens. Han havde en flot sæson i 2019, men 2020-sæsonen blev afkortet pga. Corona, og han rev korsbåndet over inden 2021, så han kun spillede i fire kampe. Går man dog tilbage til 2019 og 2020, synes jeg, at talentet er tydeligt hos Pickens. Jeg tror ikke, at han går i første runde, fordi der er nogle usikkerheder, men talentet er til det.

23) Logan Hall, DT2, Houston
På 23. pladsen rammer vi et af mine personlige draft crushes. Logan Hall er lidt en hybrid mellem en defensive tackle og en EDGE, og holdene kan med fordel bruge ham over hele linjen. Jeg synes, at Hall har en fantastisk kombination af eksplosivitet, længde og styrke, og jeg tror, han bliver en giftig pass rusher i NFL.

24) Leo Chenal, LB2, Wisconsin
Fra et draft crush til et andet. Leo Chenal er en stor og tung linebacker, der gør sit bedste arbejde mod løbet. Jeg er dog imponeret over hans bevægelsesevner for en tung linebacker at være, og jeg tror godt, at han kan bidrage på kastedowns i NFL, hvis man lader være med at bruge ham i man coverage. Virkelig en dejlig football spiller.

25) Devin Lloyd, LB3, Utah
Jeg kan rigtig godt lide årets linebacker-årgang, og Devin Lloyd er en linebacker, som mange forventer går i første runde. Og måske endda også først af alle linebackere. Han er eksplosiv og kraftfuld, og han er en dygtig pass rusher, som er et seriøst våben som blitzer.

26) Jameson Williams, WR6, Alabama
De første fem receivere kan ikke matche Jameson Williams’ fart, men jeg synes til gengæld ikke, at Williams matcher dem teknisk og på ball skills. Derudover rev Williams korsbåndet over i slutningen af college-sæsonen, så lægens ord bliver vigtige for ham til combine.

27) Roger McCreary, CB4, Auburn
Der er tydelige bekymring ved McCreary, som ikke vil imponere til combine og har nogle virkelig korte arme relativt til andre cornerbacks. Jeg kan dog ikke ignorere hans virkelig fine tape. Han er teknisk rigtig solid og virker bare til at have en god fornemmelse for spillet. Og jeg synes ikke, at de korte arme for alvor kommer til udtryk hos ham. Derfor stoler jeg på mine øjne og er klar på at tage ham i bunden af første runde.

28) Kenneth Walker, RB1, Michigan State
Så ramte vi årets første runningback, og det bliver Kenneth Walker fra Michigan State. Han er virkelig en dygtig runner, der er eksplosiv og svær at tackle. Han mangler udvikling i kastespillet, men på trods af det, så synes jeg, han er den mest talentfulde runningback.

29) Devonta Wyatt, DT3, Georgia
Georgia har to af de mest talentfulde defensive tackles i årets draft (og en næste år), og Devonta Wyatt kan sagtens ende som den bedste af de to. Han er rigtig eksplosiv og bevæger sig godt. Han bør havde en impact mod kastet fra første dag i ligaen.

30) Christian Harris, LB4, Alabama
Folk der har fulgt med de sidste par år i mine rangeringer ved, at jeg virkelig har været skeptisk ved nogle ellers hypede Alabama-linebackere. Christian Harris kan jeg dog godt se talentet med, og han er umiddelbart den bedste linebacker i opdækningen blandt de fem linebackere i top 50.

31) Trey McBride, TE1, Colorado State
Der er mange tight ends i årets draft, og selvom der måske ikke er en Kyle Pitts-type, så kan man sagtens finde en starter. Den bedste af årets tight ends, synes jeg, er Trey McBride, der bevæger sig godt, løber habile ruter og har virkelig sikre hænder.

32) Jalen Pitre, S2, Baylor
Mit største draft crush i årets draft hedder Jalen Pitre. Ikke mange snakker om ham i top 50, men han har siden december haft en bundsolid grade hos mig. Han er virkelig eksplosiv og flyver bare rundt med en fantastisk indstilling til spillet. Og jeg tror sagtens, han kan gøre sig i opdækningen, selvom han i college ikke var tvunget til meget.

33) Trevor Penning, OT4, Northern Iowa
Northern Iowa har aldrig fået en spiller valgt i top 50 af en draft, men det ændrer sig i år med Trevor Penning. Den store og atletiske offensive tackle spiller fysisk og har fornuftigt fodarbejde. Hænderne er lidt mere usikre og skal udvikles, men talentet er stort.

34) Bernhard Raimann, OT5, Central Michigan
Jeg har en græker i top 10, og hernede finder vi østrigske Bernhard Raimann. Det er kun et par år siden, at han skiftede fra tight end til offensive tackle, men hans udvikling har været imponerende. Han bruger sine hænder overraskende godt, men han skal stadig blive lidt stærkere og få styr på fødderne.

35) Kaiir Elam, CB5, Florida
Florida har ikke haft meget held med at sende cornerbacks i NFL, men i år prøver de igen med Kaiir Elam. Teknisk skal Elam blive mere disciplineret, og han laver for mange holdings og pass interference. Men han er også høj, bevæger sig godt og viser glimrende instinkter på mange spil.

36) Malik Willis, QB1, Liberty
Hvis I har taget listen fra toppen har i nok spurgt et par gange, hvornår den første quarterback ville komme. I år er det den sidste position til at få en spiller listet, og det siger en del om årgangen. Sidste år havde alle fem førsterundequarterbacks højere grades hos mig, end Willis har. Det er ikke fordi, der ikke er talent, men det er nogle voldsomt usikre kort. Jeg har Malik Willis øverst, fordi hans potentiale er størst, men han er et Josh Allen-agtigt projekt for et NFL-hold

37) Daxton Hill, S3, Michigan
Ligesom Jalen Pitre har vi her en hurtig og alsidig safety. Hill blev brugt både i slotten og som safety i college, men i NFL ligner han en free safety. Han er klog, fysisk og hurtig, og det er en god kombination.

38) Kyler Gordon, CB6, Washington
Sjette og næstsidste cornerback i min top 50 bliver Kyler Gordon. Hans holdkammerat McDuffie er noget højere placeret, men Gordon har også en del talent. Han er virkelig atletisk og stort potentiale, men teknisk og mentalt mangler han lidt over det hele.

39) Sam Howell, QB2, North Carolina
Årets topquarterbacks ligger tæt, og der vil formentlig være mange forskellige holdninger i ligaen. Sam Howell har rigtig mange gode kvaliteter, men hans arbejde i lommen er skrækkeligt lige nu. Kan man få ro på ham i lommen, så har man dog en NFL-starter, tror jeg.

40) Travis Jones, DT4, UConn
Hvis man synes, det er for højt, at tage Jordan Davis i første runde, så kan man vente til anden runde og tage Travis Jones. Han er ikke lige så freaky som Davis, men han er virkelig også bomstærk og dygtig mod løbet.

41) Desmond Ridder, QB3, Cincinnati
Desmond Ridder er nok den quarterback, jeg er mest i syv sind omkring. Jeg synes, han er klart den dygtigste quarterback mentalt, og derfor har jeg lyst til at smide ham en del højere op. Problemet er bare, at Ridder har præcisionsproblemer, som gør det frustrerende at se hans tape. Kan han forbedre præcisionen, så ligner han dog den mest NFL-klar quarterback.

42) Kenyon Green, IOL3, Texas A&M
Der er et kæmpe potentiale hos Green, der er stor, stærk og atletisk. Når teknikken er med ham, så er han virkelig imponerende. Problemet er bare, at han teknisk og mentalt bare er meget ustabil. Derfor er han ‘kun’ placeret som 42 hos mig.

43) Breece Hall, RB2, Iowa State
Årets anden runningback er Breece Hall, og han vinder i høj grad på at have årgangens bedste vision. Han har virkelig en fantastisk fornemmelse for at finde den bedste vej gennem kaosset, og så er han samtidig en halvstor runningback, som man ikke bare lægger ned uden videre.

44) Quay Walker, LB5, Georgia
Hvis man er i tvivl om, hvorfor Georgia vandt college-mesterskabet, så kan man prøve at kigge på denne liste og tælle antallet af forsvarsspillere i min top 50. Og de har endda flere spillere lidt længere nede. Quay Walker er en større linebacker end Nakobe Dean (13), men er stadig atletisk. Han mangler nogle af Deans store spil, men har til gengæld vist lidt mere i opdækningen.

45) Matt Corral, QB4, Ole Miss
Endnu en quarterback og endnu en talentfuld men fejlbehæftet spiller. Corral har et dejligt fysisk potentiale, men han spillede i et angreb, hvor han næsten aldrig blev bedt om at læse banen, som han skal i NFL. Det giver en stor usikkerhed, men kan man få ham med mentalt, kan han sagtens starte i NFL.

46) Jalen Wydermyer, TE2, Texas A&M
Anden og sidste tight end i top 50 bliver Jalen Wydermyer, der er en stor og stærk tight end. Han smed nogle kilo i 2021, og det hjalp ham meget som ruteløber, hvor jeg synes, han er overraskende solid. Han bør være en rigtig solid startende tight end.

47) Arnold Ebiketie, EDGE7, Penn State
Tid til endnu en talentfuld pass rusher i form af Penn States Arnold Ebiketie. Han minder mig en del om Shaq Barrett med det lave tyngdepunkt og god eksplosivitet. Han vil være bedre mod kastet end løbet, men det er også det vigtigste.

49) Boye Mafe, EDGE8, Minnesota
Da jeg så Mafe for første gang, var jeg ikke ret imponeret, og han var rangeret væsentligt længere nede. Jeg vendte dog tilbage til hans tape, og der blev det tydeligt for mig, at jeg havde undervurderet hans fysiske potentiale. Han er virkelig eksplosiv og fleksibel, og han har flere pass rush moves, end jeg først troede. Han virker som en god chance at tage i anden runde.

49) Perrion Winfrey, DT5, Oklahoma
Ligesom Mafe ovenfor, så har vi her med en atletisk spiller at gøre. Winfrey emmer af atletisk potentiale, og han er virkelig svær at holde én-mod-´én i kastespillet. Der mangler meget mod løbet hos Winfrey, og det er nok grunden til, at han ikke går i første runde, men mod kastet kan han blive en stjerne.

50) Andrew Booth, CB7, Clemson
Sidste mand i min top 50 bliver Clemsons Andrew Booth. Cornerbacken har en del atletisk potentiale, og han har også nogle gode højdepunkter. Generelt set synes jeg bare, at der mangler en bedre fornemmelse for spillet, og derfor er han placeret noget lavere end mange andre, der har ham i top 30.

Udvalgte spillere udenfor top 50:
#52: Jahan Dotson, WR, Penn State
#53: Isaiah Spiller, RB, Texas A&M
#55: Kenny Pickett, QB, Pittsburgh
#58: De’Marvin Leal, DT, Texas A&M
#61: Daniel Faalele, OT, Minnesota
#67: Jaquan Brisker, S, Penn State

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button