Rangeringer

Draftrangeringer 2022: Top 20 edge rushers

Vi fortsætter vores kig her på Draftbeat med vores positionsrangeringer. Denne gang kaster vi også over gruppen af edge rushers, der ligner den mest talentfulde i over et årti.

Pass rush er én af de største prioriteter for hold, når fokus rettes mod forsvaret, og i de seneste 25 drafts er det én af de to positioner, foruden quarterback, der er blevet valgt med topvalget. Ser man bort fra quarterbacks, udgør edge rushers fem af de ni største kontrakter i ligaen, målt på gennemsnitlig årsløn (wide receivers udgør de øvrige fire), anført af T.J. Watt.

Læs alle positionsrangeringer
QB | RB | WR | TE | OT | IOL | IDL | EDGE | LB | CB | S

Vi har fået flere stærke edge rushers ind i ligaen over de seneste år, og efter en 2021-draft, hvor der manglede det vanlige navn i toppen af årgangen, tager 2022-årgangen i dén grad revanche. På papiret ligner det her den stærkeste edge-årgang siden 2011, og meget peger i retning af at vi igen skal have en edge rusher valgt med topvalget, og at begge valg i top to, og tre af top fire (måske endda top tre) vil blive brugt på en edge rusher.

Her får du en top 20-liste fra Draftbeats Huddle Up DK (fælles grade fra Peter Meier Jensen, Rasmus Holse og Magnus Bendixen) og Teis Joranger, som de ser edge rusher-klassen lige nu. Du kan se tanker til årgangen fra Peter og Teis under tabellen med rangeringerne.

Bemærk, at grades ikke tager højde for positionel værdi, så en quarterback med en andenrundegrade vil stadig være et førsterundevalg værd, mens en runningback med førsterundegrade næppe er et førsterundevalg værd.

Vær også opmærksom på, at der gives grades efter forskellige grading-systemer, så fx en 2B-grade er ikke nødvendigvis 1:1 sammenlignelig på tværs af systemerne.

RangeringHuddle Up DKTeis Joranger
1Aidan Hutchinson, Michigan - 1AKayvon Thibodeaux, Oregon - 1A
2Kayvon Thibodeaux, Oregon - 1AGeorge Karlaftis, Purdue - 1A
3George Karlaftis, Purdue - 1AAidan Hutchinson, Michigan - 1B
4David Ojabo, Michigan - 1BTravon Walker, Georgia - 1C
5Travon Walker, Georgia - 1BDavid Ojabo, Michigan - 1C
6Nik Bonitto, Oklahoma - 1CJermaine Johnson, Florida State - 2A
7Cameron Thomas, San Diego State - 1CArnold Ebiketie, Penn State - 2B
8Jermaine Johnson II, Florida State - 2CBoye Mafe, Minnesota - 3B
9Boye Mafe, Minnesota - 2CJosh Paschal, Kentucky - 3B
10Arnold Ebiketie, Penn State - 3ANik Bonitto, Oklahoma - 3C
11Josh Paschal, Kentucky - 3ADrake Jackson, USC - 4A
12Sam Williams, Ole Miss - 3BAlex Wright, UAB - 4B
13Drake Jackson, USC - 3CCameron Thomas, San Diego State - 4B
14Kingsley Enagbare, South Carolina - 3CIsaiah Thomas, Oklahoma - 4C
15Christopher Allen, Alabama - 4ASam Williams, Ole Miss - 4C
16Amaré Barno, Virginia Tech - 4AKingsley Enagbare, South Carolina - 4C
17Micheal Clemons, Texas A&M - 4ADeAngelo Malone, Western Kentucky - 4C
18Alex Wright, UAB - 4BChristoper Allen, Alabama - 4C
19Tyreke Smith, Ohio State - 4BJesse Luketa, Penn State - 5A
20Isaiah Thomas, Oklahoma - 4BDominique Robinson, Miami (OH) - 5A

Tanker fra Peter Meier Jensen (Huddle Up DK)

Phew! Sidste års draftklasse var spækket med potentiale på EDGE, men kom også med masser af usikkerhed. I år ser til gengæld aldeles spækket ud, og selvom intet er sikkert, så har jeg svært ved at tro på at det her vil stå tilbage som en årgang, der ikke har leveret varen.

Aidan Hutchinson (1A) fører an hos mig, og han er en spiller, jeg bare er blevet højere og højere på, jo mere jeg har set ham. Selv da jeg kiggede på offensive linjemænd, poppede han bare frem hver eneste gang jeg så Michigan, og da han samtidig leverede en endnu bedre præstation ved Combine end ventet, har han effektivt cementeret sig som min etter på positionen. Hans snap-by-snap consistency, motor og fremragende brug af hænderne, er jeg svært begejstret for, og mens jeg pre-Combine kunne så lidt tvivl om hans topniveau – hans testing vidnede jo så om mere potentiale på den front – har jeg været solgt på hans (formodede) bundniveau. Han er en spiller hvis gulv jeg ville vælge i første runde.

Kayvon Thibodeaux (1A) og George Karlaftis (1A) ligger tæt som to og tre, og mens Thibodeaux så småt igen er begyndt at ligne et top 5-valg på torsdag, så er jeg forundret over at der ikke er mere buzz om Karlaftis, der har god spilforståelse, teknisk snilde, styrke og er fuldstændig relentless når han rusher. Han er sekser på vores big board.

David Ojabo (1B) kommer til at gå senere end vi har ham rangeret, i kraft af den akillesskade han pådrog sig ved sin Pro Day, men kan han komme godt tilbage fra den skade, kan han snildt vise sig at blive et steal for det hold, der samler ham op i bunden af første runde eller første del af anden runde.

Travon Walker (1B) kandiderer til topvalget i draften, og jeg skal være den sidste til at så tvivl om hans potentiale, men jeg synes top 5 er for tidligt for ham. Nej, draften handler ikke om hvad man får i år eller næste år, og Walker kan godt vise sig at være den bedste spiller fra denne klasse om nogle år, men han er stadig rå og har behov for noget udvikling. Der er absolut ingen garanti for at det vil lykkes. Giv mig ham midt i første runde og jeg tager imod med kyshånd, men over spillere som Hutchinson og Thibodeaux? Ellers tak.

To spillere runder vores førsterundegrades af, i form af Nik Bonitto og Cameron Thomas (begge 1C). Thomas var en tidlig favorit for mig, men hans draftproces har været præget af den skade han pådrog sig ved Senior Bowl. Bonitto er en tweenertype jeg ofte har haft det lidt svært med, og han ligger højere i vores rangering end min fornemmelse af ham umiddelbart er til – men jeg kan ikke udsætte noget på de grades jeg har givet hans traits, så det må stå til troende. Han er en supereksplosiv og twitchy rusher, der kan spille både 3-4-OLB eller 4-3-SAM, rushe og dække op, og kombinerer det med en glimrende spilforståelse og motor.

Bag de syv førsterundetalenter har vi et spring på en runde – ca. tyve pladser på vores big board – ned til den næste gruppe, der indledes af et potentielt top 10-valg i form af Jermaine Johnson II (2C). Hvis jeg synes Travon Walker i top 5 er tidligt, så er det ingenting ift. snakken om Johnson i top 10. Jeg kan godt forstå fascinationen af Johnson, men hans teknik skal udvikles, og på tape savner jeg lidt at se ham vise forståelsen af hvordan han skal sætte sine pass rush moves sammen for at vinde. Han har alle de fysiske tools man kan ønske, men jeg synes han er længere fra at bidrage end jeg bryder mig om at vælge så tidligt som han nok ender med at gå. Boye Mafe (2C) lige bag ham, er endnu en spiller, der ser ud til at gå tidligere end jeg ville slå til. Mafe har også masser af potentiale, men han er – ligesom Johnson – en meget “toolsy” spiller, der skal lære at sætte det hele sammen. Der er for meget wasted movement og for lidt styrke i hans spil til at jeg vil vælge ham i første runde.

Seks spillere følger efter med tredjerundegrades, anført af Arnold Ebiketie (3A), der har spændende potentiale, men har brug for tid, og formentlig vil skulle bruge sin rookiesæson som situational pass rusher, mens han får tilført noget styrke til at kunne holde stand i løbespillet. Sam Williams (3B) og Christopher Allen (3C) er et par navne, der er værd at holde øje med i denne gruppe af spillere – begge har uhyre spændende upside, men kommer med nogle bekymringer; Williams mangler instinkter og disciplin (og en anholdelse, der dog ikke førte til sigtelse, fra 2020 vil nok også kræve lidt undersøgelse fra NFL-holdene), mens Allens udvikling er blevet svækket af to missede sæsoner siden 2018 pga. skader.

De sidste spillere i top 20 er de spillere, der har en fjerderundegrade hos os, og der er et pænt spring til Myjai Sanders (5A), der er EDGE21. Tre af de fem, Amaré Barno (4A), Alex Wright (4B) og Tyreke Smith (4B), er spillere med spændende udviklingspotentiale, mens Clemons og Thomas i højere grad er nogle solide spillere, der har leveret fin produktion, men mangler lidt upside.

Sidste note: Vi grader jo i udgangspunktet kun spillerens talent, uden at indregne off-field, skader ol. (eller positionel værdi) – i Georgias Adam Andersons tilfælde er det dog svært at se bort fra off-field, og han er derfor ikke inkluderet i oversigten. Hvis han var i draften uden en voldtægtssigtelse hængende over hovedet, ville han være EDGE8 hos os med en 1C-grade.

Tanker fra Teis Joranger (Gul Klud)

Sikke en årgang på EDGE i år! Jeg har i min drafttid ikke set noget lignende, og det er nok ikke set stærkere siden 2011, hvor spillere som Cameron Jordan, J.J. Watt, Von Miller, Robert Quinn og en del flere var i draften. Både i toppen og dybden er der virkelig mange dygtige spillere.

Jeg har seks spillere med førsterundevurderinger, og de er alle i min top 25. Øverst har jeg Kayvon Thibodeaux, som jeg finder mere eksplosiv og stærkere end en spiller som Aidan Hutchinson, som jeg ikke mener har et højt nok toppotentiale til at blive valgt i top 3. Jeg savner simpelthen lidt fart, styrke og fleksibilitet i Hutchinson. Jeg har endda sneget George Karlaftis ind foran Hutchinson, fordi jeg synes, at kombinationen af Karlaftis’ teknik, eksplosivitet og rå power virkelig er unik. Jeg er nok alene på den ø, men jeg elsker den græske Karlaftis.

Herefter har jeg et lille spring ned til de næste tre. Travon Walker snupper kun fjerdepladsen, fordi David Ojabo rev akillessenen over her i marts måned. Walker er en kæmpe atletisk freak, men han er ikke nogen særlig udviklet pass rusher, og sådan en spiller må ikke blive valgt i top 5, i min optik. Ojabo kommer forhåbentligt tilbage lige så eksplosiv som før skaden, fordi så har han et herligt potentiale. Jermaine Johnson er bedst mod løbet lige nu, men han har noget glimrende eksplosivitet og styrke, som kan gøre ham giftig mod kastet, hvis hænderne bliver bedre.

Vi er dog langt fra færdige med de spændende spillere, og her har jeg Arnold Ebiketie som en spiller, jeg også ville vælge i anden halvdel af første runde. Han er atletisk og glimrende teknisk, selvom han ikke er den største og stærkeste. Boye Mafe er meget atletisk, men ganske upoleret og mangler lidt længde, men potentialet skubber ham op.

Jeg er ikke så begejstret som Peter for Nik Bonitto. Han er eksplosiv, fleksibel og en habil pass rusher, men han mangler virkelig noget styrke, og jeg er ikke sikker på, om han kan stå imod i løbespillet. Haasson Reddick har vist vejen for ham, men det er svært at tage en spiller højt, hvis man er usikker på, om han kan spille mod løbet. I stedet er jeg glad for Josh Paschal, der anderledes er stor og stærk, men samtidig ganske atletisk. Han kommer bare med noget power, som jeg tror virker. Og så kan han bruges indvendigt på nogle downs. Dette års Za’Darius Smith, som jeg ser det.

Herefter kommer vi ned til spillere, der skal udvikle sig, før de er klar. Drake Jackson har stort atletisk potentiale, men skal blive stærkere og meget bedre teknisk. Alex Wright skuffede mig til sin pro day, men han har noget spændende størrelse og gode movement skills. Cameron Thomas er jeg ikke sikker på er eksplosiv og hurtig nok til at vinde udvendigt i NFL, og det vil begrænse ham i min bog. Det samme kan egentlig siges om Kingsley Enagbare, som jeg også har lavere end de fleste. Sam Williams er jeg ligeledes lidt mindre fan af end gennemsnittet, da jeg savner fleksibilitet og teknik.

I stedet vil jeg hellere hænge min hat på en solid, alsidig og klog spiller som Isaiah Thomas, som jeg tror vil blive en glimrende starter/rotationsspiller med tiden, selvom han næppe laver 10+ sacks. Et par andre personlige favoritter til midten af draften er Jesse Luketa, Dominique Robinson og DeAngelo Malone. Luketa er en herlig football-spiller, der nok skal give dig et højt bundniveau som rotationsspiller. Robison har super upside, men er utroligt upoleret i sit spil lige nu. Malone er til de hold, der ikke fik Nik Bonitto, men i stedet vil have samme type en runde eller to senere.

Læs alle positionsrangeringer


QB | RB | WR | TE | OT | IOL | IDL | EDGE | LB | CB | S


Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button