Rangeringer

Draftrangeringer 2022: Top 10 quarterbacks

Årets draft nærmer sig med hastige skridt, og det er blevet tid til, at vi her på Draftbeat annoncerer vores bedste spillere på de forskellige positioner. Vi starter med årgangens quarterbacks, der mangler kvaliteten i toppen fra sidste år, men har flere interessante projekter.

NFL-holdenes ageren i denne offseason peger i retning af at vi står med en draftklasse på positionen, der ikke for alvor begejstrer ligaen. Flere quarterbacks har skiftet hold i store trades, og få hold står tilbage med soleklare behov på positionen.

Læs også: Gul Klud – Derek Carr får ny kontrakt af Raiders

Men det betyder ikke at der ikke er noget som helst at komme efter i årgangen. Det er ikke en draftklasse, der kan hamle op med sidste års, men der er flere spillere, som med den rette udvikling kan blive profiler i ligaen. Spørgsmålet er så bare om den udvikling kommer til at finde sted. Der er meget delte meninger om årgangen, og det afspejler sig også her på redaktionen, hvor enkelte spillere rangeres meget forskelligt fra board til board.

Her får du en top 10-liste fra Draftbeats Huddle Up DK (fælles grade fra Peter Meier Jensen, Rasmus Holse og Magnus Bendixen) og Teis Joranger, som de ser quarterback-årgangen lige nu. Du kan se tanker til årgangen under tabellen med rangeringerne.

Læs også: Gul Klud – Eagles og Saints bytter draftvalg

Bemærk, at grades ikke tager højde for positionel værdi, så en quarterback med en andenrundegrade vil stadig kunne være et førsterundevalg værd, mens en runningback med førsterundegrade næppe er en spiller vi vil anbefale at vælge i første runde.

Vær også opmærksom på, at Huddle Up DK og Teis Joranger giver grades med to forskellige grading-systemer, så fx en 2B-grade i begge systemer er ikke nødvendigvis 1:1 sammenlignelig.

RangeringHuddle Up DKTeis Joranger
1Kenny Pickett, Pittsburgh - 1CMalik Willis, Liberty - 2C
2Malik Willis, Liberty - 2BDesmond Ridder, Cincinnati - 3A
3Matt Corral, Ole Miss - 2CMatt Corral, Ole Miss - 3B
4Sam Howell, North Carolina - 2CSam Howell, North Carolina - 3B
5Carston Strong, Nevada - 3AKenny Pickett, Pittsburgh - 3C
6Bailey Zappe, Western Kentucky - 4BBailey Zappe, Western Kentucky - 4C
7Desmond Ridder, Cincinnati - 4BCarston Strong, Nevada - 5A
8Kaleb Eleby, Western Michigan - 4CE.J. Perry, Brown - 5B
9E.J. Perry, Brown - 5CJack Coan, Notre Dame, 6A
10Dustin Crum, Kent State - 5CKaleb Eleby, Western Michigan - 6B

Tanker fra Rasmus Holse (Huddle Up DK)

Årets QB-klasse lider under ét altoverskyggende tema: Der mangler et klart top-prospect. Hvor vi tidligere år har været beriget med klare topnavne som Andrew Luck, Kyler Murray, Joe Burrow og Trevor Lawrence, så mangler der i år det på papiret sikre kort på positionen. Det er både lidt synd for de hold, der ellers står og mangler en QB i toppen af draften, men også for synet på draftklassen som helhed. Der skal gambles lidt mere, hvis man vil sikre sig en potentiel franchise-QB, men står man og mangler en spiller på positionen, så har man næsten ikke råd til at lade være med at tage chancen.

Heldigvis er klassen ikke helt uden talent, og det er som om, at to spillere begynder at skille sig lidt ud fra flokken i henholdsvis Pittsburghs Kenny Pickett og Libertys Malik Willis. Hos os er Pickett den højest gradede QB i denne årgang og den eneste med en 1. rundegrade (1C). Det betyder dog ikke, at man ikke kan forsvare at tage Willis (2B) over ham, da Willis har større atletisk upside og potentiale til at blive en top-tier QB.

Willis kommer med et meget fascinerende skill-set; fantastisk rendyrket arm-talent og evne til at manipulere bolden ned ad banen, elite mobilitet og evne til at kreere off script. Til gengæld føler jeg, at hans mechanics, accuracy og fornemmelse i lommen er temmelig langt fra NFL-niveau, så det kræver en både kreativ, tålmodig og dygtig trænerstab at forløse Willis’ potentiale fuldt ud. Lykkes det, står man i best case med en Lamar Jackson-agtig impact player. Men det er et stort “hvis”, og det hold der vælger ham bør kigge i retning af Buffalo Bills for at finde et blueprint. Den måde de har udviklet og bygget op omkring Josh Allen er noget af det vi formentlig skal ud i for at Willis lever op til sit potentiale.

Omvendt er Kenny Pickett måske et mere sikkert kort, selvom han også kommer med både bekymringer og positiver, der kan svinge nålen i den ene og den anden retning. Pickett er på mange måder prototypen på den moderne QB, der giver dig above-average atletiske egenskaber, god præcision og lederegenskaber. Mange vil nok udpege Picketts sene breakout, mentale proces og lidt begrænsede upside som grunden til ikke at tage ham tidligt, men jeg synes, at Pickett viser nok upside til at være værd at tage chancen på. For mig befinder han sig sammenligningsvis et sted mellem spillere som Derek Carr, Justin Herbert og måske endda Joe Burrow (også et one-season wonder) i forhold til skill-set – hvor god han ender med at blive, er i høj grad op til trænerstaben hos hans kommende arbejdsgiver.

Efter de to kommer et par spillere, som kan blive både fugl eller fisk i skikkelse af Matt Corral (2C) og Sam Howell (2C). Begge kommer med solide atletiske egenskaber og mange af de ting, man leder efter i en moderne QB, der både kan flytte kæderne, angribe dybt og forlænge spil, når de bryder ned. Corral har for mig en højere fysisk upside, bedre arm og laver flere svære kast, men omvendt er hans accuracy ikke altid på niveau, ligesom han har en grim vane med at skulle spille for meget hero-ball og gøre dårlige spil endnu værre. Howell mistede stort set alt talent omkring sig inden 2021-sæsonen og leverede derfor en mere jævn sæson, hvor han blev nødt til at tage fødderne noget mere i brug. Det gjorde han sådan set rigtig fint, men det er ikke sådan, han skal vinde i NFL, og det vil formentlig kræve et simpelt, QB-venligt offense, hvis han skal fungere fra dag 1 i NFL.

Mange vil måske rynke på næsen af, at vi ikke har Desmond Ridder (4B) i vores top-5 på QB-positionen. Udover at det næsten kan skabe en mindre slåskamp med Teis, så forstår vi også godt, hvis det kan virkelig mærkeligt set udefra. Vi er dog rimelig klar på at tage det ”L” på Ridder, hvis han bliver en succes i NFL. Han har da også en lang række fantastiske kvaliteter – han er stor, stærk, atletisk og ser ud til at forstå at gå igennem sine progressions. Faktisk lader Ridder på overfladen til at være alt det man ønsker for en moderne QB, men jeg synes, at der under motorhjelmen gemmer sig nogle ret store bekymringer. Jeg synes, at hans mechanics er et problem, og det går i høj grad ud over hans præcision. Han er off på en lang række nemme kast, og jeg er ikke sikker på, at jeg har set nogle ”kurere” den slags mangel på præcision i NFL. Samtidig synes jeg ikke, at Ridder altid opererer så godt under pres, og så justerer han ikke mellem fastballs og touch, alt efter hvad der er brug for.

Derfor er både Carson Strong (3A) og Bailey Zappe (4B) foran ham i rangeringerne. Begge er mere traditionelle pocket-passers, der kan dissekere forsvar, og mens Strong har en kanon af en arm, men er hamrende immobil, så har Zappe en average arm og noget escapability at lege med.

Herefter sker der et relativt stort drop-off i talent, men vi synes dog, det er værd at nævne Western Michigans Kaleb Eleby (4C) som et relativt spændende projekt til tredjedagen af draften. Eleby viser nemlig i glimt, at han kan være en sikker passer fra lommen, men han er undersized, laver ikke rigtig spil uden for lommen og mangler noget mentalt for at være på det niveau, det kræves for at begå sig i NFL. Ikke desto mindre vil vi gerne fremhæve ham som dette års QB-sleeper, og i en årgang, der ikke umiddelbart flyder over med talent, så er det måske en meget fin chance at vælge Eleby i 4.-5. runde. I værste fald har man måske en kapabel backup eller spotstarter. E.J. Perry og Dustin Crum (begge 5C) runder vores top-10 af, og begge har signifikante mangler i deres spil. Crum er en erfaren og solid beslutningstager, der dog har en række fysiske mangler, mens Perry er mobil og villig til at tage chancer, mens det tekniske og fundamentale stadig er et spørgsmålstegn. Udenfor top-10 har vi Jack Coan (6A), D’Eriq King (6B), Skylar Thompson (6C) og Brock Purdy (7A).

Tanker fra Teis Joranger (Gul Klud)

Lad os bare få det sagt med det samme. Det er ikke nogen god quarterback-årgang i årets draft. Dermed ikke sagt, at årgangen ikke kan ende med at levere nogle gode quarterbacks. Der er nemlig mindst en håndfuld habile talenter, udfordringen er bare, at de næsten alle kommer med nogle områder, der skal udvikles betydeligt, før de kan blive startende NFL-quarterbacks.

Jeg har Malik Willis øverst af feltet, da han har det største potentiale i min optik. Han har også mentalt langt igen, og han virkede i college slet ikke til at stole på sine øjne, men jeg tror, at han i et simpelt system i et godt miljø kan udvikle sig stille og roligt til en top-quarterback.

Dernæst har jeg Desmond Ridder, der virkelig skiller vandene. Jeg synes, at han er klart den bedste quarterback, når det kommer til at læse spillet, og han bør hurtigst kunne gå ind og eksekvere indenfor et NFL-system. Hans udfordring er præcisionen, som svinger for meget pga. upålidelige mechanics.

Willis og Ridder tror jeg har en plads i NFL som startere i en eller anden afskygning og herefter et det lidt lottekuponer for mig. Matt Corral har fysisk et godt potentiale, men jeg har ingen idé, om han kan tage gode nok beslutninger til at være NFL-quarterback. Sam Howell kaster bolden godt med fin præcision, men han skal lære at arbejde i en lomme. Kenny Pickett er jeg ikke fan af, da han har et middelmådigt fysisk potentiale, mens hans proces i lommen og generelt mentalt er utrolig upålidelig. Der er bare noget ved kombinationen af hans svagheder, som trigger alle de forkerte fornemmelser hos mig.

Herefter ser jeg et stort spring. Bailey Zappe er en cool quarterback, men hans arm er godt nok ikke fantastisk. Carson Strong er ikke mobil nok til at spille i NFL, og derefter kommer vi ned i late round-spillerne. Af dem synes jeg, at E.J. Perry er sjovest. Han har noget fint fysisk potentiale, men skal bruge noget tid på at udvikle sig teknisk og mentalt.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button