Rangeringer

Draftrangeringer 2021: Top 15 offensive tackles

Vi fortsætter her på Draftbeat vores gennemgang af de bedste spillere på de forskellige positioner. Offensive tackle er for andet år stærkt besat, men i år er det måske mere i dybden end i toppen sammenlignet med 2020.

I 2020 gik der fire offensive tackles i top 15, og de levede næsten alle sammen op til forventningerne. I år har vi ikke helt samme kvalitet i toppen, men andendagen byder på mange spændende navne, der kan udvikle sig til startere i NFL.

Her får du en top 15-liste fra Draftbeats Huddle Up DK (fælles grade fra Peter Meier Jensen, Rasmus Holse og Magnus Bendixen) og Teis Joranger, som de ser offensive tackle-årgangen lige nu. Du kan se tanker til årgangen under tabellen med rangeringerne.

Læs alle positionsrangeringer
QB | RB | WR | TE | OT | IOL | DT | EDGE | LB | CB | S

Husk, at du også kan lytte til Det Ovale Kontor, hvor Draftbeat var på besøg og snakke om de offensive spillere. Du finder podcasten i bunden af artiklen eller i din podcast-app.

Du kan læse om hvilke hold, der mangler offensive tackles i oversigten over hvert holds mangler på Gul Klud.

Grades tager ikke højde for positionensværdi, så en quarterback med en andenrundegrade vil stadig være et førsterundevalg værd, mens en runningback med førsterundegrade næppe er et førsterundevalg værd.

Vær også opmærksom på, at Huddle Up DK og Teis Joranger giver grades med tre forskellige grading-systemer, så en 2B-grade på tværs af de tre lister er ikke nødvendigvis 1:1 sammenlignelige. Der er altså et forskelligt antal spillere i hver kategori.

RangeringHuddle Up DKTeis Joranger
1Penei Sewell, Oregon - 1APenei Sewell, Oregon - 1A
2Rashawn Slater, Northwestern - 1ARashawn Slater, Northwestern - 1B
3Christian Darrisaw, Virginia Tech - 1CTeven Jenkins, Oklahoma State - 2B
4Teven Jenkins, Oklahoma State - 2ASamuel Cosmi, Texas - 2B
5Samuel Cosmi, Texas - 2BChristian Darrisaw, Virginia Tech - 2C
6Liam Eichenberg, Notre Dame - 2CAlex Leatherwood, Alabama - 3A
7Walker Little, Stanford - 3ALiam Eichenberg, Notre Dame - 3B
8Alex Leatherwood, Alabama - 3BWalker Little, Stanford - 3C
9Brady Christensen, BYU - 3BBrady Christensen, BYU - 4B
10Dillon Radunz, North Dakota State - 3BDillon Radunz, North Dakota State - 4B
11Spencer Brown, Northern Iowa - 3CLarry Borom, Missouri - 4B
12Larry Borom, Missouri - 4CStone Forsythe, Florida - 4C
13Brenden Jaimes, Nebraska - 4BBrenden Jaimes, Nebraska - 5A
14Dan Moore, Texas A&M - 4BSpencer Brown, Northern Iowa - 5A
15D'Ante Smith, East Carolina - 4CJaylon Moore, Western Michigan - 5B

Tanker fra Peter Meier Jensen (Huddle Up DK)

Det her er umiddelbart én af de dybeste tackle-årgange jeg kan mindes i de år jeg har fulgt draften. Topniveauet kan ikke helt matche sidste års klasse, men jeg ser til gengæld flere spændende navne ned gennem de efterfølgende runder end sidste år. Vores grades afspejler ikke nødvendigvis en stor forskel – vores nummer 10 i år har en lidt lavere grade end vores nummer 10 sidste år (dog 3B i begge tilfælde), men derefter begynder dette års klasse at lægge lidt afstand. Det mest væsentlige for mig er dog, at min fornemmelse omkring denne årgangs bredde er bedre end den fornemmelse jeg sad med sidste år.

I toppen skiller to navne sig ud med Penei Sewell og Rashawn Slater, der begge er fremragende prospects, men kommer med lidt forskellige udgangspunkter. Sewell er den yngste spiller i klassen og selvom han optede ud af 2020-sæsonen har der aldrig været tvivl om at han hørte til i toppen af årgangen. Hvad han præsterede som 18-19-årig i 2019-sæsonen var uhyre imponerende, og han har gigantisk upside. Slater mangler noget af den størrelse Sewell bibringer, men er mere teknisk velfunderet (uden at det skal fremstå som om at Sewell har store mangler på den front), og har spændende alsidighed – jeg kan i praksis se ham spille samtlige fem positioner på den offensive linje på et højt niveau. Sewell kan godt vise sig lidt mere op og ned tidligt i karrieren end den mere NFL-klare Slater, men på den lange bane trumfer Sewells potentiale nok til at han indtager pladsen som vores etter.

Bag de to er der et ganske pænt spring ned til de næste. Christian Darrisaw deler vandene en smule, og skal udvikle sig mere som pass blocker – Virginia Tech er rigtig glade for at løbe bolden – men hans bevægelsesevner, lange arme og upside sender ham foran Teven Jenkins, der er en ondsindet, modbydelig run blocker, der trods sin glimrende atletiske testing på tape virker lidt i risiko for at komme i problemer mod speed rushers.

Samuel Cosmi og Liam Eichenberg er ikke decideret modpoler, men hvor Cosmi er en superatletisk tackle med en wrestlingbaggrund (altid en god hjælp når man skal vinde kampen om leverage), der skal have finpudset sin teknik for at indfri sit store potentiale, er Eichenberg en erfaren, klog og teknisk veludviklet spiller, der ikke har helt samme potentiale. Begge er fine spillere, men lidt som med Sewell og Slater i toppen af årgangen er der én der er mere NFL-klar end den anden – som til gengæld har det større potentiale; også hér ender potentialet øverst hos os.

Fem mand ender med tredjerundegrades hos os og alle fem er spillere med stort atletisk potentiale, men også nogle klare bekymringer. Teknisk er der plads til at arbejde med noget for dem alle, og for Walker Little er der også spørgsmålstegn omkring hans helbred – han har spillet blot 72 snaps siden 2018 grundet skader. Alex Leatherwood viser fremragende ting i flashes, men er frustrerende ustabil. Brady Christensen vil være 24 år som rookie, mens både Dillon Radunz og Spencer Brown har spillet på lavere niveau i FCS.

I fjerde runde er Larry Borom et skrummel af en tackle, der potentielt kan rykkes indvendigt – han spillede hos Missouri på omkring 340 lbs, men har i løbet af draftprocessen trimmet godt 20 pund af, og hvis han spiller på den vægt, kan det måske også hjælpe ham med nogle af de udfordringer hans tape efterlod omkring hans evne til at komme dybt i sit pass set. Mens Borom spillede med for mange kilo på kroppen, er det omvendte tilfældet for Brenden Jaimes, der også mangler noget styrke, men er tekniske velfunderet og begår sig godt i pass protection. Dan Moore mangler noget stabilitet, og jeg ville gerne se mere power fra ham i løbespillet, men han er en erfaren herre, der forstår at positionere sig og få jobbet klaret i pass protection. Selv hvis ikke han ender som en starter, har han en fin alsidighed – kan ganske givet også spille indvendigt – der bør hjælpe ham i en backuprolle. Slutteligt er D’Ante Smith én af flere spillere med spændende developmental upside (Tommy Doyle, James Hudson udenfor top 15 falder i samme kategori), men også en spiller hvis grade jeg blankt skal erkende kommer med en del usikkerhed, da det er meget begrænset hvad der er at finde af tape med ham.

Tanker fra Teis Joranger

Det har været en stor fornøjelse at dykke ned i årets offensive tackle-årgang. Hver gang, man har set et nyt navn, har der været spændende elementer, og der er spillere udenfor denne top 15, der alle kan noget, der kunne virke i NFL med lidt held.

I toppen er der ikke tvivl om Sewell og Slater, og selvom Slater formentlig er den bedste spiller lige nu, så er Sewells potentiale enormt. Men jeg kan sagtens forstå, hvis man har Slater over Sewell.

Jeg er lidt mindre glad for Christian Darrisaw end Huddle Up, da jeg bekymrer en del om hans pass pro-fornemmelse, og jeg heller ikke synes, at han altid bruger sine hænder så godt i løbespillet. Der er Teven Jenkins bare en sheriff i løbespillet. Samuel Cosmi er jeg ret glad for, men det er med fuld forståelse for, at han skal ændre sit fodarbejde i kastespillet fuldstændigt. Kombinationen af atletiske evner, størrelse, styrke og fornemmelse for at få opgaven gjort, tiltaler mig dog.

I det næste lag ender jeg med Alex Leatherwood, men jeg ved ikke, hvad jeg skal føle om ham. Det ene øjeblik er jeg klar til at tage ham i første runde. Det næste øjeblik kaster jeg ham ned i fjerde. Føles som enten en pro bowler eller et bust. Eichenberg er teknisk solid, men har også lidt uinspirerende upside. Den upside har Walker Little til gengæld, og han er det perfekte andenrundevalg, synes jeg. Hvis han lykkes og holder sig skadesfri, er der nærmest all pro-potentiale. Kun Sewell kan i årgangen matche hans loft, tror jeg.

Derefter er der et spring ned til de næste, og Christensen ender nok som guard i NFL, men han er teknisk solid og eksplosiv. Han er dog lidt for lineær. Radunz ender nok med at gå ganske højt i draften, men hans pass protection og manglende power holder mig lidt tilbage.

Larry Borom er en personlig favorit, som jeg har tæt på top 100 , selvom han de fleste steder omtales som et femterundvalg. Synes han kontrol og tekniske fundament er rigtig solidt, og kommer han i lidt bedre form, tror jeg, at han virker i NFL. Måske på guard.

Stone Forsythe er der begyndt at vær en del snak om, og den kæmpe store tackle er også relativt lovende i pass protection. Han er dog også ret ringe i løbespillet, og jeg tror ikke så meget på ham, som andre, der snakker anden runde.

Blandt de senere typer er Brenden Jaimes en solid pass protector, men giver intet i løbespillet. Spencer Brown er høj og super atletisk, men også virkelig upoleret. Mens Jaylon Moore har en glimrende kombination af eksplosivitet og power, men skal lære og styre det. Moore ender måske som guard i NFL.

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button