Rangeringer

Draftrangeringer 2021: Top 10 tight ends

Vi fortsætter her på Draftbeat vores gennemgang af de bedste spillere på de forskellige positioner. Tight end-årgangen har et soleklart topnavn, men holder ikke samme kvalitet ned gennem rækkerne. Vi giver her vores top 10 på positionen.

Ovenpå en spændende 2019-årgang med to top 20-valg på positionen, måtte vi vente helt til til et stykke inde i anden runde før den første tight end blev valgt i sidste års draft. I år har vi en spiller i toppen, der potentielt kan blive den tidligst valgte tight end nogensinde, men det tynder hurtigt ud bag Kyle Pitts, og på papiret ligner det endnu en halvfesen tight end-klasse.

Du kan læse om hvilke hold, der mangler tight ends i oversigten over hvert holds mangler på Gul Klud.

Læs alle positionsrangeringer


QB | RB | WR | TE | OT | IOL | DT | EDGE | LB | CB | S

Her får du en top 10-liste fra Draftbeats Huddle Up DK (fælles grade fra Peter Meier Jensen, Rasmus Holse og Magnus Bendixen) og Teis Joranger, som de ser tight end-årgangen lige nu. Du kan se tanker til årgangen under tabellen med rangeringerne.

Husk, at du også kan lytte til Det Ovale Kontor, hvor Draftbeat var på besøg og snakke om de offensive spillere. Du finder podcasten i bunden af artiklen eller i din podcast-app.

Grades tager ikke højde for positionensværdi, så en quarterback med en andenrundegrade vil stadig være et førsterundevalg værd, mens en runningback med førsterundegrade næppe er et førsterundevalg værd.

Vær også opmærksom på, at Huddle Up DK og Teis Joranger giver grades med tre forskellige grading-systemer, så en 2B-grade på tværs af de tre lister er ikke nødvendigvis 1:1 sammenlignelige. Der er altså et forskelligt antal spillere i hver kategori.

RangeringHuddle Up DKTeis Joranger
1Kyle Pitts, Florida - 1AKyle Pitts, Florida - 1A
2Tommy Tremble, Notre Dame - 3APat Freiermuth, Penn State - 2C
3Pat Freiermuth, Penn State - 3BTommy Tremble, Notre Dame - 3C
4Hunter Long, Boston College - 4AHunter Long, Boston College - 4A
5Brevin Jordan, Miami - 4ABrevin Jordan, Miami - 4B
6Jacob Harris, UCF, 5AJacob Harris, UCF - 5B
7Kylen Granson, SMU - 5BKylen Granson, SMU - 5B
8Tre McKitty, Georgia - 5BJohn Bates, Boise State - 6A
9Quinton Morris, Bowling Green - 5BTony Poljan, Virginia - 6B
10John Bates, Boise State - 5BZach Davidson, Central Missouri - 6B

Tanker fra Rasmus Holse (Huddle Up DK)

Jeg tror ikke, man kan komme uden om, at der er Kyle Pitts og alle de andre. Pitts er et generationstalent og rangerer – uden at indregne positionel værdi – som vores bedste spiller i den her draft. Hans kombination af størrelse, fart, freaky atletiske evner, veludviklede ruter og ball skills gør ham allerede til en fremragende pass catcher, der er vant til at møde – og slå – NFL-kaliber modstand. Udover at være en fremragende pass catcher er han en overraskende god blocker og for at stjæle Teis’ ord, kan han beskrives som et komplet offensivt våben og en potentiel differencemaker for et angreb.

Efter Pitts er der et solidt spring ned til de næste i rækken. Vi har Notre Dames Tommy Tremble som vores TE #2 grundet hans atletiske upside og intense indstilling som blocker. Der er dog noget fremskrivning og håb forbundet med Tremble, da hans produktion ikke er prangende. Hvis man vil have noget mere genkendeligt og solidt på positionen, er Pat Freiermuth fra Penn State et godt bud. Han er ikke den mest atletiske spiller på positionen, men han har prototypisk størrelse, er en fornuftigt ruteløber og er heller ikke helt ueffen som blocker. Han bør komme til at fungere fint i NFL, men mangler bare lige den sidste upside.

Senere i tredje runde har vi Hunter Long fra Boston College, der lige som Freiermuth er solid, prototypisk, men også en lidt ordinær spiller. Jeg tror som sådan nok, at han skal blive en god bidragsyder i NFL. Brevin Jordan er som type mere dynamisk end Long og Freiermuth, men det kræver lidt arbejde at blive en både bedre ruteløber og blocker, hvis han for alvor skal forløse sit potentiale.

Herefter vil jeg mene, at der er et stor spring ned til den næste gruppe tight ends. Dog har en sleeper sneget sig ind på 6. pladsen i form af UCF’s WR/TE hybrid Jacob Harris, der ligner en spiller med mere potentiale som pass catching TE end som receiver. Han er en freaky atlet med en spændende fysik. Kylen Granson er også en move-TE, der nok ikke vil være specielt god inline i NFL, da han er temmelig undersized. Han er dog en god nok spiller til at finde en niche som H-back i NFL.

Jeg har set nogle rose TE-klassen for at være dyb, og det kan da også godt være, at der er nogle navne, man kan tage en chance på, men jeg synes, at der mangler noget topniveau. McKitty er en ok blokeringsspiller med pass catching upside, men hans produktion og brug hos Georgia har nærmest været kriminelt ringe, og man spørger sig selv, hvorfor det forholder sig sådan. Quintin Morris og John Bates har begge en chance for at finde en plads som 2/3 TE på et NFL-roster, og sådan forholder det sig faktisk med en række andre spillere også. Fra Granson som vores nummer 7 på listen og ned til vores nummer 17 er der kun et spring fra 5B til 6B, så hvis du savner navne som Yeboah, Zach Davidson eller Tony Poljan, kan du bare forestille dig, at de er vores nummer 10. Så tæt er det på tredjedagen.

Tanker fra Teis Joranger

Der er ingen tvivl om årets topnavn på tight end. Kyle Pitts er det største tight end-talent, jeg har set ud af college. Kombinationen af størrelse, freaky atletiske evner, gode ruter og sublime ball skills er næsten uhørt. Han er ikke kun en tight end, han er også receiver. Han er et komplet offensivt våben.

Derefter er der et solidt spring, men jeg kan faktisk godte lide Pat Freiermuth i anden runde. Ja, han er ikke nogen topatlet, men han har glimrende feel for sine ruter alligevel, og hans play strength er rigtig god. Jeg tror stadig, typer som ham virker glimrende i ligaen, selvom alle vil have de små, hurtige typer.

Netop en mindre og hurtig type er Brevin Jordan, men jeg var ikke så imponeret over hans ruter og hænder, så han ender bag Tommy Tremble og Hunter Long. Tremble er hurtig med en fantastisk attitude på banen. Han er dog meget upoleret og har ikke fået mange chancer i kastespillet i college. Long er all round solid, men ikke specielt spektakulær. Jeg ser en starter i Long, men næppe meget mere end middel til lidt over en af slagsen.

Derefter er springet stort ned til de næste, og jeg savner virkelig noget kvalitet i dybden i år. Jacob Harris var reelt wide receiver i college, men det ville give mening at smide lidt kilo på ham og forsøge ham på TE. Hans hænder er dog irriterende ringe. Kylen Granson er super sjov, men han er også undersized. Jeg tror, han kan finde en Trey Burton-rolle i ligaen, men han bliver næppe fuldtidsstarter.

Resten af årgangen ser jeg ikke det store lys i, og de kunne lige så godt udskiftes med nogle andre navne. Bates er en fin spiller, der bare er lidt for langsom. Poljan er også langsom, men blokerer ret godt, hvilket er hans billet til ligaen. Zach Davidson er den mest upolerede spiller i årets draft, men han er atletisk modsat så meget andet hernede. John Bates ender udenfor min top 175, så det siger lidt om niveauet af dybden.

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button