Rangeringer

Draftrangeringer 2021: Top 10 runningbacks

Årets draft er kun nogle uger væk, og det er blevet tid til, at vi på Draftbeat annoncerer vores bedste spillere på de forskellige positioner. En lidt tynd runningback-årgang står for tur, og vi giver her vores top 10 på positionen.

Kan der gå en runningback i første runde? Og i så fald hvilken? Runningbacks er altid en spændende værdimæssig debat, men hvem er egentlig de bedste runningbacks i år? En trio skiller sig ud i toppen, men hvordan rangeres den trio?

Du kan læse om hvilke hold, der mangler runningbacks i oversigten over hvert holds mangler på Gul Klud.

Læs alle positionsrangeringer
QB | RB | WR | TE | OT | IOL | DT | EDGE | LB | CB | S

Her får du en top 10-liste fra Draftbeats Huddle Up DK (fælles grade fra Peter Meier Jensen, Rasmus Holse og Magnus Bendixen), Dennis Cordsen la Cour og Teis Joranger, som de ser runningback-årgangen lige nu. Du kan se tanker til årgangen under tabellen med rangeringerne.

Husk, at du også kan lytte til Det Ovale Kontor, hvor Draftbeat var på besøg og snakke om de offensive spillere. Du finder podcasten i bunden af artiklen eller i din podcast-app.

Grades tager ikke højde for positionensværdi, så en quarterback med en andenrundegrade vil stadig være et førsterundevalg værd, mens en runningback med førsterundegrade næppe er et førsterundevalg værd.

Vær også opmærksom på, at Huddle Up DK, Dennis Cordsen la Cour og Teis Joranger giver grades med tre forskellige grading-systemer, så en 2B-grade på tværs af de tre lister er ikke nødvendigvis 1:1 sammenlignelige.

RangeringHuddle Up DKTeis JorangerDennis Cordsen la Cour
1Travis Etienne, Clemson - 1B Javonte Williams, North Carolina - 2B Javonte Williams, North Carolina - 2B
2Javonte Williams, North Carolina - 1B Travis Etienne, Clemson - 2C Najee Harris, Alabama - 2B
3Najee Harris, Alabama - 2ANajee Harris, Alabama - 2CTravis Etienne, Clemson - 2B
4Michael Carter, North Carolina - 3BKenneth Gainwell, Memphis - 4AMichael Carter, North Carolina - 3B
5Kenneth Gainwell, Memphis - 3BMichael Carter, North Carolina - 4AKenneth Gainwell, Memphis - 3B
6Kylin Hill, Mississippi State - 3CRhamondre Stevenson, Oklahoma - 4CKylin Hill, Mississippi State - 4C
7Rhamondre Stevenson, Oklahoma - 3CKhalil Herbert, Virginia Tech - 5ARhamondre Stevenson, Oklahoma - 4C
8Trey Sermon, Ohio State - 3CTrey Sermon, Ohio State - 5BChuba Hubbard, Oklahoma State - 5A
9Chuba Hubbard, Oklahoma State - 4BKylin Hill, Mississippi State - 5BKhalil Herbert, Virginia Tech - 5A
10Khalil Herbert, Virginia Tech - 4CJaret Patterson, Buffalo - 5CJavian Hawkins, Louisville - 5B

Tanker fra Rasmus Holse (Huddle Up DK)

Jeg synes, at årets RB-klasse er ret klart opdelt i forskellige lag. Der er ikke nogen tvivl om, at tre udskiller sig i toppen i form af Travis Etienne, Javonte Williams og Najee Harris. De to første har førsterundegrades i vores system, mens Harris ligger lige på vippen med en 2A-grade. Det betyder dog ikke, at vi ville tage dem i første runde, men deres talent skiller sig alligevel ud på positionen i år. Som jeg vist nok nævnte undervejs i podcasten, hvor vi kiggede på offensive spillere, så ville det ikke undre mig, hvis en eller flere af de tre kan komme ind i ligaen og måske ligge i laget lige under de 4-5-6 bedste runningbacks.

Jeg vil ikke lægge helt så meget i selve rangeringen af de tre, da det handler meget om, hvad man mangler. Travis Etienne er en lidt sjov og unik evaluering. Man får lidt fornemmelsen af, at spil aldrig er slut, og at han kan tage den til huset på hvert spil, mens både Williams og Harris er mere traditionelle runningbacks med en god kombination af power, balance og pæne evner i kastespillet også. Af de to har vi Williams højest, da han har en lidt bedre kombination af contact balance og agility.

Efter dem er der et pænt spring ned til midten af tredje runde, hvor der dog findes et par interessante backs i Michael Carter og Kenneth Gainwell. Michael Carter har en ekstremt sjov kombination af eksplosivitet, lavt tyngdepunkt, elusiveness og gode cuts, og har sammen med Javonte Williams udgjort det mest spændende RB-tandem i college. Gainwell er en super passcatcher, der kan spille som både receiver og runningback, og han kan bruges lidt i samme baner som en Nyheim Hines.

Herefter kommer en gruppe af forskellige backs, hvor man nok skal finde sin “type”. Vi har Kylin Hill, Rhamondre Stevenson og Trey Sermon tæt i vores grades, og jeg vil mene, at alle tre har chancen for – i det rigtige scheme fit – at blive produktive spillere i NFL.

Jeg vil indrømme, at jeg personligt ikke har den helt store fidus til Chuba Hubbard, der er lidt for lineær til min smag, men hans fysik, testresultater og fart giver ham en chance for pludselig at finde nøglen til en produktiv karriere i NFL. Og så skal man ikke glemme, at han løb for mere end 2000 yards i 2019. Khalil Herbert runder listen af, og jeg tror egentlig godt, at hans vision, fodarbejde og evne til at ramme sine gaps kan fungere i NFL, men han er måske ikke den største eller mest dynamiske spiller i verden.

Tanker fra Dennis Cordsen la Cour (Gul Klud)

Forventer du, at der er en type som Leonard Fournette i denne draft, så kan du godt have ret. Men nu handler listen nu engang som draftens 10 bedste runningbacks, så det ville jo alligevel være irrelevant.

Draften har ikke noget Saquan Barkley-agtigt talent, men jeg synes alligevel, at der er 5-7 ganske fine talenter i klassen. Personligt synes jeg bedst om Javonte Williams i øverste gruppe af spillere, der også inkluderer Najee Harris og Travis Etienne. Williams er nok den mest rene runningback, som bryder taklinger og juker modspillere i hullerne. Derudover var Williams en decideret fortrinlig blokeringsspiller i college, og han ville sågar kunne draftes sent i klassen som ren fullback/blocking back.

Harris er nok den mest komplette back i klassen, men på trods størrelsen er kastespillet den del, jeg vil fremhæve ham for, mens Etienne har noget x-faktor, men om det blive mere Tevin Coleman end Chris Johnson, har jeg svært ved at vurdere.

Michael Carter er egentlig også en ret komplet back for mig – udover break away farten – og så er han nok lidt efter sin holdkammerat fra North Carolina udi at bryde taklinger. Upsiden i en type som Carter er nok noget, der minder om Devonta Freeman, og derfor er det også svært at tage ham før engang i tredje runde, føler jeg. Kenneth Gainswell er en totalt anden type, og er klart bedst i kastespillet, omend han ikke virker inkompetent i løbespillet – på den måde minder Gainswell faktisk en del om den tidligere Memphis-RB, nu Cowboys-spiller, Tony Pollard, synes jeg.

Herefter tynder det lidt ud i talentet fra dem, jeg har set, synes jeg. Kylin Hill har noget talent, men er blandt de mindst disciplinerede runningbacks, jeg har set ramme draften i de senere år. Derudover vil jeg knytte en lille kommentar til Hawkins, som jeg kan se, at jeg er alene med at have i top 10. Han er ikke bygget til NFL, han er ikke nogen world beater, og jeg forventer ikke meget af ham – han minder mig bare om nogle af de RBs San Francisco har haft held med at bruge under Kyle Shanahan.

Tanker fra Teis Joranger (Gul Klud)

Jeg er ikke så imponeret over toppen af runningback-årgangen, og jeg havde Jonathan Taylor væsentligt højere sidste år. Når det er sagt, så er de tre øverste ganske gode talenter. Javonte Williams har især en god kombination af burst, balance og power, som jeg tror vil blive succesfuld i NFL. Etienne har en lidt unik stil, men hans evne til at maksimere mange forskellige situationer lokker mig, da hans burst og feel som runner er bedre end Harris, der dog er bedre som receiver.

Derefter er der et solidt spring til de næste, hvor jeg har Kenneth Gainwell, der mest er en sublim passing back, der også kan løbe den lidt – tænk en lidt større Tarik Cohen. Carter har super elusiveness, men han er nok bedst i kombination med en anden rurnningback.

Efter de første fem kommer vi ned til den resterende gruppe af runningbacks, der enten er upolerede, long shots eller nok mest backups. Rhamondre Stevenson er utroligt nimble for en tung back, men han skal smide nogle kilo, og så løber han bare fra de færreste.

Herbert og Sermon har en chance for at blive startere, men så er de heller ikke bedre. Kylin Hill er atypisk, men også sjov. Hvis han kan lære at læse spillet og spille inde for strukturen, har han en chance. Han kan dog også være ude af ligaen om to år. Jaret Patterson var en top 5 runningback, hvis han var større eller hurtigere, da hans vision og feel for positionen er rigtig god. Realiteterne er bare, at han er lille og langsom, og det sætter bare sine begrænsninger.

Læs alle positionsrangeringer


QB | RB | WR | TE | OT | IOL | DT | EDGE | LB | CB | S


Related Articles

Skriv et svar

Back to top button