Rangeringer

Draftrangering: Teis Jorangers top 50 før combine

Chiefs er kåret som Super Bowl-mestre, og combine er lige om hjørnet. Derfor synes jeg, det er tid til at se nærmere på 50 spillere, jeg synes, man skal skrive sig bag øret i årets draft.

Med Chiefs kåret som Super Bowl-vindere, så er øjnene rettet mod free agency og draften. Især draften er altid sjov at se frem mod, og jeg har derfor brugt de seneste par måneder på at begynde processen med at kigge på spillere i årets draft.

I alt har jeg set 85 spillere ved udgivelse af denne artikel, og selvom nogle usete spillere helt sikkert vil ende i min top 50, så har jeg fokuseret ret tungt på de største navne i draften, og jeg føler mig derfor klar til at give et tidligt kig på, hvordan min top 50 ser ud lige nu.

Listen er lavet uden at tage højde for positional value, så selvom Bijan Robinson er et top 10-talent, så vil jeg ikke tage ham i top. Ellers mener jeg, at årgangen er virkelig stærk på cornerback og EDGE, mens den mangler noget på safety og linebacker. God læselyst!

1) Jalen Carter, DT1, Georgia – Læs Scouting Report
Jeg er ikke pjattet med toppen af årets draft, og derfor sætter Carter sig også ganske suverænt på førstepladsen på min top 50. Han er ekstremt atletisk og utrolig stærk, og han ligner en difference maker i midten af dit forsvar.

2) Christian Gonzalez, CB1, Oregon – Læs Scouting Report
I en meget stærk cornerback-årgang har jeg et svagt punkt for Gonzalez. Han er sublim atlet med god teknik og spilforståelse på ruterne. Man kunne ønske sig bedre tackleevner i nogle situationer, men i sidste ende tager jeg alt det gode og lever med en misset tackling hist og her. Så slemt er det ikke.

3) Peter Skoronski, IOL1, Northwestern – Læs Scouting Report
Jeg synes, Peter Skoronski er en fremragende spiller. Strålende teknik, stærk som en okse og god spilforståelse. Spørgsmålet omkring Skoronski vil være, om han kan spille tackle i NFL, som han gjorde i college. Det kan han måske godt, men jeg tror, han kan blive en all pro på guard, og derfor kalder jeg ham i første omgang guard. Men man skal ikke udelukke ham som tackle i NFL som en Jedrick Wills-type.

4) Will Anderson, EDGE1, Alabama – Læs Scouting Report
Allerede før 2022-draften blev Anderson udråbt som et EDGE-talent i samme luftlag som Myles Garrett og Nick Bosa. Det synes jeg ikke er tilfældet. Han er en rigtig fin spiller, men reelt er han en bedre run stopper end pass rusher lige nu. Jeg synes, han har noget stivhed rundt om hjørnet, som Bosa og Garrett ikke har, og han har ikke samme naturlige tekniske feel som de bedte EDGE-talenter, synes jeg. Stadig en rigtig god spiller.

5) Paris Johnson, OT1, Ohio State – Læs Scouting Report
Jeg synes, der er et chokerende stort spring fra de første fire til det næste lag på listen, hvor Johnson ligger øverst. Jeg er virkelig ikke imponeret over bredden i toppen af draften, og i de fleste andre år ville Johnson ikke have en top 10-grade. Når det er sagt, så kan jeg rigtig godt lide potentialet i Johnson, selvom han på ingen måde er perfekt lige nu. Hænderne skal blive en del bedre, men jeg synes, udviklingen var positiv i løbet af året.

6) Bijan Robinson, RB1, Texas – Læs Scouting Report
Mange har snakket om Bijan Robinson, og han er da bestemt også en helt vildt elektrisk runningback, der er et af de største talenter i årets draft. Det er meget få runningbacks, der har Robinsons elusiveness, og han er derudover ret habil i kastespillet. Lige nu skal han være bedre til at finde hullerne mellem tackles, og så vild er hans balance heller ikke.

7) Joey Porter Jr., CB2, Penn State – Læs Scouting Report
Op gennem nullerne var Joey Porter Sr. en god pass rusher for Pittsburgh Steelers, og sønnike kan også meget vel gå en stor karriere i møde. Han er ikke pass rusher, men han er en dejlig stor, atletisk og fysisk cornerback, der bør passe ind i alle systemer.

8) C.J. Stroud, QB1, Ohio State – Læs Scouting Report
Jeg er ikke 100% solgt på ham, men C.J. Stroud ender som min QB1. Jeg sidder ikke med fornemmelsen af, at han kan blive en top 5-quarterback. Hans playmaking-evner udenfor struktur mangler en del procenter for at kunne nå de højder, men resten af hans spil er ret solidt. Jeg kunne godt se en Dak Prescott-kaliber spiller, og det er trods alt heller ikke værst.

9) Myles Murphy, EDGE2, Clemson – Læs Scouting Report
Der er ikke mange færdigudviklede pass rushere i årets draft, men der er mange spændende talenter med stort potentiale. Det største potentiale af dem alle er måske Myles Murphys. Han er en stor, super atletisk og ret stærk pass rusher, der meget vel kunne lave en Travon Walker-light præstation til combine. Teknisk skal der lægges mere på, og han skal finde sig en identitet som rusher, men gør han det, så er hans pass rush-potentiale enormt.

10) Bryce Young, QB2, Alabama – Læs Scouting Reports
Der er virkelig mange ting at kunne lide ved Bryce Young, og hans naturlige flair for spillet er tydelig. Jeg tøver en smule med Young pga. hans lidt manglende armstyrke, som i kombination med hans meget ringe størrelse giver mig nogle bekymringer omkring hans evne til at håndtere pres og levere gode bolde i svære situationer. Derfor må han tage til takke med QB2-pladsen.

11) Tyree Wilson, EDGE3, Texas Tech – Læs Scouting Report
Ligesom Murphy (se nr.9) er Tyree Wilson en stor bulderbasse af en pass rusher. Wilson spiller bare mere til sin størrelse end Murphy, men omvendt er han stivere og mindre elegant i sine bevægelser. Hvis Wilson teknisk kan lægge mere på, så har han potentiale til at blive en kaoskugle, der kan bruges på flere positioner på den defensive linje.

12) Brian Branch, S1, Alabama – Læs Scouting Report
Det er på ingen måder en imponerende safety-årgang i år, men Brian Branch føles som et af de sikreste kort i hele draften. Han har god fart, er super intelligent og passer perfekt ind i nutidens NFL. Det er ikke ham med højest potentiale i år, men han er en af dem med den højeste bund.

13) Devon Witherspoon, CB3, Illinois – Læs Scouting Report
Det tager måske maks. 10 spil fra Devon Witherspoon, før man er faldet pladask for hans spillestil. Han flyver rundt med ekstrem fysik, og så har han en super fornemmelse i opdækningen, som gør ham i stand til at lave mange spil på bolden. Efter man har man crushet lidt på hans spillestil er der dog også nogle spørgsmålstegn ved kropsbygning og fart, som lige nu trækker lidt ned. Hvis han løber en god tid til combine, så er jeg klar på at sende ham højere op.

14) Anthony Richardson, QB3, Florida – Læs Scouting Report
Årets mest polarisende spiller er næsten uden tvivl Anthony Richardson. Han har exceptionelle fysiske redskaber, men hans præcision i college var ringe, og han skal læse spillet hurtigere. Jeg er dog alligevel endt med at blive ret lun på Richardson, da jeg tror, at man kan bygge hans mechanics op og hurtigt forbedre hans præcision ret meget. Og kan man det, så viser han ret naturlige evner på områder som pocket awareness og decision making, som mange andre college-quarterbacks ellers kæmper.

15) Lukas Van Ness, EDGE4, Iowa – Læs Scouting Report
Man er altid hurtig til at falde for de super hurtige pass rushere, der vinder rundt om hjørnet med fart og bend. Men faktum er, at mange af de bedste pass rusher i NFL vinder på teknik og fysik, og evnen til at presse lommen sammen er vigtigere nu end nogensinde, da quarterbacks ikke holder så længe på bolden. Det er her, Van Ness excellerer med sit livsfarlige bull rush. Han har god eksplosivitet og fantastisk styrke som rusher, og han skaber bare konstant problemer for sin modspiller. Hans stil vil virkelig passe godt på hold, der stunter meget på deres defensive linje.

16) Michael Mayer, TE1, Notre Dame – Læs Scouting Report
Ligesom Brian Branch lidt længere oppe, så er Michael Mayer et af de mere sikre kort i årgangen. Han er stor og stærk med en naturlig fornemmelse for positionen, og så er hans hænder ekstremt gode. Han griber alt, hvad der kommer i nærheden af ham. Man ville ønske, han var mere dynamisk og atletisk i sit spil, og det stiller spørgsmålstegn til, hvornår man kan tillade sig at vælge ham.

17) Nolan Smith, EDGE5, Georgia – Læs Scouting Report
En af de spillere, jeg har svært ved at finde ud af, hvad jeg synes, er Nolan Smith. Han er meget atletisk, viser super spilintelligens og overraskende power, selvom han er undersized. Han er dog netop også ret undersized, og hans produktion skuffer en del. Der er en del ligegyldige spil på hans tape, men måske det er Georgias’ defensive struktur, som begrænsede hans evner. Når han rammer spillet, ser det nemlig ekstremt smukt ud.

18) Jaxon Smith-Njigba, WR1, Ohio State – Læs Scouting Report
For første gang i en del år er der ikke et åbenlyst toptalent på wide receiver. Der er en del fine talenter, som godt kan vælges i første runde, men jeg ser ikke et top 10-valg på positionen i år. Jeg har Jaxon Smith-Njigba øverst, da han bare er en super dygtig ruteløber, der samtidig viser gode ball skills. Jeg håber ikke, han løber alt for langsomt til combine, men indtil da er han WR1 hos mig.

19) Jordan Addison, WR2, USC – Læs Scouting Report
Ligesom Jaon Smith-Njigba så lever Jordan Addison på rigtig gode evner som ruteløber, og han har også bedre fart end Ohio State-receiveren. Hos Addison er det størrelsen, der er dårlig, og hans ball skills, der virker gennemsnitlige, som trækker ned. Han bør dog ret sikkert være en produktiv WR2 i værste fald med hans gode ruter.

20) Dalton Kincaid, TE2, Utah – Læs Scouting Report
Hvis du vil have en blokerende tight end, så skal du ikke vælge Kincaid. Til gengæld er han virkelig dynamisk og dygtig i kastespillet. Han er mere atletisk end Mayer, og hans ruter er også bedre. Derudover har han bare rigtig gode ball skills og en imponerende evne til at skabe yards efter catchet. Hvis Kincaid var lidt større og bedre som blokeringsspiller, så var han et ret klart førsterundevalg, synes jeg.

21) Calijah Kancey, DT2, Pittsburgh – Læs Scouting Report
Det her føles meget højt, da Kancey virkelig er en undersized defensive tackle (endnu mindre end Aaron Donald), og man kan sagtens være bekymret for, om han vil blive skubbet lidt rundt mod løbet. Til gengæld er han bare en helt fænomenal pass rusher med suveræne atletiske evner, masser af bend og et varieret og effektivt pass rush-arsenal. Den defensive koordinator skal nok hjælpe ham lidt med at give ham en rolle som gap shooter mod løbet, og så må man leve med det og til gengæld høste frugterne i kastespillet.

22) Deonte Banks, CB4, Maryland – Læs Scouting Report
Det er ikke sådan, at Banks er noget færdigt produkt på cornerback, men han er solid lige nu, og potentialet er til ret meget mere. Han har størrelse, atletiske evner, et solidt teknisk fundament og god physicality. Det handler om, at Banks lige skal modnes et år eller to, men så bør han kunne blive en ret fin NFL-corner.

23) Will Levis, QB4, Kentucky – Læs Scouting Report
Den fjerde quarterback i top 25, og jeg synes faktisk, det er et ret fint quarterback-år. Der er måske ikke en Joe Burrow eller Trevor Lawrence, men der er fire fair chancer. Levis har en super arm, solid teknik, i perioder god spilforståelse og et ret all round hæderligt skill set. Største problem for mig er Levis’ manglende evne til at fornemme presset i lommen, og det koster en del for mig. Derfor må han tage til takke med pladsen som QB4.

24) Cam Smith, CB5, South Carolina – Læs Scouting Report
Fem cornerbacks i top 25 og flere på vej. Det er en herlig cornerback-årgang. Cam Smith er en fysisk og aggressiv cornerback, der spiller bolden rigtig godt og tackler solidt. Jeg er lidt usikker på de atletiske evner hos Smith, og jeg kan se det gå begge veje til combine. Derudover skal han skrue ned for kontakten på ruterne, da han vil trække mange flag i NFL lige nu.

25) B.J. Ojulari, EDGE6, LSU – Læs Scouting Report
Jeg kan ikke helt finde ud af, hvorfor så få snakker om B.J. Ojulari. Jeg synes, han teknisk er en af de bedre pass rushere i årets draft, og hans spilintelligens og effort er også rigtig god. Han mangler noget størrelse, og det vil udfordre ham i NFL, men jeg ville ikke have et problem med at tage ham i bunden af første runde.

26) Anton Harrison, OT2, Oklahoma – Læs Scouting Report
På trods af en ret ung alder har Harrison masser af snaps under bæltet, og jeg er imponeret over hans spilintelligens og teknik med hænderne. Jeg tror ret hurtigt, han vil kunne blive en fornuftig tackle i NFL, og så er det spørgsmålet, om han har hurtige nok fødder til at blive rigtig god.

27) Will McDonald, EDGE7, Iowa State – Læs Scouting Report
Will McDonald er muligvis den sværeste spiller at placere i årets draft. Han blev brugt rasende forkert i college, når man kigger på hans skill set og den rolle, han vil få i NFL. Der var måske 5-10 brugbare snaps pr. kamp, og resten var nærmest ubrugelige. McDonald er dog uden tvivl hyper atletisk med virkelig lange arme. Det er en giftig kombination, og når han lige rammer den, så ser det fantastisk lækkert ud. Men der er kæmpe usikkerhed om han fra snap til snap kan være effektiv i NFL, og han er virkelig en boom eller bust-spiller, der skal levere en god combine for at få folk til at købe ind på hans talent.

28) Felix Anudike-Uzomah, EDGE8, Kansas State – Læs Scouting Report
Jeg har virkelig lyst til at placere Felix Anudike-Uzomah endnu højere, da jeg synes, han har en virkelig spændende kombination af eksplosivitet, power og teknik som pass rusher. Jeg vil dog gerne se ham smadre combine, før jeg går helt ombord på hans hype train, da der også var perioder med anonymitet i kampene.

29) Josh Downs, WR3, North Carolina – Læs Scouting Report
Fælles for mine tre første receivere er, at de regelmæssigt kan separation på en lang række ruter. Josh Downs er en elektrisk spiller, der har nogle nasty cuts i sit spil og har potentiale til at blive en super slotreceiver i NFL. Han er derudover giftig med bolden i hænderne, og så er det afgørende for mig, at hans ball skills er så gode, at han spiller større, end hans højde og drøjde ellers indikerer. For små receivere er det vigtigt, at de kan spille større, end de er.

30) Quentin Johnson, WR4, TCU – Læs Scouting Report
Mange har Quentin Johnson som WR1 og en top 20 spiller i årets draft, men jeg har rigtig svært ved at gå ombord på hypetoget. Han er rigtig stor, men han spiller som en meget mindre receiver. Det er positivt, fordi han bevæger sig virkelig imponerende, men hans ball skills imponerer mig ingenlunde, og hans ruter skal også blive en del bedre. En god combine vil hjælpe ham på min liste, da jeg er lidt usikker på, hvor hurtig han reelt er, men indtil videre forholder jeg mig moderat skeptisk ved Johnsons hype.

31) Jalin Hyatt, WR5, Tennessee – Læs Scouting Report
En mand hvis fart, jeg ikke er i tvivl om, er Jalin Hyatt. Han er ekstremt hurtig og er en klassisk field stretcher som receiver. Han er ret tynd og ranglet lige nu, og han kommer fra et angreb, hvor det er relativt få ting, der kan overføres direkte til NFL. Jeg er fristet til at smide ham højere op, da jeg egentlig godt tror, han kan lære det, men han er bare ret upoleret lige nu.

32) Broderick Jones, OT3, Georgia – Læs Scouting Report
Jeg kan rigtig godt lide Broderick Jones i løbespillet, men jeg har nogle usikkerheder ved ham i kastespillet. Synes der mangler lidt fleksibilitet og hurtighed i underkroppen, og derfor er jeg lidt lavere på ham end mange andre.

33) Dawand Jones, OT4, Ohio StateLæs Scouting Report
Det er ikke alt, der er lige kønt med Dawand Jones, men hans helt vanvittige størrelse gør ham bare utrolig svær at komme udenom. Især fordi han faktisk har ret god teknik med hænderne, selvom armene er usandsynligt lange. Bliver han en top 10 tackle i NFL? Næppe. Men han bør kunne starte i ligaen i mange år.

34) Mazi Smith, DT3, Michigan – Læs Scouting Report
Er du til store atletiske bamser, så er Mazi Smith en mand for dig. Han er stor og tung og er nok mest en run stopper i NFL, men han har nogle ret imponerende atletiske evner, som i glimt giver ham ret spændende pass rush-potentiale. Hvis han kan udvikle den del, kan han blive en profil i NFL, men det er meget op og ned.

35) Drew Sanders, LB1, Arkansas – Læs Scouting Report
Jeg har set seks linebackere i årets draft indtil videre, og jeg har været ret skuffet. Drew Sanders er på ingen måde et perfekt prospect, og han skal blive stærkere i NFL. Men han er atletisk med glimrende instinkter, og så har han bare en evne til at finde bolden på mange spil. Det bør være fint at vælge i øverste halvdel af anden runde.

36) Tyrique Stevenson, CB6, Miami – Læs Scouting Report
Hvis man er et hold, der godt kan lide at spille press man coverage med fysiske cornerbacks med god længde, så er Tyrique Stevenson helt sikkert i kikkerten. Han skal arbejde på et blive en mere stabil spiller, men hans fysiske profil er tiltalende, og jeg kan godt lide hans competitiveness på banen.

37) Gervon Dexter, DT4, Florida – Læs Scouting Report
Man drafter ikke Gervon Dexter for, hvad han er lige nu. Han skal draftes for, hvad man tror, man kan udvikle ham til. Han er en høj, lang, robust og atletisk defensive tackle, som i glimt virker ustoppelig med ekstrem råstyrke. Teknisk er han dog all over the place, og især hans tyngdepunkt skal forbedres.

38) Devon Achane, RB2, Texas A&M – Læs Scouting Report
Mange vil nok spørge, hvor Jahmyr Gibbs er henne, men jeg er kort sagt ikke imponeret over Gibbs. Derfor snupper Devon Achane pladsen som min RB2 lige nu. Achane er exceptionelt hurtig, men jeg synes egentlig, at han kombinerer det med ret fint vision, som gør ham til en dødelig home run-trussel.

39) Darnell Wright, OT5, Tennessee – Læs Scouting Report
Darnell Wright er en klassisk old-school højre tackle, der er stor, bomstærk og har det bedst i løbespillet. Han har lidt tunge fødder og vil blive udfordret af hurtige rushere i NFL, men overordnet er han en ret solid spiller.

40) Tyler Scott, WR6, Cincinnati – Læs Scouting Report
Hvis man går glip af Jalin Hyatt, så kan man passende gå efter ligeledes lynhurtige Tyler Scott. Han er virkelig en elektrisk spiller, som også løber bedre ruter end Hyatt lige nu. Hans hænder er dog ganske ustabile lige nu, og de skal blive bedre, hvis han skal forløse sit potentiale.

41) Darnell Washington, TE3, Georgia – Læs Scouting Report
Darnell Washington er en af de største freaks i årets draft. Han er virkelig en stor og høj tight end, der er skåret i granit, og så har han virkelig imponerende fart for sin størrelse. Hans retningsskift er dog også ret tunge i det, og så er hans hænder tvivlsomme. Men i værste fald er han en super dygtig blokeringsspiller som Marcedes Lewis, og i bedste fald er han et monster ned i seamen.

42) O’Cyrus Torrence, IOL2, Florida – Læs Scouting Report
Det er ikke en imponerende indvendig offensive linje-årgang, og springet fra Peter Skoronski til de næste er enormt. O’Cyrus Torrence er en stor bulderbasse af en guard med imponerende styrke og overraskende lette fødder. Han skal forbedre sig lidt i kastespillet, men han bør kunne finde sig til rette i løbespillet.

43) Siaki Ika, DT5, Baylor – Læs Scouting Report
Ligesom Mazi Smith så er Siaki Ika en stor bamse, der gør sig bedst mod løbet. Han er også bedre mod løbet end Smith lige nu, men Ikas potentiale som pass rusher virker umiddelbart mindre, og derfor er han lavere placeret.

44) Garrett Williams, CB7, Syracuse – Læs Scouting Report
Ligesom Devon Witherspoon er Garrett Williams bare en herlig cornerback at se spille. Han er frygtløs, aggressiv og har en masse attitude på banen. Han er også god til mange ting, men hans fysiske profil er ikke fantastisk, og han havde nogle udfordringer mod receivere, der forstod at løbe ordentlige ruter.

45) Luke Musgrave, TE4, Oregon State – Læs Scouting Report
Jeg glæder mig meget til at se Musgrave til årets combine. Selvom han er høj, så er han imponerende hurtig og overraskende smooth i sine bevægelser. Hvis han får sat det hele sammen, kan han blive en stor profil i ligaen. Problemet er bare, at han spiller som vejede han 40kg mindre, og hans hænder er ret suspekte.

46) Roschon Johnson, RB3, Texas – Læs Scouting Report
En backup runningback i top 50? Ja, hvorfor ikke. Roschon Johnson har ikke fået bolden så meget i sin college-karriere, da han var backup til Bijan Robinson (se længere oppe). Jeg synes dog, at han er en herlig spiller, når han var på banen, og jeg tror ret meget på, at han kan blive en dygtig NFL-runningback.

47) Emmanuel Forbes, CB8, Mississippi State – Læs Scouting Report
Der er muligvis ikke en bedre kombination af spilintelligens og ball skills end Emmamnuel Forbes i årets cornerback-årgang. Han læser spillet virkelig godt, og jeg har lyst til at placere ham endnu højere. Han virker bare ekstremt tynd og ikke så hurtig, og derfor holder jeg noget igen. Med en god combine vil han hurtigt kunne vinde placeringer.

48) Zay Flowers, WR7, Boston College – Læs Scouting Report
Vi har en del små og elektriske receivere i årets draft, og Zay Flowers minder noget om Josh Downs, selvom han nok er hurtige og derfor kan arbejde udvendigt bedre. Jeg er ikke 100% solgt på Flowers’ hænder, og jeg er heller ikke helt blæst bagover af hans evner som ruteløber.

49) Jaelyn Duncan, OT6, Maryland – Læs Scouting Report
Der er nogle virkelig store bekymringer ved Duncans spil, og han blev godt og grundigt rundbarberet mod blandt andet Ohio State i år. Der er dog også kampe og snaps, hvor han måske er den mest elegante og effektive tackle i årets draft, og det er dét potentiale, man skal sælge sig selv på. Jeg tror, han vil imponere stort til combine, så må man arbejde på det tekniske. Lidt Andre Dillard-vibes måske.

50) Trenton Simpson, LB2, Clemson – Læs Scouting Report
Fans af Clemson har måske læst listen igennem og undrer sig over, hvor Trenton Simpson og Bryan Bresee er placeret. Bresee ser jeg virkelig ikke det store lys i, og han er lige nu placeret lidt udenfor top 50. Simpson er jeg også ret lunken ved, men der ingen tvivl om, at han er en exceptionel atlet, og den upside sikrer ham akkurat en plads i top 50.

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button