Rangeringer

Draftrangering: Teis Jorangers endelige top 50 i 2021-draften

De sidste pro days er overstået, og jeg har fået set alle de top 50-aktuelle spillere i årets draft. Derfor er det blevet tid til at udgive min endelige top 50 i 2021-draften.

Med små tre uger til draften er de sidste pro days nu afholdt, og jeg har også været en tur igennem nogle af topnavnene for at se lidt mere med dem.

Når man kombinerer det med, at jeg næsten har set 200 spillere nu, føler jeg mig ret sikker på, at der ikke vil blive ændret i min top 50 længere. Derfor kan jeg lige så godt udgive min endelige top 50, så I alle kan læse med og blive fornærmet over, hvor lavt jeg har jeres favorit.

Jeg vil også angive, hvor spilleren var placeret på min første top 50, som jeg udgav i februar måned. Der er sket en del ændringer. Hvis du vil se, hvor nogle af de her spillere kunne havne, har Claus Elming netop udgivet sin første mock draft.

Hvis man gerne vil se, hvordan en spiller gjorde det til Pro Day, kan man indtaste spillerens navn på denne hjemmeside, og så får man et overblik over, hvor godt spilleren klarede sig på en skala fra 1-10.

1) QB1, Trevor Lawrence, Clemson (Ingen ændring) – Læs Scouting Report
Ingen ændring i min top 3 i årets draft. Trevor Lawrence er et enormt quarterback-talent, og selvom han har nogle ting, han skal arbejde på, ligesom alle andre, så har han alle forudsætninger for at blive en top quarterback.

2) TE1, Kyle Pitts, Florida (Ingen ændring) – Læs Scouting Report
Dette er suverænt den højeste grade, jeg har givet til en tight end nogensinde. Kyle Pitts er exceptionel på så mange områder. Han er atletisk, en strålende ruteløber og vinder også regelmæssigt jumpballs. Han slog uge efter uge cornerbacks, linebackere og safeties. Ingen kunne stoppe ham. Freak uden lige.

3) WR1, DeVonta Smith, Alabama (Ingen ændring) – Læs Scouting Report
Ja’Marr Chase har vundet titlen som den generelle wide receiver 1 i årets draft, men jeg holder fast i Smith, som jeg synes, har bedre tape. Smiths exceptionelle ruter og ball skills kan jeg kan bare ikke slippe. Også selvom han er tynd og et par ældre end Chase.

4) QB2 Justin Fields, Ohio State (Tidligere placering: 6) – Læs Scouting Report
Første plads, hvor der er en ændring. Justin Fields testede bare endnu bedre, end man kunne håbe på, og jeg har også været tilbage og se mere tape, hvor jeg kun blev bekræftet i min tro på ham. Det er dog tæt fra Fields og ned til de næste 3-4 stykker.

5) OT1 Penei Sewell, Oregon (Tidligere placering: 4) – Læs Scouting Report
Penei Sewell bliver første mand, der falder en plads, men det er egentlig ikke et udtryk for noget, han har gjort. Det er mere Fields, der tog et lille spring op. Sewell er upoleret på en del områder, men han er exceptionel talentfuld.

6) WR2 Ja’Marr Chase, LSU (Tidligere placering:12) – Læs Scouting Report
Ja’Marr Chase var allerede et stort talent, men det skadede ham på ingen måde, at han fuldstændig smadrede sin pro day. Det får mig til at tro, at hans lidt manglende evne til at skabe separation i 2019 mere var fordi, han blot var 19 år og dermed stadig en ung upoleret ruteløber.

7) LB1 Micah Parsons, Penn State (Tidligere placering:8) – Læs Scouting Report
Der er nogle, der er skeptiske ved Micah Parsons, og jeg kan godt forstå noget af kritikken, da han bestemt ikke altid læser spillet korrekt, og han har en del at lære i kastespillet. Jeg kan bare ikke overse hans exceptionelle fart og evne til at flyve rundt og lave store spil. For mig er det bare vigtigt, at have en playmaker på linebacker, og det er Parsons.

8) OT2, Rashawn Slater, Northwestern (Tidligere placering:10) – Læs Scouting Report
Et lille hop op i top 10 for Slater, da Caleb Farley og Jaylen Waddle falder lidt på min liste. Slater er teknisk og mentalt virkelig velfunderet, og han er nok lige nu den bedre tackle, når man sammenligner ham med Sewell. Det er Sewells potentiale, der skubber ham op. Men afstanden er ikke stor.

9) CB1, Patrick Surtain, Alabama (Tidligere placering: 11) – Læs Scouting Report
Jeg har Caleb Farleys tape gradet højere, men der er nogle andre faktorer, som trækker ham ned. Surtain havde dog en super pro day, hvor han fik vist eksplosivitet og fart. Det var dog aldrig min bekymring ved Surtain, da hans hofter stadig er lidt stive i det. Overordnet er han dog en spiller, jeg forventer bliver en meget dygtig NFL-starter.

10) CB2, Caleb Farley, Virginia Tech (Tidligere placering: 5) – Læs Scouting Report
Caleb Farley var min højest rangerede forsvarsspiller ved sidste top 50, men en rygskade, der stammer helt tilbage fra 2019, har givet ham problemer. Han er blevet opereret for nylig, og det koster et fratræk i min grade. Jeg er dog ikke i stand til at vurdere, hvor alvorligt det er. Der har NFL-holdene bedre information. Hvis det er alvorligt, kan han falde ud af første runde.

11) CB3, Jaycee Horn, South Carolina (Tidligere placering: 17) – Læs Scouting Report
Et solidt spring op på listen for Jaycee Horn, som jeg allerede var ret glad for sidste gang. Han testede dog endnu bedre, end jeg troede, og det skubber ham op tæt på Surtain og Farley. Han er virkelig fysisk, men hans tilbøjeligehed til at holde i receiveren vil også være hans største fjende tidligt i karrieren.

12) WR3, Jaylen Waddle, Alabama (Tidligere placering: 7) – Læs Scouting Report
Jaylen Waddle falder lidt på mit board. Jeg var tilbage og se noget af hans tape, og jeg fik lidt bekymringer ved den rolle, som han trods alt producerede i. Det var svært for ham ikke at være dødsensfarlig i den rolle, og det vil blive noget anderledes i NFL. Når det er sagt, så er han jo en strålende spiller.

13) LB2, Jeremiah Owusu-Koramoah (Tidligere placering: 9)- Læs Scouting Report
Et lille fald for Owusu-Koramoah, som jeg dog stadig elsker at se spille. hans største udfordring bliver, at NFL-holdene skal finde en rolle til ham, hvor han kan være den atletiske flue i en flaske, som han var i college. Ideelt ser er han nok 4-3 WLB eller safety på tidlige downs.

14) WR4, Terrace Marshall Jr., LSU (Tidligere placering: 15) – Læs Scouting Report
Jeg var stor fan af Marshall allerede tidligt, og det er godt at se, at andre er begyndt at hoppe med vognen. Marshalls kombination af fart, størrelse og ball skills er utroligt spændende. Han skal blive lidt mere poleret som ruteløber, men jeg synes ikke, han er dårlig på nogen måde.

15) IOL1, Alijah Vera-Tucker, USC (Tidligere placering: 16) Læs Scouting Report
Årets bedste indvendige offensive linjemand, hvis man anser Slater som tackle, som jeg gør. Vera-Tucker har super quickness, god spilintelligens, glimrende sustain. Jeg tror egentlig også, at han ville kunne gøre sig som center, hvis man mangler sådan en.

16) WR5, Elijah Moore, Ole Miss (Tidligere placering: 22) – Læs Scouting Report
Som jeg skrev for nylig, så giver det ingen mening, at 75% af drafttwitter siger “Elijah Moore er min draftdarlig”. Hvis alle elsker hans tape, så er han jo ikke en form for sleeper, men måske bare rigtig, rigtig god? Den konklusion havde jeg allerede i februar, og hans blændende pro day gav kun et lille skub op.

17) EDGE1, Azeez Ojulari, Georgia (Tidligere placering: 14)- Læs Scouting Report
Jeg har haft en intern debat med mig selv, om Ojulari eller Philips skulle få æren af titlen som min højest rangerede EDGE. Jeg kan bedst lide Ojularis tape, og selvom han har god eksplosivitet og atletiske evner, så er han mere begrænset end Phillips, der er en freak uden lige. Titlen går til Ojulari, som jeg bare ikke kan stå for.

18) EDGE 2, Jaelan Phillips, Miami (Tidligere placering:21)Læs Scouting Report
Til Phillips’ pro day fik vi kun bekræftet, hvad vi alle mistænkte. Han er en freak uden lige. Der er en grund til, at han var det største talent ud af high school i sin årgang. Skadeshistorikken trækker dog væsentligt ned for Phillips, mens han også stadig har en del at lære teknisk og mentalt, hvor det kan være lidt svingende.

19) QB3, Trey Lance, North Dakota State (Tidligere placering: 18)- Læs Scouting Report
Det var småkontroversielt, da jeg havde Lance over Zach Wilson tilbage i februar, og det er næppe blevet mindre kontroversielt siden. Jeg synes bare, at Lance viser en modenhed og mental parathed, som ikke giver nogen mening for en mand, der var 19 år, da han reelt spillede sidst. Præcisionen bekymrer lidt, men potentialet er enormt.

20) DT1, Christian Barmore, Alabama (Tidligere placering: 13)Læs Scouting Report
Jeg kan rigtig godt lide Christian Barmores potentiale, men man skal også være klar på, at han er et mindre projekt, der lige nu ikke er ret god mod løbet, og mod kastet er ret hit or miss. Jeg var lidt skuffet over hans agility-øvelser til hans pro day, og det trak lidt ned.

21) QB4, Zach Wilson, BYU (Tidligere placering: 19) – Læs Scouting Report
Jeg forstår godt, hvor Zach Wilson hypen kommer fra, og jeg har sådan set ikke et stort problem med, at han går i top 3. Jeg har bare også nogle bekymringer ved Wilsons spil og evne til at eksekvere et angreb pålideligt. Jeg tager sikkert fejl, men han må nøjes med titlen som QB4 hos mig – det overlever han nok. I sidste ende tyder alt på, at han bliver Jets’ valg med andetvalgt i draften. Senest har de banet vejen for ham med en trade af Sam Darnold til Panthrs

22) S1, Trevon Moehrig, TCU (Tidligere placering: 26) – Læs Scouting Report
Jeg har umiddelbart kun én safety i top 70 i årets draft. Det er virkelig ikke en imponerende årgang i toppen. Jeg kan dog godt lide Trevon Moehrig, der er klog og rigtig dygtig i opdækningen. Han vil nok ikke passe perfekt ind i alle systemer, men i et split safety-forsvar, er han ideel. Han ville se genial ud i Brandon Staley/Vic Fangios Cover 4/6-forsvar.

23) IOL2, Landon Dickerson, Alabama (Tidligere placering: 24) – Læs Scouting Report
Jeg er stor fan af Landon Dickersons spil på banen, og hans personlighed udenfor banen. Hvis bare ikke, han havde adskillige alvorlige knæ- og ankelskader med i bagagen, ville han være i min top 20. Jeg håber, han kommer sig og får en lang glorværdig NFL-karriere. Han er bare #fun.

24) OT3, Teven Jenkins, Oklahoma State (Tidligere placering: 35) – Læs Scouting Report
Teven Jenkins ender med at tage et solidt spring op af listen og ind i top 25. Jeg var ganske overrasket over, at han testede så godt, som han gjorde, da jeg ikke så det som en styrke hos ham. Det var nok til, at han kunne snuppe en cirka 10 placeringer.

25) EDGE3, Jayson Oweh, Penn State (Tidligere placering: 23) – Læs Scouting Report
Der er ingen tvivl om, at et af årets helt store boom or bust-navne er Jayson Oweh. Han har ikke startet ret mange kampe i college, og han formåede i 2020 ikke at præstere et eneste sack, selvom han havde en del pressures. Den produktion og hans generelt upolerede spil bekymrer. Men omvendt er han en af de største freaks i årets årgang. Han er exceptionelt eksplosiv, og hvis han lærer at styre det og få hænderne med, bliver han top pass rusher. Bunden af første virker som en fair chance at tage, selvom han vil være en outlier, når man kigger på hans college-præstationer.

26) OT4, Samuel Cosmi, Texas (Tidligere placering: 29) – Læs Scouting Report
Der er nogle fodtekniske ting, som Samuel Cosmi skal have korrigeret, før han kan blive god i NFL, men jeg tror på, det kan lykkes. Han er super atletisk og stor, og han har bare en udmærket fornemmelse for spillet, som jeg tror på.

27) LB3, Zaven Collins, Tulsa (Tidligere placering: 28) – Læs Scouting Report
Kombinationen af størrelse og atletiske evner er ganske unik ved Zaven Collins, og han har kæmpe potentiale, hvis man kan finde den rigtige rolle til ham. Han minder lidt om Anthony Barr eller Jamie Collins, og han vil have godt af at blitze en 5-15 gange pr. kamp. Men han var bare en big time- playmaker hos Tulsa.

28) RB1, Javonte Williams, North Carolina (Tidligere placering: 34) – Læs Scouting Report
Årets højest rangerede runningback bliver for mig Javonte Williams. Det er ikke et udtryk for, at han bør blive valgt i første runde, men talentet berettiger til min 28. plads. Williams er den bedste runner i år, og han er bare svær at tackle med super burst, balance og elusiveness. Vision skal blive lidt mere consistent, og så må han gerne lægge mere på som receiver.

29) LB4, Jamin Davis, Kentucky (Ikke set sidste gang) – Læs Scouting Report
Så nåede vi til den første mand, som ikke var med i min tidligere top 50. Jeg havde simpelthen ikke set Jamin Davis i februar måned, men da jeg gjorde fløj han lige ind i top 50. Da han testede helt fantastisk til sin pro day, så sneg han sig også op som nr. 29. Man skal være klar over, at han skal arbejde på nogle ting, men han er stor, atletisk, fysisk og læser spiller udmærket.

30) CB4, Greg Newsome, Northwestern (Udenfor top 50) – Læs Scouting Report
Her finder vi så den første spiller, som jeg sidste gang havde set, men ikke havde i top 50. Han var min nr. 52 sidste gang, kan jeg huske, og jeg havde lange diskussioner med mig selv. I sidste ende var jeg lidt i tvivl, om han havde de atletiske evner til at begå sig i man coverage. Til sin pro day testede han så blændende, og så var min værste bekymring pludselig sendt til tælling. Derfor hopper han også et godt stykke op og snupper 30. pladsen

31) DT2, Alim McNeill, N.C. State (Tidligere placering: 25) – Læs Scouting Report
Alim McNeill er en af mine personlige favoritter i år. Der er ikke mange, der har ham i top 50, men jeg tror meget på, at han kan blive en rigtig god defensive tackle, der også kan give mere mod kastet, end han gjorde i college. Jeg håber på en Grady Jarrett-like udvikling hos ham.

32) OT5, Christian Darrisaw (Tidligere placering: 31) – Læs Scouting Report
Christian Darrisaw går nok i første runde, og hans fysiske egenskaber er også spændende at arbejde med. Han er virkelig dygtig i bevægelse, og han er en ideel outside zone-tackle. Jeg har dog lidt bekymringer i pass protection, og derfor må han nøjes med 32. pladsen

33) EDGE4, Kwity Paye, Michigan (Tidligere placering:20) – Læs Scouting Report
Her er et lidt ukarakteristisk fald, da hans pro day egentlig var blændende. Jeg har bare altid været meget i tvivl med Paye, og da jeg gik tilbage og så lidt mere med ham, blev jeg mere i tvivl, end jeg turde have så højt som tidligere. Han er virkelig atletisk, men hans naturlige feel for at benytte pass rush-moves imponerer mig bare ikke.

34) WR6, Rondale Moore, Purdue (Tidligere placering: 30) – Læs Scouting Report
En af årets mest elektriske spillere i draften hedder Rondale Moore. Han er crazy eksplosiv og hurtig, og han er et mareridt at tackle, når han har bolden i hænderne. Han har dog ikke spillet ret meget i 2019 og 2020 pga. skader, og det gør ham til en betydelig risiko. Hans 2018-tape var dog helt igennem fantastisk.

35) CB5, Kelvin Joseph, Kentucky (Tidligere placering:45) Læs Scouting Report
Jeg nåede lige at se Kelvin Joseph sidste gang, og der sneg han sig ind i top 45, men jeg var lidt usikker på ham, og jeg manglede lidt ekstra tape og hans pro day. Siden har jeg set mere til ham, og hans pro day var blændende. Han er lidt uerfaren, men hans potentiale er tårnhøjt.

36) CB6, Ifeatu Melifonwu, Syracuse (Tidligere placering: 33) Læs Scouting Report
Ifeatus bror, Obi Melifonwu, blev ikke en succes i NFL, men jeg forventer, at Ifeatu revancherer sig på familiens vegne. Ifeatu er stor, atletisk og spiller fysisk. Han ligner et perfekt fit i et off coverage cover 3-system.

37) RB2, Travis Etienne, Clemson (Tidligere placering: 47) Læs Scouting Report
Jeg har lavet en justering i min runningback-rangering. Tidligere var Najee Harris nummer to blandt runningbacks, men jeg har flyttet Etiene lidt op. Jeg kan ikke helt forklare hvorfor, men Etienne har bare en unik stil, hvor han er dygtig til at maksimere yards på sine rushes.

38) TE2, Pat Freiermuth, Penn State (Tidligere placering:43) Læs Scouting Report
Det er lidt en chance at rangere Freiermuth heroppe, da han måske ikke er så dynamisk og atletisk, som en top 40 tight end efterspørger. Jeg kan bare godt lide Freiermuths styrke og fornemmelse for sine ruter. Han er sværere at dække, end man skulle tro, og jeg tror stadig på de fysisk store tight ends, selvom Darren Waller og Kyle Pitts-typer vinder indpas.

39) QB5, Mac Jones, Alabama (Tidligere placering: Udenfor top 50) Læs Scouting Report
Så er vi nået til et af de helt store samtaleemner i årets draft. Meget tyder på, at 49ers måske har tradet sig op til tredjevalget med hensigt på at tage Mac Jones. Jeg synes, det ville være en ganske ringe beslutning, da jeg ikke har Jones så højt. Jeg savner en evne til at skabe noget, når receiverne er halvdækkede og den offensive linje misser en blokering. Der er ingen x-faktor. Når det er sagt, så vendte jeg tilbage og så mere til ham, og hans beslutningstagen og præcision, når der ikke er pres på god. Han var omkring 55 sidste gang og tager et lille pænt spring.

40) IOL3, Jalen Mayfield, Michigan (Tidligere placering:27) Læs Scouting Report
Jeg kunne godt lide Jalen Mayfields potentiale, da jeg så hans tape, men hans pro day skuffede ganske meget, og det koster placeringer. Han er ung og lidt upoleret, men hans styrke og balance var jeg stor fan af. Tror han vil gøre sig bedre som guard end som tackle.

41) WR7, Rashod Bateman, Minnesota (Tidligere placering: 48)Læs Scouting Report
Jeg fortsætter med at være lidt mindre fan af Rashod Batemand end mange andre, men hans pro day hjalp ham uden tvivl. Han leverde ganske gode resultater, og det håb om, at han kan blive endnu mere dynamisk, end jeg synes, han var hos Minnesota.

42) WR8, Tylan Wallace, Oklahoma State (Tidligere placering: 41)Læs Scouting Report
Ligesom Alim McNeill, så er Tylan Wallace en spiller, man sjældent ser i top 50. Han er ikke stor, stærk eller hurtig, men jeg synes bare, han er en god receiver. Han forstår at komme af linjen, løber bedre ruter, end han anerkendes for, og så har han super ball skills. Jeg ser en rigtig solid andenreceiver i Wallace.

43) RB3, Najee Harris, Alabama (Tidligere placering: 39)Læs Scouting Report
Den sidste runningback i top 50 bliver Najee Harris. Han er stor og stærk, men jeg ville ønske, at han løb lidt mere som en stor back. Han er lidt for glad for ydersiden, hvor hans fart ikke er noget særligt. Til gengæld kommer han med en masse gode ting som receiver.

44) DT3, Daiviyon Nixon, Iowa (Tidligere placering:37)Læs Scouting Report Læs Scouting Report
Jeg tror, Daiviyon Nixon er et af de mere polarisende talenter i årets draft. Han har gode atletiske evner, og i glimt er han tæt på ustoppelig. I perioder er han dog også nærmest usynlig, og den manglende stabilitet er bekymrende.

45) EDGE5, Joseph Ossai, Texas (Tidligere placering: 46) Læs Scouting Report
Da jeg lavede den første liste, var Ossai et lidt varmere navn, men hypen er kommet ned i det mere korrekte område, synes jeg. Han har nogle atletiske evner og fantastisk effort, så han burde som minimum være en solid starter at tage i anden runde. Spørgsmålet er så, om han kan udnytte sin eksplosivitet til at blive til endnu mere.

46) DT4, Levi Onwuzurike, Washington (Tidligere placering:38)Læs Scouting Report
Levi Onwuzurike må tage et lille fald, fordi jeg er lidt usikker på, hvor langt han er fra at kunne bidrage som pass rusher. Han er solid mod løbet, og han har noget potentiale som pass rusher, men hans pad level og hand usage skal blive bedre.

47) WR9, Dyami Brown, North Carolina (Tidligere placering: Udenfor top 50) Læs Scouting Report
Sidste gang var Brown placeret en 10-15 placeringer lavere og dermed udenfor listen, men hans strålende pro day giver ham et skub op. Jeg kan rigtig godt lide den pakke, han kommer med, men hans hænder var lidt for usikre til en højere placering.

48) OT6, Alex Leatherwood, Alabama (Tidligere placering: 40)Læs Scouting Report
Jeg har tidligere annonceret, at jeg bare ikke kan finde ud af, hvad jeg skal synes om Leatherwood. Det ene øjeblik tænker jeg, at han stort potentiale. Det næste har jeg lyst til at smide ham ned i fjerde runde, fordi det er så ustabilt. Længden og eksploviteten er der bare, og så en må en NFL-træner kunne justere de tekniske detajler.

49) EDGE6, Payton Turner, Houston (Tidligere placering: Ikke set sidste gang) Læs Scouting Report
Sidste mand, der sikrede sig en plads i top 50, var Payton Turner. Jeg havde ikke set ham sidst, men har set ham i løbet af marts. Før hans strålende pro day d. 8. aprilvar han placeret omkring nummer 60, men han testede ganske enkelt forrygende for en stor EDGE rusher som ham. Perfekt spiller at tage i toppen af anden og udvikle videre på.

50) CB7, Tyson Campbell, Georgia (Tidligere placering: 42) – Læs Scouting Report
Sidste mand i min top 50 bliver Tyson Campbell. Han har nogle dejlige movement skills og atletiske evner, og hans man coverage er ret godt. Der er dog også noget fornemmelse, der mangler, og hans evner til at spille bolden er frustrerende dårlig.

Faldet ud af top 50:
Nick Bolton, LB, Iowa – Tidligere placering: 32
Gregory Rousseau, EDGE, Miami – Tidligere placering: 36
Wyatt Davis, IOL, Ohio State – Tidligere placering: 44
Liam Eichenberg, OT, Notre Dame – Tidligere placering: 49
Asante Samuel Jr., CB, Florida State – Tidligere placering: 50

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button