Mock Drafts

Peter Meier Jensens 2021 Mock

Hvordan kommer første runde til at forløbe i nat? Peter Meier Jensen giver sit bud her.

We made it! Ventetiden er næsten forbi. Om ca. otte timer får vi forløst spændingen når 49ers efter de to gimme-valg hos Jaguars og Jets ved 1-2, afslører hvilken quarterback de har investeret to fremtidige førsterundevalg i, da de handlede op til nummer tre.

Jeg sidder næsten hvert år med en dårlig fornemmelse omkring min sidste mock draft, og finder det derfor næsten bekymrende at det ikke rigtig er tilfældet i år. Måske det bare fordi jeg har følt mig helt og aldeles spejlblank på hvordan det skulle forløbe indtil jeg i de seneste dage begyndte for alvor at lege med mocks. Indtil jeg lavede en mock på twitter i forgårs (læs denne tråd) var jeg nærmest aldrig kommet forbi valg nummer seks eller syv uden at føle at det hele var håbløst.

Dette endelige bud kom ret hurtigt på plads, da jeg havde fået låst mig fast på hvordan jeg ville gribe det an ved nogle specifikke punkter i runden. Det betyder bestemt ikke at jeg har ret i at det bliver sådan det kommer til at forløbe – men beslutningen er taget og nu må det så briste eller bære.

Mocken her er også det jeg har lagt ind i mockkonkurrencen på det danske amerikanske footballforum (du kan deltage her, og læse mere om de to konkurrencer her).

Inden mit bud, en stor tak for alle de pæne ord, der har været rettet mod hele Draftbeat-projektet henover de små fem måneder, der er gået siden vi launchede. Jeg håber I får en fremragende draft hvor jeres hold vælger de spillere I håber på (medmindre du holder med Patriots. Eller Titans).

Kommentarer modtages gerne her eller på Twitter.

1. Jacksonville Jaguars – QB Trevor Lawrence, Clemson
Det velkendte valg. Det rette valg. No-brainer. Videre

2. New York Jets – QB Zach Wilson, BYU
Det velkendte valg. Det rette valg? Måske. Men i mocksammenhæng, en no-brainer. Videre

3. San Francisco 49ers (f/Texans via Dolphins) – QB Mac Jones, Alabama
Og her er det så det bliver svært (og langt). Jeg har hældt Trey Lance størstedelen af den seneste uge, men udover at flere og flere mocks – herunder en god portion af dem der historisk rammer mest rigtigt – næsten entydigt peger på Mac Jones, er fornemmelsen også begyndt at skifte mere mod at det kan blive Alabama-quarterbacken, der ryger af brættet her.

Jeg vil ikke sige noget som helst med sikkerhed her – heller ikke at det ikke kan blive Justin Fields, selvom meldingerne går på at det står mellem Jones og Lance – men i sidste ende, hvor forkert jeg end synes det vil være at investere to førsterundevalg for at handle op efter en spiller, der i bund og grund er en (måske) lille opgradering over hvad 49ers allerede har, må jeg bare gå med fornemmelsen af at det er hvad 49ers har tænkt sig at gøre. Jones har den nødvendige spilforståelse til at agere en forlænget arm for Shanahan på banen og han er årgangens bedste beslutningstager. Det er, hvordan man end vender og drejer det, egenskaber som Shanahan sætter pris på.

Men mest af alt er fornemmelsen skiftet til Jones fordi historikken fra de seneste drafts fortæller os, at dét der umiddelbart lyder til at være 49ers’ tankegang også viser sig at være det. Vi vidste i 2017 at de kunne lide Solomon Thomas og Reuben Foster. Vi vidste i 2018 at de kunne lide Mike McGlinchey. Vi vidste i 2019 at det blev Nick Bosa, og der var sidste år også en klar indikation af at holdet var klar til at vælge Javon Kinley som erstatning for DeForest Buckner. Med tanke på hvor overraskende det var at holdet formåede at holde deres jagt på John Lynch hemmelig, er det chokerende hvor stor gennemsigtighed der har været ift. 49ers’ ageren med deres første valg i de seneste drafts.

Jones er på talrige parametre det oplagte fit, og at JEG mener Trey Lance er et bedre fit hos holdet, og at Justin Fields er den klart bedste af de tre kandidater, betyder i sidste ende intet. Jeg tager gerne fejl med dette valg – ser jeg bort fra målet om selvfølgelig at være så nøjagtig som mulig med min mock, vil jeg sågar sige at jeg håber at jeg tager fejl – men siden jeg i aftes nåede til konklusionen om at gå med Jones har jeg ikke set noget, der skal få mig til at droppe det. For Jones er det her et perfekt fit med en stærk offensiv play-caller, der er i stand til at maskere nogle af hans svagheder og lade ham udnytte sine styrker, og jeg kan sagtens se for mig at Jones bliver en rigtig god quarterback for 49ers. Jeg er bare ærgerlig over at vi ikke får muligheden for at se fx Trey Lances upside blomstre i systemet.

4. Atlanta Falcons – TE Kyle Pitts, Florida
Lokale skribenter peger på quarterbacks – primært den lokale Justin Fields – mens de nationale skribenter siger Kyle Pitts. Med et nyt regime i kontrol, er spørgsmålet dog i hvor høj grad de lokale skribenter har alle kilderne på plads til at drage deres konklusion om en quarterback på et ordentligt grundlag. Jeg vil ikke afvise det, men jeg er omvendt også på et punkt hvor jeg har svært ved at se Arthur Smith sige nej til Kyle Pitts. Smith har overtaget et angreb med flere glimrende spillere, han er selv tidligere tight end-coach, og selvom et valg af Justin Fields vil kunne gøre gode ting for franchiset på den lange bane, vil det ikke gøre noget så længe Matt Ryan er under center. Pitts er et unikt talent på positionen og vil ved at blive valgt hér være den højest valgte tight end i historien. En trade ned kan også være i spil, men vil nogen betale den påkrævede pris?

5. Cincinnati Bengals – WR Ja’Marr Chase, LSU
Chase eller Sewell? Der er gode – og mindre gode – argumenter for begge, men med signingen af Riley Reiff er behovet på tackle lukket for i år, så længe Jonah Williams kommer tilbage fra sin skade og kan bemande den anden position. Sewell vil være en opgradering, og både Williams og Reiff kan principielt rykkes indvendigt, men tackleklassen er dyb nok til at der kan findes en dygtig mand med det næste valg. Der er også nok gode receivers til at der kan findes en med valget i anden runde, men man sidder med det indtryk, at NFL overordnet set betragter Chase som det største talent på positionen i flere år. Jeg er ikke enig i den betragtning, men det er underordnet her. Hvis indtrykket er korrekt, er det svært for mig at se Bengals undlade at finde manden de vil sætte til at erstatte A.J. Green lige her.

6. Miami Dolphins (f/Eagles) – WR Jaylen Waddle, Alabama
Jeg tror at Dolphins i sin tid handlede op i håb om at Kyle Pitts – eller alternativt Ja’Marr Chase – ville falde til dem. Med traden af Ereck Flowers til Washington og snak om at de vil rykke Robert Hunt indvendigt, er der en plads åben på ydersiden som Penei Sewell kan overtage. Men, omvendt, hvis Dolphins virkelig er interesseret i Sewell, hvorfor så flashe med den interesse ved at efterlade en så åbenlys sammenkobling, som jeg lige har lavet? Er det i stedet Dolphins, der prøver at få Sewell valgt foran dem, for at Chase (eller Pitts) kan falde til dem? Eller håber de at få opkald fra hold, der vil trade op, så de kan flytte sig tilbage i draften (igen) og kigge efter et andet target? Jeg aner det ikke, men selvom det vil være oplagt at smide Sewell ind her, så holder jeg fast i Jaylen Waddle, som flere meldinger de seneste dage har peget i retning af.

7. (TRADE) Los Angeles Chargers (f/Lions) – OT Penei Sewell, Oregon
Justin Herbert og Penei Sewell var holdkammerater hos Oregon og de kan nu blive genforenet. Chargers har prøvet at sælge at de har stor tiltro til Trey Pipkins, men jeg køber den ikke. Jeg køber til gengæld Josh Norris’ teori om at Tom Telesco i et års tid har haft Penei Sewell stående tæt på toppen – hvis ikke helt i top – af sit draft board med udsigt til at installere ham på left tackle og beskytte Herbert. Sewell spillede ikke i 2020, men både som en 18-årig Freshman i 2018 og som Sophomore i 2019 var han dominerende. Hvis Chargers har udset sig Sewell, så er de formentlig nødt til at handle op for at få ham. Lions’ nye regime må omvendt have taget et kig på det roster de har overtaget og konkluderet at der er behov for at få en talentindsprøjtning. Og gerne både kvalitet og kvantitet. Ekstra valg vil hjælpe.

8. Carolina Panthers – CB Jaycee Horn, South Carolina
Jeg vil ikke udelukke Justin Fields her, og der er meldinger om at flere beslutningstagere ikke tror Fields falder forbi dette spot. Det er bestemt muligt, og jeg kan sagtens se Panthers handle ned for at lade et hold komme op efter Fields (hvis ikke Lions gør det). Sewell er formentlig førsteprioriteten, men han er væk, og ud fra de meldinger jeg har opfanget, så vil valget i givet fald stå mellem at trade ned – og jeg tror gerne Matt Rhule vil have flere valg at arbejde med for at kunne navigere rundt i draften – eller Jaycee Horn. Ingen trade her, så det bliver Horn.

9. Denver Broncos – QB Justin Fields, Ohio State
Første indskydelse i går, da Broncos handlede sig til Teddy Bridgewater var at det tog Broncos ud af kampen om en quarterback i årets draft. Ved nærmere eftertanke er jeg dog ikke sikker på at det er tilfældet. Bridgewater kan agere bro (sorry………….) hvis ikke Fields er klar fra dag 1. Og Drew Lock kan ryge på blokken. George Paton har fået carte blanche til at forsøge at opgradere på quarterback, hvis han føler det vil være det rette valg, og hvis Fields er her, kan jeg sagtens se det blive vejen han går. Hvis ikke Broncos vil gå quarterback, tror jeg enten det bliver Slater eller en trade ned for at lade et hold, der vil have en cornerback komme op foran Cowboys – fx Eagles.

10. Dallas Cowboys – CB Patrick Surtain II, Alabama
Rashawn Slater og en edge rusher kan friste, men hvis Surtain falder hertil, har jeg svært ved at se ham ikke blive valget. Need og værdi går op, og fittet er godt. Don’t overthink it.

11. (TRADE) New England Patriots (f/Giants) – QB Trey Lance, North Dakota State
Vent, Giants handler ned?! Med tanke på at Gettleman aldrig handler ned, burde jeg nok vide bedre, men jeg er næsten fristet til at sige at han kan være fristet til det netop fordi han er blevet konfronteret med hans manglende historik for at handle ned i første runde. Slater kan friste ham, og der er snak om at de har kig på en Alabama-receiver, hvis enten Waddle eller Smith skulle falde hertil, men jeg spår alligevel en handel ned. Det vil bringe dem ned i en position, hvor værdien på de defensive positioner, der også er oplagte at kigge i retning af, vil være bedre. Og Patriots får, uden at pantsætte fremtiden, sikret quarterback-positionen. Med de investeringer, der er blevet lavet i free agency i år, kan jeg simpelthen ikke tro på at Patriots ikke vil gå ud og forsøge at opgradere på quarterback.

12. Philadelphia Eagles (f/49ers via Dolphins) – WR DeVonta Smith, Alabama
Jeg kan sagtens se for mig at Eagles vil forsøge at handle op efter Horn eller Surtain, og skulle en quarterback falde hertil, er jeg heller ikke sikker på at Howie Roseman vil undlade at adressere positionen. Som det falder her, er de fem quarterbacks, Horn og Surtain alle væk. Men DeVonta Smith er her. Don’t overthink it.

13. Detroit Lions (f/Chargers) – OT Rashawn Slater, Northwestern
Lions handler seks pladser ned, men får stadig muligheden for at adressere den offensive linje, med en spiller jeg også kunne se dem vælge ved nummer syv, hvis Sewell er væk. Forsvaret er det helt store problem for Lions, men skal Jared Goff have succes, skal han beskyttes. Slater er NFL-klar.

14. Minnesota Vikings – EDGE Kwity Paye, Michigan
Jeg forventer et valg af en linjemand, men om det bliver til den offensive eller defensive linje, kan jeg ikke gennemskue. Alijah Vera-Tucker er det mest populære, og nok også mest oplagte valg, men manglen på et pass rush sidste år, var mærkbart. Det er ikke tit man kan vælge den første edge rusher i draften ved nummer 14, og selvom man kan diskutere både hvem der er den bedste, og om værdien er fantastisk, så er Paye en spændende spiller med kæmpestor upside, der bør kunne hjælpe forsvaret.

15. New York Giants (f/Patriots) – LB Micah Parsons, Penn State
Hvis de to corners er væk ved 11, vil Micah Parsons på mange punkter være et oplagt valg allerede dér. Nu kan Giants handle fire pladser ned og stadig få ham. Der er mumlen i krogene om at Parsons er lidt af en diva, men han er til gengæld også en virkelig god spiller, der bør gå ind og hjælpe Giants’ forsvar tidligt.

16. Arizona Cardinals – LB Zaven Collins, Tulsa
Hvis Dolphins ikke vælger Waddle ved nummer seks, vil jeg ikke blive chokeret hvis vi ser Cardinals handle op efter ham – en trade op efter DeVonta Smith vil jeg heller ikke afvise. Men bliver de hvor de er, er der tiltagende buzz om at Zaven Collins bliver valget. Jeg hopper med på vognen.

17. Las Vegas Raiders – OG Alijah Vera-Tucker, USC
Efter at have luget ud i den offensive linje i offseason, står Raiders tilbage med nogle huller. Vera-Tucker kan spille praktisk talt overalt på linjen, men det bedste fit ligner guard. Denzelle Good kan rykke ud på right tackle og lade AVT få pladsen på indersiden. Jeg kan også godt se en linebacker være i spil her.

18. Miami Dolphins – OT Teven Jenkins, Oklahoma State
Hvis jeg har ret i at Dolphins ikke går tackle ved nummer seks, er det bestemt en mulighed her ved nummer 18. Der er mange muligheder, især på forsvaret, men med Dolphins’ commitment til Tua som deres quarterback, må det handle om at give ham de bedste betingelser. Jenkins er et oplagt fit på right tackle.

19. Washington TBD’s – LB Jeremiah Owusu-Koramoah, Notre Dame
I 2005 investerede Marty Hurney, som general manager for Panthers, et førsterundevalg i en safety fra Georgia ved navn Thomas Davis. Davis blev omskolet til linebacker og en mange-årig profil for mandskabet. Nu er Hurney – og tidligere Panthers-head coach Ron Rivera – hos Washington, og står med muligheden for at vælge en spiller, der på flere parametre kan minde om Davis. Jeg tror de slår til.

20. Chicago Bears – WR Elijah Moore, Ole Miss
Bears virker efterhånden indstillet på at opgive Anthony Miller. Elijah Moore kan gå direkte ind og overtage Millers plads i startopstllingen.

21. (TRADE) New Orleans Saints (f/Colts) – CB Caleb Farley, Virginia Tech
Der er få hold, der som Saints elsker at handle op i draften og efterlade sig selv med færre valg i fremtiden. Colts er omvendt glade for at handle ned i draften. Saints skulle være glade for Farley, og det virker ikke utænkeligt at det er nødvendigt at handle op foran Titans for at kunne få ham, og de behov Colts har, er på positioner hvor der – som det falder her – ikke for alvor er begyndt et run. Farley er et toptalent i denne draftklasse, men rygproblemerne er bekymrende. Hvis han overkommer det, kan det her blive et kæmpesteal for Saints. Saints er angiveligt klart til at handle helt op i top 10 for at få en corner. Hvis ikke det lader sig gøre, er Farley en fin trøstepræmie.

22. Tennessee Titans – WR Rashod Bateman, Minnesota
Med Farley af brættet, vender Titans blikket mod angrebet. A.J. Brown er fantastisk, Josh Reynolds er solid, men der mangler stadig noget i receiverkorpset. Med Bateman får de draftens måske bedste ruteløber.

23. New York Jets (f/Seahawks) – RB Travis Etienne, Clemson
Daniel Jeremiah er nære venner med Jets-general manager Joe Douglas, så når Jeremiah spår Travis Etienne her, så hopper jeg med på vognen. Bills skulle også have interesse, og jeg vil ikke blive chokeret hvis de laver en handel med Titans ved nummer 22 for at komme op efter Etienne. Men det skete ikke her, og dermed kan Jets tilføje endnu en brik til angrebet. En edge rusher er et oplagt alternativ.

24. Pittsburgh Steelers – RB Najee Harris, Alabama
Der skal ikke herske tvivl om at jeg ville kigge i retning af den offensive linje her, før jeg kiggede på en running back, men alle meldingerne peger på Harris, hvis han er på brættet. So be it.

25. Jacksonville Jaguars (f/Rams) – EDGE Jaelan Phillips, Miami
Jaguars’ general manager Trent Baalke er kommet til i denne offseason og har ikke været inde over investeringerne i valgene i første runde af Josh Allen og K’Lavon Chaisson. Det betyder ikke at han bare uden videre vil tilføje en ny spiller til positionen, men han er ikke bundet op på dem. Han er dog samtidig en mand, der ikke har kvaler ved at investere i netop denne position, så en tredje kvalitetsspiller til at sikre en stærk rotation, skal ikke afvises. Samtidig har han i 49ers-tiden vist flere gange at han gerne tager chancen på en spiller, der pga. skadesbekymringer falder længere end talentet egentlig berettiger.

26. Cleveland Browns – EDGE Joe Tryon, Washington
Jeg har svært ved at greje hvad Browns gør. Jamin Davis kan give mening, og jeg vil bestemt ikke afvise en trade ned. Muligheden for at tilføje en talentfuld edge rusher modsat Myles Garrett må dog også være tillokkende. Jeg er ikke personligt solgt på Joe Tryon, men han lyder til at kunne gå i dette område, og han leverede solid produktion i sin seneste sæson i 2019. Jeg tror han vil være foretrukket over en spiller som Jayson Oweh, der har større potentiale, men ikke mønstrede et eneste sack i sin seneste sæson.

27. Baltimore Ravens – EDGE Azeez Ojulari, Georgia
Der er mange muligheder for Ravens her. Center, wide receiver, tackle, safety og edge rush ligner alle oplagte bud. Med Bateman af brættet tror jeg ikke for alvor på en receiver. Der er noget dybde på tackle til at vente – og Alejandro Villanueva skulle stå klar til at blive signet efter draften til at udfylde hullet på right tackle. Trevon Moehrig er bestemt en mulighed, og jeg vil ikke afvise enten Landon Dickerson eller Creed Humphrey. Jeg går dog med Azeez Ojulari, så Ravens ikke risikerer at det nuværende run på positionen tager dem ud af kampen om en allerede inden det næste valg. Christian Barmore kan være en dark horse.

28. Indianapolis Colts (f/Saints) – OT Liam Eichenberg, Notre Dame
Anthony Castonzos karrierestop efterlod endnu et stort hul på Colts’ roster, hvor både edge rusher og cornerback ser lidt presset ud. Men det må handle om at beskytte investeringen i Carson Wentz. Jeg ville nok ikke gå med Eichenberg over spillere som Darrisaw og Cosmi, men jeg kan sagtense se Chris Ballard foretrække den teknisk velfunderede Eichenberg. Han har spillet på linje med Quenton Nelson hos Notre Dame, og som Colts viste med valget af Braden Smith i sin tid, går de ikke nødvendigvis så højt op i at en tackle har korte arme. Og fsva. Eichenberg: Min comp på ham var Anthony Castonzo. So there’s that.

29. Green Bay Packers – CB Eric Stokes, Georgia
Jeg er ikke høj på Stokes, men NFL virker til at have god fidus til ham, og der er en del førsterundebuzz. Packers ligner et oplagt bud, selvom de også sagtens kan gå både tackle, linebacker eller receiver – eller tage fx Greg Newsome. En trade ned skal ikke afvises.

30. Buffalo Bills – CB Greg Newsome II, Northwestern
Det bliver ikke en trade op efter Travis Etienne i denne mock. I stedet falder Greg Newsome direkte i skødet på Bills, der styrker den bageste enhed. Jeg ved som sådan ikke om jeg tror på at Newsome falder hertil, men det vil ikke chokere mig.

31. Cincinnati Bengals (f/Chiefs via Ravens) – OT Christian Darrisaw, Virginia Tech
Bengals dropper tackle ved 5, men handler i stedet ind i første runde og stopper Darrisaws fald. Jeg kan ikke greje hvor Darrisaw går, og jeg kan se alt fra 13 til helt ude af første runde. Han virker til at dele vandene, men der må være nogle hold, der tror nok på ham til at tage ham her. Ravens kunne også godt selv tage ham, men de samler lidt ekstra draftkapital sammen mod at handle lidt ned.

32. Tampa Bay Buccaneers – EDGE Jayson Oweh, Penn State
Draften er jo lidt juleaften, og som det altid er med gaver, så er spørgsmålet jo hvad man giver til manden, der har alt – eller i dette tilfælde, hvad giver man til et Bucs-hold, der egentlig ikke har nogle presserende behov? Christian Barmore er en mulighed, men et enkelt need, der kan åbne sig er på edge. Jason Pierre-Paul er free agent efter den kommende sæson, og dybden er ikke overvældende stærk. Oweh har kæmpestor upside, og kan trænes op bag Barrett og JPP som rookie

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button