Mock Drafts

Peter Meier Jensen 2022 Draft Day Mock

Vi er små ti timer fra startskuddet til 2022-draften, og her løfter Peter Meier Jensen sløret for sit endelige bud på hvordan det kommer til at forløbe i nat.

Draft day! Vi er næsten nået i mål, og fra kl. 2 i nat kan én af de mest uforudsigelige drafts i nyere tid begynde. Vi ved ikke med sikkerhed hvad der sker hverken ved valg nummer 1 eller 2, som vi har vidst det i flere andre år – sidste år startede draften reelt først ved nummer 3. Der er ved at have udviklet sig et konsensus omkring nummer 1, men usikkerheden tager over allerede ved nummer 2, og få ting står klart når man kigger ned over første runde.

Vi har måske en idé om hvilke positioner mange hold vil kigge i retning af, men med otte hold i besiddelse af to førsterundevalg, og flere af dem med valgene relativt tæt på hinanden (Giants 5-7, Eagles 15-18, Saints 16-19, Chiefs 29-30) og mange positioner, hvor spillerne virker til at ligge tæt på hinanden, er det i flere tilfælde svært at gennemskue hvilken position der vil blive prioriteret først. Læg dertil at de mange ekstra valg åbner op for en draft, der kan gå offseasons heftige tradeaktivitet i bedene.

Kort sagt: We know nothing.

Men en mock skal laves, og en mock har jeg nu fået lavet. Jeg har holdt lidt igen med tradeaktiviteten, og begrænset det til to – markant færre end der nok i praksis ender med at komme.

Hermed mit endelige bud. Kommentarer modtages gerne her eller på twitter (@NFLXPeter)

1. Jacksonville Jaguars – EDGE Travon Walker, Georgia
Hutchinson eller Ekwonu kan ikke 100% udelukkes, men røgudviklingen fra Walker-bålet trumfer.

2. Detroit Lions – EDGE Aidan Hutchinson, Michigan
Voldsomt fristet af at gå med Thibodeaux, som Lions har brugt masser af tid på, men jeg holder fast.

3. Houston Texans – CB Derek Stingley Jr., LSU
I går var jeg klar til at låse det her valg med Stingley, men der er buzz om Ekwonu i dag. Også her holder jeg fast.

4. New York Jets – OT Ickey Ekwonu, NC State
Jeg er fristet af at gå med Jermaine Johnson, som der er heftig buzz om, men usikkerheden om Becton trumfe valget af Ekwonu igennem inden holdene med OT-needs kommer på klokken.

5. New York Giants – OT Evan Neal, Alabama
Fristet af at gå med Gardner og så lade dem afvente hvilken tackle der måtte være tilgængelig om tå valg, men OL ligner førsteprioriteten, og draften får lov at afspejle det.

6. Carolina Panthers – OT Charles Cross, Mississippi State
Der er snak om at Panthers ikke er helt solgt på Cross, så en trade ned kunne komme i spil. Hvis ikke det lykkes tror jeg dog de lever med at få adresseret behovet for en opgradering af linjen med den mest NFL-klare pass protector.

7. New York Giants (f/Bears) – CB Sauce Gardner, Cincinnati
En trade ned er i spil, hvis et hold vil op efter enten en edge rusher eller den første receiver, men her får de både deres tackle og den corner jeg tror de foretrækker. Martindale prioriterer cornerback, og James Bradberry er formentlig snart fortid. Fit og need går op.

8. Altanta Falcons – EDGE Kayvon Thibodeaux, Oregon
Her bliver det svært. Starter Falcons, der har ligaens dårligste WR-room, et run på receivers med Wilson, London eller Williams? Tager de Kyle Hamilton? Eller bliver det en adressering af det pass rush der havde færrest sacks i ligaen sidste år? Og er de i givet fald på Thibodeaux eller Johnson? Jeg satser på den bedste af de to.

9. TRADE: Houston Texans (f/Broncos via Seahawks) – WR Drake London, USC
Både Jets og Commanders har været kædet sammen med Drake London, så Texans hopper foran dem begge og samler et stort våben op til Davis Mills. Var Thibodeaux faldet, tror jeg Seahawks var blevet og havde valgt ham.

10. New York Jets (f/Seahawks) – EDGE Jermaine Johnson II, Florida State
Som nævnt ved nummer fire, så køber jeg snakken om Jets’ interesse i Johnson. Han passer på praktisk talt alt Joe Douglas sætter pris på, og selv med Carl Lawson tilbage, er der plads til en opgradering. Receiver kan vente til anden runde (eller en trade for en etableret spiller?)

11. Washington Commanders – S Kyle Hamilton, Notre Dame
Jeg tror den står mellem Hamilton og en receiver. Er det en receiver, er det formentlig London eller Olave. London er væk, så er det Olave eller Hamilton? Jeg hælder sidstnævnte.

12. TRADE: New Orleans Saints (f/Vikings) – WR Chris Olave, Ohio State
Der er flere meldinger om at Saints har set sig særdeles lune på Olave, og når han falder forbi Commanders, så må det være om at slå til. Der er måske ikke de store receiverbehov ved de kommende hold, men der gemmer sig hold som Packers, Cowboys og Chiefs i 20’erne, der nok godt kunne finde på at handle op efter en receiver, så Saints kommer dem i forkøbet. Vikings vil ganske givet gerne ned og samle mere ammunition sammen til det nye regimes første draft.

13. Seattle Seahawks (f/Browns via Texans) – OT Trevor Penning, Northern Iowa
Jeg er ekstremt fristet af at gå med Jordan Davis, som jeg sagtens kan forestille mig at Seahawks har rigtig god fidus til. Behovet for en opgradering af en offensiv linje, der mangler både en left tackle og right tackle trumfer dog, og Trevor Pennings atletiske profil vil også lokke.

14. Baltimore Ravens – IDL Jordan Davis, Georgia
Skulle Davis være væk, er jeg lidt i vildrede om hvad Ravens vil gøre. Måske McDuffie, måske Penning, måske en linebacker, måske en trade ned (Chiefs op efter Jameson Williams?). Men nu er Davis på brættet, og det bliver valget. Det her er noget af det tætteste man kommer på et konsensusvalg i år.

15. Philadelphia Eagles (f/Dolphins) – WR Jameson Williams, Alabama
Sorry, NFL-fans. Ingen Jameson Williams til Chiefs. Eagles går receiver I første runde for tredje år på stribe, og mens Jalen Reagor ikke har slået til havde DeVonta Smith en god rookiesæson. Nu får han endnu en tidligere Alabama-receiver på den anden side af banen (de spillede dog ikke sammen hos Alabama, da Williams transferede fra Ohio State forud for denne sæson).

16. Minnesota Vikings (f/Dolphins via Eagles & Saints) – WR Garrett Wilson, Ohio State
Trent McDuffie vil være i overvejelserne, men med den ifølge nogle bedste receiver i draften, og et potentielt top 10-valg, på brættet ved nummer 16, så kunne jeg godt forestille mig Vikings slå til. Adam Thielen er på den forkerte side af de 30, K.J. Osborn er fin, men ikke en gamechanger. Wilson og Justin Jefferson kan blive en ond duo.

17. Los Angeles Chargers – CB Trent McDuffie, Washington
Med de fire top-tackles og Davis af brættet, tror jeg der kigges i anden retning. Tager Vikings McDuffie, så vil Wilson være et oplagt valg. Nu tager Vikings Wilson, og så kan Chargers samle McDuffie op og sikre dybden i et secondary, der havde behov for mere end tilføjelsen af J.C. Jackson.

18. Philadelphia Eagles (f/Saints) – EDGE Arnold Ebiketie, Penn State
Drømmen for Eagles må være at McDuffie falder, så de kan samle ham op. Nu må de kigge i anden retning, og de bliver på forsvaret og adresserer pass rushet. Det kan blive Karlaftis, men jeg har en idé om at han falder lidt længere. Ebiketie mener jeg ikke har værdi hertil, men han begynder at ligne et førsterundevalg. Det her er måske lidt til den høje side, men fittet giver mening.

19. New Orleans Saints (f/Eagles) – LB Quay Walker, Georgia
Der er begyndt at være lidt vedholdende meldinger om at Quay Walker bliver den første linebacker af brættet, inkl. snak om at han går top 20. Patriots vælger 21 og er et oplagt fit, men skal han ind i top 20, så er der lidt færre gode muligheder. Texans kan overraske og tage ham. Eagles og Chargers har behovet, men især Eagles har historisk set bare ikke prioriteret positionen. Saints har investeret både første- og andenrundevalg i linebackers under Mickey Loomis, og selvom linebacker ikke nødvendigvis er et stort behov nu, så kan det hurtigt blive det med papirtynd dybde. Tyler Smith var længe placeret ved dette valg, men jeg går med Walker.

20. Pittsburgh Steelers – QB Malik Willis, Liberty
Første quarterback af brættet ved nummer 20. Men hvem bliver det? Der er meldinger om at Steelers foretrækker den lokale Kenny Pickett og andre, der mener at det er Willis. Jeg er ca. 60/40 på Willis, og Kevin Colbert forsøger at sikre fremtiden med det første valg i sin sidste draft.

21. New England Patriots – S Daxton Hill, Michigan
Devin Lloyd kunne give mening med Walker af brættet, men jeg tror han falder længere endnu. Der har været lidt speculation om Andrew Booth Jr., men valget falder på den alsidige Daxton Hill. En alsidig defensive back til Patriots? Den har man ligesom hørt før.

22. Green Bay Packers (f/Raiders) – WR Treylon Burks, Arkansas
Jeg vil ikke blive chokeret hvis Packers går i en anden retning her med et valg til deres defensive front-seven, men Burks er et oplagt fit, og selvom jeg er lidt usikker på hvor langt han kan falde, så tvivler jeg på at han er der ved deres næste valg.

23. Arizona Cardinals – EDGE George Karlaftis, Purdue
Jeg er forundret over at Karlaftis ikke virker til at gå højere end han gør, men det kommer Cardinals til gavn, når de her finder erstatningen for Chandler Jones.

24. Dallas Cowboys – IOL Zion Johnson, Boston College
Tyler Smith kunne komme i spil med sin alsidighed til både at kunne spille tackle og guard. Han kunne starte indvendigt, og være klar til at tage over fra Tyron Smith før eller siden. Tyron Smith har ikke spillet alle kampe i en sæson siden 2015. Men Johnson ligner den bedste værdi, og han har også alsidighed til at kunne dække alle positioner indvendigt på linjen.

25. Buffalo Bills – CB Kaiir Elam, Florida
Breece Hall har været nævnt som em mulighed i noget tid, og jeg vil ikke blankt afvise den, selvom jeg har en idé om at Bills har nok fokus på analytics til ikke at gå running back i første runde. Cornerback-dybden blev udfordret sidste år, og i et AFC, der har fået tilføjet flere topquarterbacks i den her offseason er det kun dét vigtigere at kunne dække op i slutspillet. Elam virker til at være forrest i køen blandt de næste corners.

26. Tennessee Titans – IOL Kenyon Green, Texas A&M
Jeg havde længe Desmond Ridder stående her, men jeg er ikke sikker på de takker nej hvis Kenyon Green er tilgængelig. Der skal opgraderes på indersiden af linjen, og det kan Green gøre.

27. Tampa Bay Buccaneers – S Lewis Cine, Georgia
Med Johnson og Green væk, kan Tyler Smith snildt være i spil, men valget falder i stedet på en opgradering af det bageste forsvar, hvor Jordan Whitehead er forsvundet.

28. Green Bay Packers – IDL/EDGE Logan Hall, Houston
Jeg overvejede allerede det her valg ved nummer 22. Når Hall så stadig er her nu, så er det en no-brainer for mig. En mere rendyrket edge rusher kunne også komme i spil.

29. Kansas City Chiefs (f/49ers via Dolphins) – EDGE Boye Mafe, Minnesota
Forsvaret skal styrkes for Chiefs, og pass rushet er ét af de større behov på den side af bolden. Ojabo kunne være valget, for at få den store upside, men de går med Mafe, der også har godt med upside, men kan være klar til at have en rolle fra dag 1.

30. Kansas City Chiefs – WR George Pickens, Georgia
Jeg havde længe Kyler Gordon stående her, så Chiefs kunne vente til anden runde med at adressere behovet for en receiver, men de kan kommer det næste run i forkøbet her. Der er meldinger om bl.a. umodenhed ved Pickens, men det plejer ikke at afholde Chiefs fra at slå til, hvis talentet er tilpas stort. Og Pickens har masser af talent.

31. Cincinnati Bengals – CB Andrew Booth Jr., Clemson
Devonte Wyatt, Travis Jones, David Ojabo og Tyler Linderbaum var også inde i overvejelserne, men ligesom Bills bliver det til en opgradering af det bageste forsvar, for at være klar til at tage kampen op med de mange nye quarterbacks i konferencen.

32. Detroit Lions (f/Rams) – LB Devin Lloyd, Utah
Og så kom Lloyd af brættet. Lions har behov for at opgradere linebackerkæden og de får den, ifølge mange, bedste af slagsen – en spiller, der var lidt spekulation om kunne gå i nærheden af top 10 for ikke mange uger siden – med det sidste valg i første runde.

Related Articles

Skriv et svar

Check Also
Close
Back to top button