Fokusartikel

Trevor Lawrence eller Justin Fields? Nu mødes de to talenter igen

Trevor Lawrence og Justin Fields har været sammenlignet siden high school-tiden. Nu mødes quarterback-talenterne igen i en af årets største college-kampe, og endnu en gang vil deres præstation utvivlsomt blive sammenlignet. Især med henblik på den kommende NFL-draft, hvor begge forventes at blive valgt højt.

OBS! Gul Klud har lavet en aftale med ESPN Player, hvor deres læsere kan få 30% rabat på et abonnement, så de kan se kampen. Du kan læse, hvordan man kan benytte aftalen nederst i denne artikel på Gul Klud

Scenen i New Orleans er sat. En af årets største college-kampe står for døren, og selvom Clemson Tigers og Ohio State Buckeyes selvfølgelig primært jagter en finaleplads i årets college-slutspil, så er der endnu mere på spil for holdets to quarterbacks.

Trevor Lawrence fra Clemson og Justin Fields fra Ohio State har i årevis været sammenlignet og udråbt til nogle af de største quarterback-talenter overhovedet. Ud af high school kæmpede de for at blive den højest rangerede quarterback i deres årgang, siden har de kæmpet for at sikre deres hold college-mesterskaber og snart vil de kæmpe om at opnå mest mulig succes i NFL. Nu mødes de i et opgør, der med al sandsynlighed vil være den sidste i college-karrieren for taberen, mens vinderen får muligheden for at slutte college-karrieren af som college-mester.

Trevor Lawrence har haft overhånden i rivaliseringen

Selvom Fields og Lawrence gang på gang har været nævnt i en sammenligning, så har rivaliseringen indtil videre været ensidig i den forstand, at Lawrence indtil videre har trukket det længste strå de fleste gange.

Trevor Lawrence og Justin Fields er samme årgang og slog begge deres high school-folder i delstaten Georgia, hvor de spillede kun 30 kilometre fra hinanden. Lawrence var fra første fløjt en superstjerne i high school, og han førte sit hold til en 52-2 record og to mesterskaber i sin high school-tid. Han blev hurtigt udråbt som landets største quarterback-talent i sin årgang.

Justin Fields spillede derimod ikke så meget de første to år pga. skader og en backup-rolle i sin første sæson. I Fields tredje sæson eksploderede han dog ind på scenen, og han blev bare ved og ved med at stige i high school-rangeringerne. Sommeren inden Lawrence og Fields sidste high school-år deltog de begge i en quarterback-camp, og selvom Lawrence var topnavnet inden campen, så blæste Justin Fields alle bagover, og det åbnede for alvor debatten: Hvem var det største talent? Da de endelige rangeringer blev lavet for 2018-årgangen, endte Lawrence med at fastholde sin plads på toppen de fleste steder, men Justin Fields havde sine fans, der rangerede ham øverst. Alle var dog enige om, at dette var de to største talenter i hele landet.

Med to så gode quarterbacks fra samme stat, så var der alvorligt pres på University of Georgia, der selvfølgelig ikke kunne lade dem begge forlade staten for at spille college-football. Georgia havde siden Lawrences tidlige high school-år forsøgt at få ham til skolen, og de havde helt afholdt fra at tilbyde stipendier til andre quarterbacks i håb om at lande Lawrences talent. Men som Justin Fields’ navn blev større og større, kom Georgia under pres. Clemson University var nemlig også en stærk bejler til Lawrence, og Georgia ønskede derfor at starte deres rekrutteringsproces af Fields.

Georgia fortalte derfor Lawrence, at de ville have et svar, og hvis han ikke kunne give et, ville de tilbyde et stipendie til Fields. I sidste ende valgte Trevor Lawrence Clemson, mens Justin Fields endte hos Georgia. Karrieren hos Georgia blev dog ikke nogen stor succes og efter kun et år som backup var Fields ikke glad i Georgia, og der gik også historier om, at han var blevet kaldt racistiske skældsord af et medlem på Georgias baseball-hold. Derfor valgte han at skifte skole til Ohio State, hvor han fik lov til at spille med de samme pga. en dispensation.

Mens Fields havde siddet på bænken i 2018-sæsonen havde hans high school-rival, Trevor Lawrence, taget college-football med storm. Hos Clemson havde Lawrence vundet starterjobbet efter den første måned, og holdet endte med at gå hele vejen til college-finalen, hvor Lawrence præsterede en storkamp og slog Alabama. Lige som i high school havde Lawrence altså tidligt skabt sig selv et stort navn, mens Fields måtte vente.

Ved starten af 2019-sæsonen var Fields dog klar under center for Ohio State, og han kvitterede med en fænomenal sæson med 41 touchdowns og tre interceptions. Da de fire hold var valgt til college-slutspillet i 2019, stod det klart, at vi ville få endnu et kapital i Lawrence og Fields rivaliseringen. Ohio State tog en 16-0 føring midt i andet quarter, men så førte Trevor Lawrence Clemson tilbage med blandt andet et 67 yards touchdown løb. Da tiden løb ud, havde Clemson vundet 29-23, og Lawrence kunne igen se sig selv tage et stik mod Fields. Det blev dog ikke til endnu et college-mesterskab for Clemson, da de fik stryg af Joe Burrows LSU i finalen.

Spol tiden frem til det corona-ramte 2020, og nu er vi igen klar til slutspillet i college-football, og vi er igen i en situation, hvor Trevor Lawrence og Justin Fields står klar til at duellere på den største scene, når Clemson og Ohio State igen mødes i en semifinale i college-slutspillet. Spørgsmålet er bare, om Lawrence fortsætter sin dominans af rivaliseringen, eller om Justin Fields langt om længe kan få skovlen under Lawrence.

NFL-fans vil kigge med i spænding

Da Fields og Lawrence begyndte deres rivalisering i det nordvestlige Georgia, var det nok mest landets college-trænere og lokalsamfundet, der fulgte med. Siden har de to skinnet i college, hvilket har gjort dem til store nationale stjerner i USA. Nu venter vi alle på, at Lawrence og Fields skal tage det næste skridt op ad rangstigen og entrere NFL’s professionelle rækker. Begge kan efter denne college-sæson for første gang tilmelde sig NFL-draften, og det er den klare forventning, at begge vil benytte sig af den mulighed for at tage deres spil til det næste niveau.

Derfor bliver årets iteration af Fields og Lawrence rivaliseringen også ekstra interessant med draft-øjne. Vi ved, at Jacksonville Jaguars har førstevalget i den kommende 2021-draft, og alle peger på, at Lawrence er den store favorit til at blive valgt først. Spørgsmålet er dog, om Fields så kan udfordre det med et stærkt college-slutspil? Eller skal Fields bare koncentrere sig om at sikre sig andetvalget, da BYU’s quarterback Zach Wilson begynder at presse Fields efter nogle lunkne præstationer fra Fields.

Netop de lunkne præstationer fra Fields mod Indiana og Northwestern tidligere i år gør nok, at semifinalen er meget, meget vigtig for Fields, der skal vise, at han kan rejse sig og ikke har problemer med at læse et komplekst forsvar som Clemsons.

Hvad kan Lawrence og Fields?
Hvis det er første gang, du stifter bekendtskab med Justin Fields og Trevor Lawrence, giver draftbeat.dk dig her nogle styrker og svagheder på de to quarterbacks.

Her skriver draftbeats Rasmus Holse blandt andet om Trevor Lawrence:

“Har alle de fysiske redskaber, som der forventes af en moderne QB. Prototypisk størrelse, atletiske egenskaber og evne til at foretage alle kast på banen.”

Og draftbeats Teis Joranger supplerer til Lawrence:

“Leverer nogle wow-kast, der vidner om tårnhøjt potentiale. Hans gode kast, er rigtig, rigtig gode.”

Læs vores fulde scouting report af Trevor Lawrence

Om Justin Fields skriver Rasmus Holse:

“Viser på kontinuerlig basis et sæt fantastiske atletiske egenskaber og kan skabe noget med sine fødder. Forsvar bliver nødt til at regne med ham som en trussel både gennem luften og på jorden.”

Og både Holse og Teis Joranger fremhæver Fields præcision. Her skriver Joranger:

“Fields’ største styrke er hans præcision. Det bliver misset utroligt få kast, og hans præcision til alle niveauer af banen er kort sagt sublim. Meget naturlig og talentful kaster.”

Læs vores fulde scouting report på Justin Fields

Trevor Lawrence og Justin Fields er kort sagt to af landets største quarterback-talenter, og deres indbyrdes rivalisering fortsætter forhåbentligt mange år endnu i NFL. Årets semifinale ser dog ud til at blive sidste afsnit i kapitlet om deres college-tid. Men forventningerne til den semifinale kan vi godt tillade os at skrue højt op, og der står rigtig meget på spil. Ikke kun for de to hold, men også for de to unge quarterbacks. Du kan se kampen via ESPN-player som beskrevet på Gul Klud.

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button