Fokusartikel

Draften i en vending: Hvem passer på hvad?

Hvilken draft fulgte Draftbeats board tættest? Hvilken draft var en anti-analytics draft? Og hvem havde en sovs og kartofler-draft? Vi parrer her en beskrivende vending med et holds draftårgang.

2021-draften er overstået, og i stedet for at give grades, som vi ikke ved, hvor godt holder i fremtiden, vil vi prøve noget lidt andet.

Her får I en række forskellige beskrivende vendinger, der parres med et hold. Vi kommer vidt omkring, så lad os bare komme i gang. Hvis du vil have et overblik over alle holds valg, kan du se det på Gul Klud.

Draftbeat-favoritten: Denver Broncos
Denver Broncos foretog 10 valg i årets draft, og ni af disse valg skete af spillere, der var rangeret højere på vores Draftbeat-board, end Broncos valgte dem. Den sidste spiller, havde vi ikke set. Det var altså en draft, som vi generelt rigtig godt kunne lide, selvom trade up for en runningback måske ikke lige er sagen værdimæssigt. Valget af Seth Williams var det bedste med 105 pladser senere end hans placering på vores board.

Draftbeat-fornærmelsen: Los Angeles Rams
Det suverænt største reach i årets draft, når man holder det op mod vores draftbeat-board, står Rams for. Tutu Atwell i anden runde chokerer os i en ekstrem grad. Han var rangeret 157 pladser lavere. Derudover blev Ernest Jones taget for tidligt. Bobby Brown, Robert Rochell og Jacob Harris var solide valg, men skaden var allerede sket.

Draftbeat-draften: San Francisco 49ers og Detroit Lions
De hold som bedst fulgte vores boards og valgte spillerne tættest på de områder, vi havde rangeret dem, var 49ers og Lions. Hos 49ers tog de Aaron Banks præcist, hvor vi havde ham, og Jaylon Moore blev taget et valg under vores rangering. Intet 49ers-valg lå mere end 50 valg fra vores placering. Vi havde rangeret alle syv Lions valg, og de blev i snit valgt omkring 22 valg fra vores placering. Både Penei Sewell, Levi Onwuzurike og Amon-Ra St. Brown blev valgt indenfor 5 valg af vores placering på vores board.

Konsensus-favoritten: Bears
Bears var også et bud på draftbeat-favoritten, men Broncos var mere regelmæssige i deres valg af spillere højt på vores board. Når man dog kigger på den generelle draftkonsensus, som Arif Hasan gør for The Athletic, vinder Bears prisen for den draft, der var bedst hold op mod mediernes gennemsnitlige rangering af spillerne.

Drafttwitter-draften: Cleveland Browns
Cleveland Browns sikerede sig en del navne, som har været meget omtalt og elskede på drafttwitter. Deres draft lå også højt på konsensus-boardet. Men på drafttwitter var der mange med både Greg Newsome og Jeremiah Owusu-Koramoah som top 20-spillere. En spiller som James Hudson har også fået virkelig meget omtale, mens Tommy Togiai også har fået kærlighed i perioder.

Bad Boy-draften: Dallas Cowboys
Det er ikke noget nyt, men Cowboys er iskolde, når det kommer til risici relateret til spillernes opførsel udenfor banen. Førsterundevalget Micah Parsons har en mobbesag og andre tvivlsomme episoder bag sig hos Penn State. Andenrundevalget Kelvin Joseph har været forfulgt af vedvarende rygter om en svær personlighed. Fjerderundevalget Josh Ball blev smidt ud af Florida State for at have slået sin kæreste ved helt op mod 11 forskellige episoder. Ball er jo et gigantisk røvhul, der aldrig fortjener en NFL-chance. Det er sgu svært at være begejstret for den side af Cowboys’ filosofi.

Øhh, hvorfor?-draften: Houston Texans
I en situation, hvor hele franchiset er på gyngende grund, synes vi ikke, det giver meget mening at begynde at lege med et quarterback-projekt. Holdet har mangler på næsten alle positioner, og chancerne for at ramme på en tredjerundeQB er langt lavere end på andre positioner. Houston burde spille oddsene bedre i deres situation. Derudover var deres trade op efter Nico Collins et super mærkeligt move. Hvorfor ødsle med draftvalgene, og sammen med Jets’ trade for Alijah Vera-Tucker var det draftens dårligste trade værdimæssigt. Hvilket er en præstation i sig selv, når den ligger i tredje runde.

Anti-analytics-draften: Pittsburgh Steelers
Med store mangler på cornerback, offensiv linje og quarterback – måske tre vigtigste positionsgrupper – valgte Steelers at tage en runningback og en tight end med sine første to valg. Det er en kæmpe stor langemand til den stigende opmærksomhed på positionel værdi, som er født ud af et øget fokus på data i analytics.

Analytics-draften: Miami Dolphins
Modsat Steelers valgte Miami Dolphins at gå helt anderledes til deres draft. De havde også en mangel på runningback og kunne have brugt en linebacker. I stedet var fokus på spillets mest værdifulde positioner som wide receiver, pass rush, secondary og offensiv linje. Det er andet år i træk, at Dolphins fokuserer stort på de her områder i draften. Imponerende forståelse for positionel værdi.

Internt clash-draften: Las Vegas Raiders
Om det er folk på ledelsesgangene eller blot nogle spillere, som har fået en løftet pegefinger, ved jeg ikke. Men Raiders’ draft kan ikke ses som andet end et opgør med tidligere draftvalg. To safeties og en linebacker/safety-hybrid blev valgt med de første tre valg. Dermed må det skuffende førsterundevalg Jonathan Abram til at stramme ballerne. Samtidig kan sidste års tredjerundevalg Tanner Muse se Raiders vælge en næsten identisk type (men bedre) i form af Divine Deablo. Dette kommer ovenpå en off season med en stor udrensning i det offensive linje-rum.

Small School-draften: Buffalo Bills
Intet hold valgte mere end to spillere udenfor power 5-hold, men Bills var det hold, der valgte deres to klart tidligst. I tredje runde snuppede man Spencer Brown ud af den lille skole Northern Iowa, og det fulgte man op med Tommy Doyle i fjerde runde ud af Miami (OH). To offensive tackles fra to mindre skoler.

Big School-draften: Los Angeles Chargers
Kun ét hold i ligaen holdt sig til de tre stærkeste konferencer, SEC, ACC og Big Ten. De tre konferencer stod for 151 ud af 259 valg i årets draft, og havde et solidt spring ned til Pac-12 og Big12. Chargers holdt sig altså klart mest til de lidt større konferencer og skoler.

Boom or bust-draften: Arizona Cardinals
Årets mest risikofyldte draft går, efter vores mening, til Cardinals. Zaven Collins er halv linebacker, halv EDGE. Han er et kæmpe skrummel, som er usædvanligt stor for en linebacker. Der er en betydelig risiko for, at han falder lidt mellem to stole, og de valgte ham ganske højt på trods af den risiko. Derefter valgte de Rondale Moore, som har spillet under 10 kampe i 2019 og 2020 pga. skader – endnu en risiko. Begge har dog kæmpe upside, og det samme kan siges om fjerderundevalget Marco Wilson, der er en blændende atlet, der havde betydelige koncentrationssvigt i college. James Wiggins er også en super atlet, der har været rigtig meget skadet. Virkelig mange boom or bust-spillere.

Upside-draften: Washington Football Team
Washington tog ligesom Cardinals også en del spillere med stort potentiale, men risikoen for store busts virker mindre. Jamin Davis er utroligt atletisk, og kan blive et monster med den rette coaching. Samuel Cosmi er ligeledes en fænomenal atlet, men også han skal bruge noget coaching til teknikken. Benjamin St-Juste har god fødder for en stor og fysisk cornerback, mens Dyami Brown er en rigtig solid atlet med pænt potentiale. På dag tre valgte de atletiske Darrick Forrest, Williams Bradley-King og Shaka Toney. Alle de her spillere har betydeligt atletisk potentiale. At satse på gode atleter er en rigtig sund draftfilosofi.

Sovs og Kartofler-draften: Baltimore Ravens
Det er ikke en overraskelse, at at løbeglad hold som Ravens vælger nogle ret stærke og fysiske spillere. Rashod Bateman er en ganske fysisk receiver, og Jayson Oweh er en EDGE-rusher skabt i et laboratorie. Når man så sætter trumf på med 350 punds ren ondskab i Ben Cleveland og fullback Ben Mason, så er der ikke længere nogen tvivl. Shaun Wade og Brandon Stephens er sågar halvstore og ret fysiske cornerback. Kantinen hos Ravens kan godt finde den tyktflydende brune sovs og masser af kartofler frem til denne draftårgang.

Speeeeed: Seahawks
Okay. Det er på en billig baggrund med kun tre valg, men Seahawks valgte nogle små hurtige spillere med deres to første valg. D’Wayne Eskridge er en lille lynhurtig receiver, så Seahawks nu utvetydigt har ligaens hurtigste receiver-trio. Cornerback Tre Brown er også en rigtig hurtig cornerback, som vil give Seahawks store secondary lidt nyt krydderi. Tackle Stone Forsythe vinder ikke nogle spurter, men de to andre sikrer dem titlen.

Den kedelige draft: Colts
Denne her er meget subjektiv, men jeg synes, at Colts havde en utroligt uinspirerende draft. De startede med to EDGEs efter flere år, hvor de allerede har brugt mange høje valg på EDGE-rushere. Paye er talentfuld nok, men han begejstrer mig ikke synderligt. Dayo Odeyingbo blev taget meget tidligt og rev sin akillessene over i februar. Ingen garanti for, at han er klar til sæsonstart. Derefter valgte de en Trey Burton-erstatning (nok vigtigere ting at kigge på), en safety og en backup quarterback i fjerde, femte og sjette runde. Det var en meget neutral og anti-overskriftsagtig draft. Men det kan også sagtens vise at være en god ting.

Bytte bytte købmand-draften: Carolina Panthers
Den nye general manager hos Carolina Panthers var ikke forsigtig i sin første draft. Kort inden draften tradede han for Sam Darnold og sendte Teddy Bridgewater til Broncos. Derudover fløj han op og ned gennem draften. I anden runde tradede man ned to gange, inden man i tredje tradede både op og ned. I alt blev det til fem trades i løbet af draften. Høsten var flot, men man skulle holde tungen lige i munden for at følge med i alle handlerne.

NFL bloodlines-draften: Los Angeles Chargers
Vi har allerede kaldt Chargers’ draft en big school-draft, men det var også en draft fyldt med NFL-bloodlines. Asante Samuel Jr. blev valgt i anden runde, og de fleste kan huske hans far fra 00’ernes NFL. Derudover snuppede de Chris Rumph, hvis far er defensiv linjetræner hos Chicago Bears. Til sidst snuppede de Nick Niemann, som er bror til Ben Niemann, der har spillet hos Kansas City Chiefs de sidste par år.

Who?-draften: Saints
Det er ikke sådan, at vi ikke vidste, hvem Saints valgte. Det er mere det faktum, at det er nogle af de mindst omtalte spillere i årets draft. Der gik længe, før folk fik øjnene op for Payton Turner, og Pete Werner har også været overskygget af Baron Browning i omtale. Paulson Adebo har også lidt under, at han ikke spillede i 2020, mens drafttwitter ikke har været fan af Ian Book og hurtigt har afskrevet ham. Landon Young og Kawaan Baker har næsten ikke været nævnt. Det er virkelig en rigtig Who Dat?-draft, når man ser på spillernes omtale.

High School-draften: Denver Broncos
Der er altid store talenter ud af high school, som ikke helt forløser potentialet i college, men stadig bliver valgt. Her har Denver Broncos især fået samlet nogle spillere, der var store talenter ud af high school. Quinn Meinerz er selvfølgelig undtagelsen, men Patrick Surtain var et kæmpetalent ud af high school. Baron Browning og Caden Sterns lige så. Alle tre var 5-stjernede talenter på nogle talent-sites. Derudover var Seth Williams, Kary Vincent Jr. og Jonathon Cooper store 4-stjernede talenter.

Size-draften: Dallas Cowboys
Udover at Cowboys snuppede en del spillere med off field-problemer, så snuppede de virkelig også nogle ret store spillere. Micah Parsons har glimrende størrelse, og når vi kommer ned til Chauncey Golston, Nahshon Wright, Josh Ball og Simi Fehoko, så har vi alle at gøre med spillere, der er en del over middel i størrelse. De krydrede sågar det hele med den enorme nose tackle Quinton Bohanna og den meget høje cornerback Israel Mukuamu. De mindste spillere de valgte i år er gennemsnitlige for deres positioner. Virkelig en draft med noget højde i sig.

Old buddies-draften: Cincinnati Bengals/Carolina Panthers/ Miami Dolphins/ Philadelphia Eagles
Vi så en sjov tendens til, at vi fik genforenet en lang række duoer i årets draft. Mest markant er selvfølgelig Ja’Marr Chase og Jaylen Waddle, der blev genforenet med deres tidligere college quarterbacks Joe Burrow og Tua Tagovailoa. Men hos Philadelphia Eagles spillede Jalen Hurts og DeVonta Smith også sammen i et par år, inden Hurts skiftede til Oklahoma. Og til sidst valgte Panthers og offensiv koordinator Joe Brady sin tidligere receiver Terrace Marshall.

Bedste undrafted free agent-årgang: Jacksonville Jaguars og Detroit Lions
Til sidst kan vi fremhæve et hold, der snuppede nogle solide spillere efter draften. Detroit Lions snuppede hele fire spillere, vi havde set, som ikke blev valgt. Højest af dem center Drake Jackson. Jacksonville Jaguars sikrede sig to spillere, som vi havde set, og de to var begge i top 4 på vores board over de tilbageværende spillere. De to spiller var linebacker Dylan Moses og receiver Josh Imatorbhebhe.

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button