CombineFokusartikel

Combine: Vindere og tabere fra testugen

Over 350 spillere var i sidste uge og i weekenden gennem NFL’s årlige scouting combine. Der er altid vilde præstationer og skuffende præstationer, og her sætter vi fokus på nogle af ugens store vindere og tabere.

NFL’s årlige scouting combine har den sidste uge sendt over 350 håbefulde college-talenter gennem en række atletiske tests, lægevurderinger og interviews. 

Dette gøres af NFL-holdene for at lære spillerne bedre at kende samt at indsamle data på, hvor de tror, spillernes karriere kan bevæge sig hen. Er der langsigtede skadesbekymringer? Har denne spiller stor atletisk potentiale? Er denne spiller en person, vi mener vil arbejde hårdt og passe ind på vores hold?

Udefra kan vi kun reelt følge med i øvelserne og de atletiske tests, men disse giver også en masse god information. Det er dog ikke alle, der imponerer, selvom de gode atleter typisk stjæler overskrifterne. Der er altså både vindere og tabere til en combine, og her sætter vi fokus på én spiller på hver position.

Relative Athletic Score

Udover spillerens navn, vil jeg vedlægge et link til hjemmesiden RAS-Football (Relative Athletic Score), som er en hjemmeside, der indsætter spillernes testresultater og sætter dem i en historisk kontekst. 

Et 1-tal vil svare til, at spilleren er i den nederste 10. percentil (nederste 10 procent) af øvelsen indenfor spillerens position. Omvendt vil et 9-tal sige, at spilleren er i det 90. percentil (øverste 10 procent). 

Dette holdes op mod spillerens vægt, så en receiver på 100kg skal ikke løbe det samme som en receiver på 80kg for at åbne samme overordnede RAS Når en spiller scorer 10 (Se Jordan Davis), vil det sige, at spilleren, når man tager højde for vægt, præsterer som den bedste atlet på positionen nogensinde. Han er altså i den allerøverste percentil for sin position.

Vindere

Quarterback: Desmond Ridder, Cincinnati (Testprofil)
Reelt er det ikke ret vigtigt, hvad der foregår i tests, når det kommer til quarterbacks. Det vigtigste er klart, hvad der foregår i interviews, når holdene går quarterbacks på klingen. Hvordan quarterbacks reelt præsterer i den sammenhæng er umuligt at vurdere. I tests var Desmond Ridder dog en klar vinder, da han viste prøver på sit fysiske talent.
Honorable mention: Kenny Pickett, Pittsburgh

Runningback: Breece Hall, Iowa State (Testprofil)
Der var mange runningbacks, der gjorde det godt, men Breece Hall tager alligevel prisen. At han med en vægt på 217 pund (98kg) løber 40eren på under 4,40 sekunder er ganske enkelt imponerende, og det er noget, som meget få runningbacks har gjort gennem historien. Når man kombinerer denne atletiske upside med hans gode vision, har man en spiller, der kan udfordre Kenneth Walker og Isaiah Spiller om at blive den første runningback valgt.
Honorable Mentions: Kenneth Walker (Michigan State), Rachaad White (Arizona State), Zamir White (Georgia)

Wide Receiver: Alec Pierce, Cincinnati (Testprofil)
Mange receivere kunne fremhæves, men jeg synes, den største vinder var Cincinnatis Alec Pierce. Han er en stor receiver, der bringer masser af fysik og størrelse til positionen. Alligevel løb han en vanvittig flot 40 yard tid på 4,33, som han også kombinerede med gode tal i hoppene. En stor og atletisk receiver som ham bør gå i top 50 af draften, mener jeg.
Honorable Mentions: Christian Watson (North Dakota State), Skyy Moore( Western Michigan), Calvin Austin (Memphis)

Tight End: Jelani Woods, TE, Virginia (Testprofil)
Det var ikke en fantastisk testdag for mange tight ends, men Virginias Jelani Woods viste sig meget flot frem. Den høje tight end leverede en fænomenal tid på 40’eren med 4,61, og den kombination af højde og fart får mig til at tænke på Albert Ogwuegbunam, som Broncos draftede for at par år siden. Jeg tror, at Woods har sendt sig selv ind på i top 100.
Honorable Mentions: Daniel Bellinger (San Diego State), Chigoziem Okonkwo (Maryland)

Offensive tackle: Trevor Penning, Northern Iowa (Testprofil)
To af topnavnenem, Ikem Ekwonu og Charles Cross, imponerede også, men jeg mener, at combine var vigtigere for Northern Iowas Trevor Penning. Han er lidt mere upoleret end de to førnævnte (og Evan Neal), og han kommer fra en mindre skole. Derfor havde han brug for at vise, at han har betydeligt atletisk potentiale. Det beviste han og mere til, og jeg tror, at Penning har spillet sig ind som et næsten stensikkert top 15-valg. Meget flot af en small schooler.
Honorable Mentions: Bernhard Raimann (Central Michigan), Kellen Diesch (Arizona State)

Indvendige offensive linje: Zion Johnson, Boston College (Testprofil)
Jeg var meget splittet i valget mellem Zion Johnson og Sean Rhyan (UCLA). Rhyan havde mindre forventninger og overgik dem flot. Zion Johnson havde dog en helt og aldeles forrygende combine, hvor han viste, hvorfor han er den bedste guard i årets draft. Han testede eksplosivt med en god evne til at skifte retning, og især det sidste er vigtigt for offensive linjemænd indvendigt på linjen. Kombineret med hans tape, bør han gå i første runde.
Honorable Mentions: Sean Rhyan (UCLA), Cam Jurgens (Nebraska)

Defensive Tackle: Jordan Davis, Georgia (Testprofil)
WOOOOOOOOW. Årets combine-præstation går det det kolossale menneske under navnet Jordan Davis. Sikke en præstation! Selvom han er et gigantisk menneske, testede han helt igennem forrygende, og det er uden tvivl en af de bedste combine-præstationer nogensinde. Han fik virkelig vist, at han ikke kun er en run stopper, men at han har det atletiske potentiale til også at lave ravage mod kastet. Helt igennem vanvittigt.
Honorable Mentions: Devonta Wyatt (Georgia), Logan Hall (Houston), Travis Jones (UConn), Perrion Winfrey (Oklahoma)

EDGE: Travon Walker, Georgia (Testprofil)
Ikke langt efter college-holdkammeraten Jordan Davis finder vi Travon Walkers combine-præstation. Walker er også en stor og tung EDGE, men han testede som en mand, der vejede 10-20 kilo mindre. Han var eksplosiv, hurtig og fleksibel i retningsskiftsøvelserne. Han er definitionen af en freak, og hans atletiske upside kan meget vel sende ham op i top 5 af årets draft.
Honorable Mentions: Jermaine Johnson (Florida State), Boye Mafe (Minnesota), Amare Barno (Virginia Tech)

Linebacker: Leo Chenal, Wisconsin (Testprofil)
Sikke en vild linebacker-årgangen. Der var virkelig mange, der gjorde det godt. Jeg vil dog fremhæve Leo Chenal, som jeg havde som en potentiel overraskelse inden combine. Mange har defineret ham som en tung og fysisk linebacker, der er god mod løbet, men ikke er mobil nok til at spillet kastet. Den vurdering har jeg været uenig i, og Chenal beviste til combine, at han er en forrygende atlet med super eksplosivitet og fart. Han kan bestemt sagtens gøre sig gældende mod kastet i NFL, og det vil hjælpe hans værdi markant.
Honorable Mentions: Quay Walker (Georgia), Damone Clark (LSU), Brandon Smith (Penn State), Chad Muma (Wyoming), Darrian Beavers (Cincinnati)

Cornerback: Tariq Woolen, UTSA (Testprofil)
Jeg var tæt på at vælge Kaiir Elam fra Florida, der også viste sig godt frem, men når en 200+ punds stor cornerback løber den femtebedste tid til combine nogensinde, så er han svær at komme udenom. Tariq Woolens combine var ikke mindre end enestående, og kombinationen af unik størrelse og fart vil drage interesse fra mange NFL-hold. Selvom hans spil stadig er upoleret, så forventer jeg, at Woolen sagtens kan snige sig ind i top 50 baseret på sit potentiale.
Honorable Mentions: Kaiir Elam (Florida), Ahmad Gardnder (Cincinnati)

Safety: Lewis Cine, Georgia (Testprofil)
Lewis Cine var i forvejen en talentfuld safety, der kunne være gået i toppen af første runde. Hans combine var dog alligevel bedre end forventet, da han testede som en af de mest atletiske safeties i år. Personligt så jeg ham ‘kun’ som en ‘fin’ atlet, men hans combine gjorde den opfattelse til skamme. Combine kan meget vel være det, som skubber Cine fra anden runde til første runde.
Honorable Mentions: Nick Cross (Maryland), Jaquan Brisker (Penn State)

Tabere

Quarterback: Ved ikke
Jeg kan simpelthen ikke pege en taber ud blandt quarterbacks. Der findes helt sikkert én eller flere tabere, men det vil være på baggrund af, hvad der sker i interviews og til lægevurderingeren, og ikke hvad der sker på banen.

Runningback: Kyren Williams, Notre Dame (Testprofil)
Dette var lidt frygtet, og desværre gik det værre end forventet. Kyren Williams er en rigtig lille runningback, men han har gjort det godt hos Notre Dame gennem super spilintelligens og en fysisk spillestil, hvor han spiller større end forventet. Det er også dét, man skal sætte sin lid til i NFL, da Williams testede som en af de dårligste atleter til combine i år, og hans kombination af manglende størrelse, eksplosivitet og fart sender ham formentlig ned på tredjedagen af draften.
Kunne også nævnes: Tyler Allgeier (BYU)

Wide Receiver: Treylon Burks, WR, Arkansas (Testprofil)
Det er hårdt at sætte Burks i denne kategori, da han stadig testede rigtig fint af en stor wide receiver at være. Jeg havde dog personligt kæmpe store forventninger til Burks, som jeg havde håbet kunne levere nogle freaky ting. Det udeblev, og han er derimod ‘kun’ en over middel atlet. Jeg tror, at en god combine kunne have sikret ham top 15-status i draften, men nu kan han lige så godt blive valgt som nr. 30 som nr. 15.
Kunne også nævnes: David Bell (Purdue), Wan’Dale Robinson (Kentucky)

Tight End: Jake Ferguson, TE, Wisconsin (Testprofil)
Det er hårdt at fremhæve Ferguson, da han egentlig leverede en nogenlunde godkendt combine. Hans 4,81 tid på 40’eren er dog ikke imponerende, og det vil bare sætte nogle begrænsninger på hans potentiale som receiver i NFL. Når man kombinerer det med en gennemsnitlig størrelse, så har vi ikke den mest spændende atletiske profil. Jeg ved ikke, om combine skadede Ferguson, men den hjalp ham i hvert fald ikke.

Offensive tackle: Nicolas Petit-Frere, Ohio State (Testprofil)
Jeg indrømmer gerne, at jeg måske er Petit-Freres største kritiker, men jeg synes ikke, at combine hjalp ham. Mange ser ham som en atletisk og elegant tackle, der har potentiale, selvom han teknisk skal justere på en lang række tid. Til combine testede Petit-Frere dog ‘kun’ som en over middel atlet, og der var flere andre ‘projekter’, der testede væsentligt bedre. Så hvis vi har et teknisk projekt, der heller ikke har stort atletisk potentiale, så ved jeg ikke helt, hvor man skal hænge sin hat.
Kunne også nævnes: Max Mitchell (Louisiana)

Indvendig offensive linjemand: Darian Kinnard, Kentucky (Testprofil)
Hos Kinnard har vi lidt en lignende situation som hos Petit-Frere ovenfor. Kinnard er stor og tung, og han var også for tung i college. Han har brugt optakten til combine på at smide en del vægt, og det gav håb om, at han kunne teste glimrende og vise noget atletisk potentiale, som man kunne hænge sin hat på i stedet for de betydelige tekniske mangler. Det skete slet ikke, og Kinnard testede omvendt halvskidt, og for mig gør det ham til en mand til tredjedagen.
Kunne også nævnes: Kenyon Green (Texas A&M), Tyler Linderbaum (Iowa)

Defensive tackle: DeMarvin Leal, Texas A&M (Testprofil)
En af de sværeste vurderinger i draften er DeMarvin Leal fra Texas A&M. Han lander lidt mellem to stole, hvor han ikke er hurtig og fleksibel nok til at være EDGE, mens han er lidt for let og ikke stærk nok lige nu til at være indvendig defensive linjemand. Derfor havde jeg brug for et stort atletisk potentiale, som jeg kunne læne mig op ad, indtil jeg fandt den perfekte rolle til ham i NFL. Og selvom Leal testede fint, så var det på ingen måde imponerende på samme måde som en lang række af de andre defensive tackles. Jeg synes, det er svært at forsvare top 50 med Leal.
Kunne også nævnes: Haskell Garrett (Ohio State)

EDGE: Myjai Sanders, Cincinnati (Testprofil)
Egentlig leverede Sanders glimrende tal, men han gjorde det på en fuldstændig uholdbar baggrund. Han vejede 228 pund (103kg) ved combine, og det er bare ikke en gangbar vægt som pass rusher i NFL. Og det er det slet ikke, fordi Sanders er en høj EDGE, der har tyngdepunktet højere end mange. Der var i forvejen store spørgsmålstegn ved hans evner mod løbet, og dette vil gøre det umuligt at se ham som en spiller, der kan spille på snaps, hvor modstanderen kunne finde på at løbe. Det vil reducere hans rolle til udelukkende åbenlyse kastesituationer, og det kan man bare ikke tage før på tredjedagen, mener jeg.
Kunne også nævnesJesse Luketa (Penn State), Kingsley Enagbare (South Carolina)

Linebacker: Devin Lloyd, Utah (Testprofil)
Devin Lloyd var af nogle set som et potentialet top 15-valg inden combine, og jeg er sikker på, at Lloyd stadig kan blive valgt i første runde, da hans combine på ingen måde var elendig. Den blegner bare voldsomt sammenlignet med alle de nævnte linebackers oppe i ‘vindere’. Lloyds fart var ikke noget at råbe hurra for med en tid på 4,66 sekunder på 40’eren, og selvom han er en tungere og fysisk linebacker, der har nogle kvaliteter som blitzer/pass rusher, så er det noget, der trækker ned i min bog. Det er hårdt, fordi så mange andre, gjorde det godt. Men sådan er gamet.
Kunne også nævnes: JoJo Domann (Nebraska), Zakoby McClain (Auburn)

Cornerback: Kyler Gordon, CB, Washington (Testprofil)
Der var enorme forventninger til Gordon til årets combine, men dem kunne ham på ingen måde indfri. Jeg ved ikke, om han har døjet med noget, fordi mange havde meldinger om, at han kunne levere flotte tal. Han målte dog ind lidt mindre end forventet (af mig), og han løb en lidt lunken 40 yard tid på 4,52 sekunder. Når hele hans profil er blevet anset som værende et mindre projekt med stort atletisk potentiale, så er det ret skidt, at han tester gennemsnitligt til combine. Jeg håber, at han kan vise mere til sin pro day.
Kunne også nævnes Trent McDuffie (Washington), Roger McCreary (Auburn)

Safety: Ingen
Blandt de safeties, der viste noget på banen, kan jeg simpelthen ikke udpege en taber. Der er lidt skuffelse over Kyle Hamiltons 40 yard tid, men så er den heller ikke værre for en safety med Hamiltons størrelse. Og Hamiltons eksplosivitet på hoppene var sublim, så jeg mener ikke, at der er noget at trække ham ned på.

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button